ЕП: Рукометашице Србије сурове на првом кораку!

Селекција Љубомира Обрадовића успешно започела квалификације за Европско првенство 2020. године.

Остали спортови 25.09.2019 | 20:50
ЕП: Рукометашице Србије сурове на првом кораку!
Рукометашице Србије су на најбољи могући начин отпочеле квалификације за шампионат Старог континента, пошто су у Краљеву биле врло убедљиве - савладана је Швајцарска 35:23!

Наше играчице су на старту брзо примиле два гола, али врло брзо после тога постало је јасно да неће бити проблема савладати Швајцаркиње. Србија прави серију 9:0 и до краја је та предност само расла.

На полувреме се отишло резултатом 17:11, да би у наставку и та предност постепено расла. Серија 7:2 у завршници сусрета је само потврдила да се ради о великој разлици у квалитету два тима, па је Србија славила са чак 12 голова разлиике.

Најефиксанија у репрезентацији Србије била је Слађана Поп Лазић са седам голова, а пет је постигла је Тамара Радојевић. Занимљиво, голман српског тима Кристиина Граовац три пута се уписала у стрелце.

Наредни меч наша селекција игра против Словачке, на гостовању, а тај сусрет је на програму у недељу 29. септембра од 17 часова.

У квалификацијама ће Србија одиграти укупно шест мечева и најбоља два тима у групи (у конкуренцији поред Србије, Словачке и Швајцарске је и Русија) обезбедиће пласман на континентално такмичење.

Најбоље рукометашице Србије од 30. новембра до 15. децембра учествоваће на Светском првенству у Јапану. Циљ на том такмичењу биће пласман на Олимпијске игре у Токију наредне године.

Србија - Швајцарска 35:23 (17:11)

Хала: СЦ "Рибница" у Краљеву. Гледалаца: 2.500.

Србија: Радосављевић 3, Трифуновић, Милошевић, Лавко 4, Вујовић 2, Агбаба 1, Николић 1, Јањушевић 1, Рисовић, Којић 2, Радојевић 5, Поп Лазић 7, Томашевић, Стоиљковић 3, Лишчевић 3, Граовац 3

Швајцарска: Шнупхах, Вик, Кундих 3, Морф 1, Фреј, Кавалари 1, Гаучи 3, Бруч, Ходел 5, Хес 3, Кар, Алтхер 1, Фреј 5, Видер, Мурер, Чампер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар