Интервју - Мијаиловић: Очекујем финала Еврокупа и АБА лиге!

Буџет дупло већи него прошле сезоне! Црно-бели нападају све трофеје!

Кошарка 26.09.2019 | 15:17
Интервју - Мијаиловић: Очекујем финала Еврокупа и АБА лиге!
Креће кошаркашка сезона у коју Партизан улази са великим плановима и амбицијама. Црно-бели чврсто верују да је ово та такмичарска година у којој ће се, пре свега, изборити за пласман у Евролигу, кроз један од два могућа пута.

Председник Партизана Остоја Мијаиловић очекује да се црно-бели боре за све трофеје, на домаћој и међународној сцени, што би значило да би наредне јесени били, после неколико година одсуства, поново део европске елите.

„Нисам сигуран да можемо баш све трофеје да освојимо, али наш циљ је да их „нападнемо“. Тешко је сада прогнозирати, али, искрено, очекујем финале Еврокупа и финале АБА лиге, а тамо шта год да се деси – десиће се“, рекао је Мијаиловић за Телеграф.

Јак стручни штаб и озбиљна појачања која је клуб довео током прелазног рока су адути на које рачуна први човек Партизана.

„Ми смо ове године успели да задржимо стручни штаб и костур екипе, а довели смо јако добре играче и створили јако добре услове екипи за рад. Настојаћемо да то тако буде током целе сезоне и очекујемо резултат с пуним правом“.

Да Партизан има највише амбиције у новој сезони говори и клупски буџет, који вероватно никада није био већи.

„Договор са стручним штабом који је дошао прошле сезоне је био такав да се буџет увећа за неких 30 одсто за ову годину. Ја ћу сада да кажем да смо стручном штабу обезбедили 60 одсто већи буџет. Дупло већи, у односу на прошлу сезону и самим тим очекујемо резултате”.

Није се председник Партизана мешао у рад спортском сектору, али од њих тражи резултат.

“Андреа је одлучивао ко ће доћи. Списак потенцијалних играча је био велики, а он је вршио селекцију и на тај начин је преузео дозу одговорности и за резултате, што је потпуно нормално за тренера његових капацитета. На управи је да се не меша у те ствари. Мене је занимала дужина уговора, вредност уговора и како се уклапа у буџет. Нисам се мешао у остало”, нагласио је Остоја Мијаиловић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар