Остоја: Појединци у ФК Партизан нису ни за сеоски клуб!

Председник КК Партизан Остоја МИјаиловић о финансијском стању клуба, амбицијама, фудбалској секцији, похвалама које добија од Предрага Мијатовића, са којим је недавно био на ручку. . .

Кошарка 26.09.2019 | 23:42
Остоја: Појединци у ФК Партизан нису ни за сеоски клуб!
МИјаиловић је у интервјуу порталу Телеграф.рс рекао да је циљ клуба да ово нападне место које води у Евролигу, као и да игра минимум полуфинале Еврокупа. Истакао је и да постоји споразум са некадашњим трофејним тренером Душком Вујошевићем о динамици исплате преосталог дуга према њему, а имао је и оцену за поједине у управи ФК Партизан, које није именовао.

"Имамо капацитет да играмо Евролигу и то ћемо показати нашом игром ове године. Најмање што очекујем је полуфинале Еврокупа. Дакле, тешко је сада прогнозирати, али искрено, очекујем финале Еврокупа и финале АБА лиге, а тамо шта год да се деси, десиће се", рекао је Мијаиловић за Телеграф.рс.

Оптимизам базира на стручном штабу и тиму.

"Успели смо да задржимо стручни штаб који смо прошле године организовали. Успели смо да одржимо неки костур екипе, а довели јако добре играче и створи јако добре услове екипи за рад. Настојаћемо да то тако буде током целе сезоне и очекујемо резултат са пуним правом", каже он.

Додаје да су "створени услови који су у рангу Евролиге".

"И сам наш буџет, није у рангу првих 8 екипа, али може да парира осталим Евролигашима...

Не продајемо уговоре, ни од НИС-а, ни од Телекома. Држава је те године помогла колико је могла, следеће сезоне мало више, а сада највише. У процентима, помаже са 40-50 посто укупног нашег буџета. Сигуран сам да толико помаже и осталим клубовима", рекао је Мијаиловић.

Мијаиловићу смета што се држава често помиње у јавним препуцавањима када је реч о два највећа српска клуба - Звезди и Партизану. А признаје да је држава важна за финансирање КК Партизан.

"Ја нигде у свету нисам видео у свету да се више представника клубова позива на државу и да мало, мало па спомиње државу. У нашој земљи, држава се спомиње као неко предузеће. Држава је нешто јако велико, изнад свега, она ради јако озбиљне ствари и не бави се само спортом. Да ли је држава пружила логистику и подршку свим клубовима који су од националног значаја? Па сигурно да јесте. Да ли је неком мање, а некоме више? Сигурно је да никада у потпуности не могу да се измере. Али зашто је држава увек крива? Нисам ја неко ко треба да брани државу. Она има своје инструменте и систем како се бори против тих ствари. Али, ако зависимо од државе, а сигуран сам да сва четири клуба. у фудбалу и кошарци зависе, јер је држава свима помогла, не треба онда да се спомиње у негативном контексту. Зар је неко ван клубова крив што је изгубила Звезда или Партизан? Не смемо да користимо ствари које се не користе".

Још мало о држави и помоћи коју даје КК Партизан:

"Ја сам оним што добијамо задовољан и презадовољан. Људи се либе да признају ове ствари. Зашто? Да би купили себи однос са навијачима, или себе боље позиционирали. Да се разумемо, људи који воде клубове јесу способни, али је важно рећи како сте нешто учинили. Да ли су вам помогли људи из управног одбора, да ли су то приватне компаније, колико тога сте ви донели, ваша компанија, карте, трансфери, и колико тога је помогла држава.  Тако се осликава наш рад. Сви су мањи од маковог зрна када оду да траже новац, и тај дан све може, а када га добију, полете у небо и истичу личну заслугу".

О ДУГУ ПРЕМА ВУЈОШЕВИЋУ

"Дуг према Душку који сам затекао је био око 400.000 евра. Сада је нешто мање од половине. Фер смо договор направили са њим. Плаћамо му у месечним ратама, како плаћамо плате. То редовно измирујемо и то ће убрзо бити санирано", рекао је Мијаиловић и додао који су све дугови наслеђени:

"Како да вам кажем, могао је неко раније да плати тај дуг. Задњих месец дана смо платили 200.000 евра заосталих обавеза. Исплаћивани су неки играчи из 2010. и 2011. године, а када истог месеца морате да створите новац и за играче које имате, није једноставно".

О ФУДБАЛСКОМ КЛУБУ

Мијаиловић и поједини у управи ФК Партизан, иако се службене просторије налазе на истом месту - на стадиону на Топчидерском брду, нису у љубави. То датира још од времена када је Мијаиловић избрисан из чланства у клубу, а хтео је да учествује на Седници ФК Партизан и да подржи кандидатуру Ненада Бјековића за председника клуба.

Први човек Кошаркашког клуба Партизан уме да критикује руководство Фудбалског клуба. И то врло оштро. Реторику је задржао.

"Председник ФК Милорад Вучелић се бори на свој начин и ја немам ништа против њега. Али, поједини људи који су поред њега не могу да буду ни у неком сеоском клубу који игра ни општински ниво такмичења. Када погледате само изјаве... Људи не схватају шта је Партизан", каже Мијаиловић и наставља:

"Ја неке људе тамо стварно поштујем и подржавам, а за један други део сматрам да не заслужују да буду ни у неком сеоском клубу.То је институција, један спортски, велики и светски бренд. Недавно сам био у Америци, срео сам се са неким пословним људима који нису били у Србији, а знају за Партизан. Када причате о клубу, треба да бирате речи јер говорите у име многих људи који навијају за тај клуб. Просто, морате да имате меру у свему".

Занимљиво је да је Михаиловић недавно виђен на ручку са легендом ФК Партизан Предрагом Мијатовићем, који је похвалио рад првог човека КК Партизан.

"Пеђа Мијатовић је један од многих партизановаца којима је жао, не где се фудбалски клуб налази резултатски, већ где се налази финансијски. Фудбалски клуб има јако добар потенцијал. Увек ћу говорити о томе. Фудбалски клуб треба да издржава доста клубова у оквиру ЈСД-а. То се не дешава годинама. Супер ствар је што се Пеђа Мијатовић занима за Партизан. Он је велико фудбалско име, светско фудбалско име и човек који је радио у највећем фудбалском бренду на свету Реал Мадриду. Није битно то што је споменуо мене, већ сама чињеница да се занима за Партизан".

Негирао је да је КК ставио стадион на хипотеку да би узео кредит.

"Често ме питају о очекивањима у сезони, тако да очекујем три афере за Партизан, јер то је постала пракса када направимо добру екипу и резултате. Једна од тих је и била та, да се јавност убеди у то, да је управа Кошаркашког клуба Партизан неспособна и да је узела кредит. Ја сам рекао да ћу поднети оставку ако ми донесу доказ, који сам кредит узео и како сам ставио хипотеку на стадион, а они који то тврде, нека поднесу оставке ако немају доказ. Шта ћете бољу понуду? Не постоји. Најлакше је слагати и говорити неистину", рекао је Михајиловић у интервјуу порталу Телеграф.рс.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар