Јаван транскрипт разговора Трампа и Зеленског

Америчко министарство правде објавило је сиже транскрипта телефонског разговора америчког председника Доналда Трампа и председника Украјине Володимира Зеленског.

Свијет 25.09.2019 | 20:12
Јаван транскрипт разговора Трампа и Зеленског
Реч је о разговору у којем је Трамп затражио од Зеленског да истражи да ли је бивши потпредседник Џо Бајден утицао на затварање истраге о компанији у којој је радио његов син.

"Много се прича о Бајденовом сину, да је Бајден зауставио истрагу, а пуно људи жели то да зна, тако да би било сјајно ако нешто можете да урадите са јавним тужиоцем", рекао је Трамп, наводи се у сажетку транскрипта разговора, а преноси Ројтерс.

"Бајден се около хвали да је зауставио кривични поступак, па ако можете да проверите... То ми звучи страшно", рекао је још Трамп.

Телефонски разговор Зеленског и Трампа догодио се неколико дана пошто је шеф Беле куће наложио замрзавање америчке помоћи Украјини, вредне скоро 400 милиона долара.

"Побринућемо се за то и радићемо на истрази случаја", одговорио је Трампу Зеленски, који је Трампа замолио да украјинским органима достави додатне информације ако постоје, преноси ББЦ.

Захваливши Трампу, Зеленски је рекао да је током претходне посете САД одсео у Трамповој кули у Њујорку.

За овај разговор сазнало се када је узбуњивач из америчке обавештајне заједнице поднео службену жалбу на један или више телефонских позива између председника Трампа и украјинског председника Володимира Зеленског.

У међувремену је Педставнички дом америчког Конгреса на иницијативу демократа покренуо службени поступак опозива председника Доналда Трампа због оптужби да је вршио притисак на стране власти, у овом случају украјинске.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Са стране

25.09.2019 19:14

Ово је врхунац цинизма демократа! Амерички председник врши утицај на стране власти! Ајде?! Па, овде ваши амбасадори коментаришу и гурају нос у сваку пору живота. Отворено, јавно, осионо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

25.09.2019 19:47

Трамп је републиканац није демократа.

Name

Бањалуцанин

25.09.2019 20:09

Вјерујем да је коментатор мислио на Американце као демократе у цјелини а не партијску припадност.

Name

Ре Бањалуцанин

26.09.2019 03:04

мије мислио тако. Мислио је да је демократска странка циницна када покреце импицмент због тога сто је Трамп (републиканац) тразио од украјинског предсједника да помогне у истрази да ли је Дзо Бајден (демократа) радио противзаконите ствари.

Name

Вук

26.09.2019 06:11

@са стране...зато и јеси са стране... са тако припростим схватањем ! Не смета њима кад њихова власт врши притисак и утицај на неког са стране, напротив то је чак пожељно...АЛИ само под једним условом, да тај притисак и утицај није усмјерен и употребљен да би се нашкодило неком у САД-у !!! надам се да си сад сконтао... значи не Трум или било ко други не смије вршити притисак на неког у Француској, Украјини, Руминији..са циљем да наштети неком другом американцу или американки!

Name

Лепи Укионовициц

25.09.2019 19:22

Знаци предсједника прислускују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трамп Не Конта

25.09.2019 20:30

Он мора под хитно негдје запоцети рат. Мислим да це Јемен настрадати, на залост, он је ,,равноправа противник,, .

ОДГОВОРИТЕ