Опадаће број земаља које су признале Косово

Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић изјавио у Њујорку да ће се број земаља које ће повући или замрзнути признање Косова повећати до краја године.

Србија 26.09.2019 | 10:14
Опадаће број земаља које су признале Косово
Другим ријечима, појашњава Дачић, број оних које признају једнострану проглашену независност Косова пасти на испод половине чланица УН.

Дачић је новинарима синоћ рекао да је српска делегација у три дана, колико траје Генерална скупштина УН, разговарала с представницима 53 земље чланице и да ако се додају још два дана, тај ће број премашити 100.

"С некима је разговарао председник везано за стратешке ствари, за дијалог са Приштином, али ту је било и многих сусрета управо на тему позиције, везано за статус Косова и Метохије. Могу отворено да кажем, као што је и председник најавио, да наши грађани могу да буду сигурни да ће у наредном периоду бити, а то смо овде договарали, још земаља које ће повући или суспендовати, замрзнути одлуке о признању Косова", нагласио је Дачић.

Он је казао да Косово у Интерполу, ако буде неког гласања, сигурно неће проћи, јер су снаге удружили министарства унутрашњих и спољних послова и предсједник Републике Србије.

"До краја године бројка земаља које су признале Косово, што је важно из тактичких разлога, пашће на испод половине чланица у УН. Већ сада, са 15 земаља, имамо скоро осам одсто од укупног чланства у УН. То је велики резултат за малу земљу као што је Србија, јер ми нисмо велесила“, казао је Дачић.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Кика

26.09.2019 09:10

Оде народ и из Србије и из Косова и БиХ...оде народ. Умиремо, не радјамо се и одосмо. А и не ваљамо ништа. А политичари нека причају ћаћи своме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

26.09.2019 12:54

Оде народ за бољим животом...за нормалним животом и у нормалне државе да живи од свог рада и економије далеко од стреса и политике и од губљења живаца и живота..

Name

Хехе

26.09.2019 16:30

Ускоро можеш рентат авион од Лакташенка за летове по бијелом свијету...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

26.09.2019 19:23

Наравно да це.

ОДГОВОРИТЕ