1/2-финале ЕП-а: Шта могу српски одбојкаши?

Мотива је милион, неопходни су сервис и блок против најбољег пријема на свету! Селектор Слободан Ковач анализира ривала у полуфиналу. . .

Остали спортови 26.09.2019 | 22:45
1/2-финале ЕП-а: Шта могу српски одбојкаши?
Српски одбојкаши су остварили примарни циљ на Европском првенству – пласман у полуфинале.

У досадашњих седам мечева на ЕП, Србија је увек била фаворит и увек је тај епитет оправдала. Али против Украјине у четвртфиналу није било лако и морала је да то уради кроз пет напорних сетова. У том мечу су први пут биле видљиве мане у игри српске репрезентације, што селектор Слободан Ковач није желео да крије.

“Украјина је незгодна екипа, и против Белгије играла је добру одбојку. Имају недостатке, али ни ми нисмо испоштовали све што смо се договорили. Можда је утицала важност утакмице, увек аутсајдери имају велики мотив. Нема оправдања, само не могу да схватим да немамо мотив када се игра за полуфинале. Могло је много боље, на крају је важан резултат. Добро је што смо се враћали, пети сет је био добар. Можда је било страха од неуспеха, мора пуно да се ради на менталном јачању. Потребна је већа концентрација”,рекао је Слободан Ковач.

Сада Ковача и његове изабранике очекује један од најтежих могућих испита: Полуфинале против Француске у Паризу. Не треба трошити речи да су Франбцузи фаворити у сутрашњем мечу, али не треба се ни унапред предати.

“Прво мотив је финале, а онда да Французима покажемо да смо озбиљан ривал у квалификацијама за Олимпијске игре. Милион мотива има. Морамо да уђемо најбоље што можемо у меч. Причамо све најбоље о Француској јер игра добро код куће. Али, има и негативних коментара који кажу да више нису тако добра репрезентација јер нису имали очекивани успех претходних сезона. Они су, по мом мишљењу, једина репрезентација на свету која може да рачуна увек на два права примача на терену и то прави разлику. Веома су агресивни на сервису. Тешко их је анализирати и играти против њих. Имају и неке недостатке, али о томе ћемо касније”, казао је Ковач.

Српски селектор зна шта је Србији неопходно да би парирала феноменалном француском пријему.

“Наша игра мора да буде таква да имамо јак сервис и добар блок. Припремићемо се добро и за сад је све како треба. Покушавамо прво да се опоравимо, па да тренирамо у дворани у којој ћемо да играмо”, закључио је Ковач.

Одбојкаши Србије: Треба боље у сваком погледу против Француске! Одбојкашки репрезентативци Србије рекли су да је њихов тим показао да је прави и да има много простора за још бољу игру против Француске у полуфиналу.

"Имамо у сваком елементу простора да играмо боље, поготово у тако битној утакмици каква ће бити против Француске. Треба пар ствари да поправимо и надам се да ћемо то урадити", рекао је Лисинац у Паризу.

Српска репрезентација ће у петак играти против домаћина Француске полуфинале Европског првенства.

"Имају квалитетне играче на свакој позицији. Морамо да се припремимо за сваког од њих. Сваки примач сервиса им је добар, имају изузетно доминантног коректора. Заједно са стручним штабом ћемо доћи до детаља који су нам потребни да бисмо победили", казао је Лисинац.

Његов саиграч Марко Подрашчанин рекао је да је већ направљен добар резултат и да је Србија показала да је права екипа.

"Успели смо да се пласирамо међу четири репрезентације, чиме смо направили добар резултат и срећни смо свакако због тога. Радује ме то што су првих шест утакмица ишле глатко, а против Украјине када је био лош дан смо показали да смо сјајна екипа и добра група", рекао је Подрашчанин.

Утакмица полуфинала континенталног шампионата између Србије и Француске играће се у петак од 21.00 у Паризу.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: ЦЕВ

Коментари / 0

Оставите коментар