Луис Скола у Реал Мадриду - догађа се!

Његов менаџер тврди да су разговори померени због Суперкупа, али је реалност и да у Ласовом тиму нема много места за новајлије.

Кошарка 27.09.2019 | 13:23
Луис Скола у Реал Мадриду - догађа се!
Луис Скола у Реал Мадриду - догађа се.

Изгледа да менаџер легендарног аргентинског кошаркаша није само изрекламирао свог клијента, већ и заиста ушао у озбиљне преговоре са шампионом Шпаније.

Бар су их тако дожвели "ривали" из Каталоније, новинари "Мундо Депортива", који помно прате пре свега Барселону, а самим тим и њеног највећег ривала.

Овај лист наводи да постоји озбиљна воља у Мадриду да екипа тренера Пабла Ласа буде појачана асом, који ће у октобру напунити 40 година, а који је после пласмана Аргентине у финале летошњег Мундобаскета у Кини поставио себи нови циљ - Олимпијске игре у Токију 2020. године.

"Договорили смо се да наставимо разговоре када заврше Суперкуп. Пред њима је био цео турнир, али сачекаћемо, јер су заинтересовани. Онај који ће имати последњу реч је Луис. Ако заиста жели да иде у Токио мораће и да игра негде", констатовао је његов агент Виљанова.

Прва петорка: Кампацо, Фернандез, Тејлор, Рендолф, Таварес

Друга петорка: Љуљ, Косер, Дек, Томпкинс, Мики

Трећа петорка: Лапровитола, Керол, Накић, Рејес, Гаруба

Скола је пре 12 година напустио Шпанију, односно Басконију за коју је наступао од 1998. до 2007. године, тако да - иако се много тога променило у међувремену - добро познаје шпанску кошарку, паркете АЦБ лиге, ривалитете међу клубовима, па и стил игре, а да и даље може фантастично да игра показао је на ФИБА светском првенству када је бележио просечно 17,9 поена, 8,1 скок и 1,8 асистенција уз 38 одсто у шуту за три поена.

Поред тога, у Ласовом тиму већ су тројица његових саиграча из репрезентације, Факундо Кампацо, Николас Лапровитола и Габријел Дек, али би препрека његовом доласку могла да буде увелико јака конкуренција на позицији "четири" где су од раније Ентони Рендолф и Треј Томпкинс, с тим да се ту одлично сналазе Фелипе Рејес, Џордан Мики, Усман Гаруба и сам Дек.

Проблем за Сколу у овим годинама могао би да буде календар такмичења, јер ће Реал ове сезоне одиграти преко 80 утакмица.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар