Гајић: Само да нам "полети" сервис против Француске!

Председник Одбојкашког савез Србије Зоран Гајић рекао је да је пласман мушког тима у полуфинале Европског првенства велики успех.

Остали спортови 26.09.2019 | 14:39
Гајић: Само да нам "полети" сервис против Француске!
Србија се међу најбоље четири репрезентације на ЕП пласирала после велике борбе у пет сетова против мотивисаних Украјинаца.

"У прве четири нема Русије, Италије, Немачке, Белгије, који су на прошслом ЕП биле у самом врху. Првак и вицешампион Европе су тотално "аут", Немачка као вичесампион је осма, а Русија као шампион борила се за пласман од петог до осмог места. Овај резултат, морам да објасним ситуацију због нашег народа који мање прати одбојку, тиме је још већи", рекао је Гајић Тањугу.

Србија ће у петак од 21 сат у Паризу у борби за финале играти против домаће селекције, а први човек српске одбојке истиче да ће изабраници Слободана Ковача бити у ситуацији у којој је Украјина била против њих.

"Надам се да ће одбојкаши сутра бити у ситуацији као што је Украјина била против нас, да немају шта да изгубе, да играју растерећено и да покажу свој квалитет. Сада се надамо да ћемо у полуфиналу ми да будемо у психолошкој предности. Француска као домаћини и фаворит целог турнира требало би да буде мало оптерећена и да ми ту треба да надјемо своју шансу. Умемо да играмо одбојку, то смо показали. Ако нам "полети" сервис са малим бројем грешака, ми можемо да играмо са фаворизованим тимом", апострофирао је Гајић шта је ће бити највећи адут српских одбојкаша", рекао је Ковач.

Одбојкаши Србије у Паризу ће бранити бронзану медаљу освојену пре две године у Пољској, а Гајић сматра да још увек не треба размишљати о томе да ли одличје сада може да промени сјај.

"Увек се иде од прве следеће утакмице. Милсим да су сви концетрисани на утакмицу са Француском. Нема ту неког великог оптерећења као што је било против Украјине. Ту је био баш велики психолшки притисак. Још једном честитам играчима и стручном штабу што су пре свега победили себе, па онда Украјину", рекао је Гајић.

Слободан Ковач репрезентацију је преузео пре нешто више од месец дана, после оставке Николе Грбића.

Чини се да је "шок терапија" уродила плодом, а Гајић, који је својевремено би тренер актуелног селектора, истиче да се Ковач добро снашао у тој улози.

"Људи не мењају карактер. Са Бобом сам радио од 1988. године, био сам му тренер у Војводини, када је дошао као млад играч. Он је један честит човек и веома емотиван. Давао се и у игри као играч 120 одсто, а сада то ради и као тренер. Преко тога је изградио ауторитет код играча. Посвећен је томе и свиђа ми се то што ради. Због свих нас, а посебно њега, желим да направи добар резултат", закључио је Гајић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар