ПЛ БиХ: Побједа Радника, лидер пао, Зрињски је близу!

Тузла сити доживјела тек други првенствени пораз, што је искористио Зрињски и убједљивим тријумфом на "Тушњу" пришао на само бод заостатка. Дејан Максимовић са два гола водио Радник до побједе против Челика.

Фудбал 25.09.2019 | 18:58
ПЛ БиХ: Побједа Радника, лидер пао, Зрињски је близу!
У прве три утакмице 10. кола Премијер лиге БиХ, мостарски Зрињски забиљежио је убједљив гостујући тријумф 3:0 против Слободе, док су побједе резултатом 2:1 остварили Радник против Челика, односно Вележ против лидера првенства, екипе Тузла ситија.

На крилима некадашњих фудбалера Слободе, Миљана Говедарице, Едина Рустемовића и Рената Гојковића, Зрињски је одиграо одличан меч у Тузли, а нестварно звучи чињеница да Слобода ни у осмом узастопном мечу није успјела постићи гол против "племића".

Мостарци су имали предност након првог полувремена.

У 41. минуту досуђен је пенал након што је Мартелат срушио Говедарицу. Рустемовић је прецизним ударцем, иако је Лакић прочитао гдје ће шутирати, осигурао вођство Мостарцима.

Само што је почело друго полувријеме, још један гол у мрежи Тузлака. Чурјурић је одлично центрирао, а Гојковић погодио за 0:2.

Након асистенције код другог гола, Чурјурић се уписао и у стријелце, за високих 0:3 у 65. минуту.

До краја сусрета виђена је још једна најстрожа казна, али за домаће. Али, Пршеш није успио да искористи пена. Бркић је одбранио. У наставку акције поново је покушао Пршеш, али сјајном интервенцијом Јаковљевић је спасио свој гол.

Овим тријумфом Зрињски се приближио на бод Тузла ситију, који је поражен на стадиону "Рођени".

Војо Убипарип десетим првенственим голом донио је предност Тузлацима у Мостару против Вележа. Сесар је прецизно одиграо за првог стријелца лиге, који приземним ударцем са 18 метара доноси предност гостима.

За само четири минута, Вележ је успио да преокрене и дође до веома битне побједе.

Добру игру Мостарци су крунисали у 67. минуту и преко Брандаа стигли до изједначења, да би само пар тренутака Бразилац још једном погодио, за потпуни преокрет - 2:1.

Са два гола (укупно већ шест ове сезоне), Дејан Максимовић био је најзаслужнији за тријумф Радника против Челика, за који је једини погодак постигао Анел Дедић.

Сва три поготка виђена су у првом дијелу меча, док се у наставку мреже нису тресле. Најближи голу био је млади првотимац бијељинског тима Јован Мотика, који је у финишу погодио стативу.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 10. КОЛО:

Слобода - Зрињски 0:3 (0:1)
/Рустемовић 42 пен, Гојковић 48, Чурјурић 65/

Радник - Челик 2:1 (2:1)
/Максимовић 2, 32 - Дедић 14/

Вележ - Тузла сити 2:1 (0:1)
/Брандао 67, 71 - Убипарип 38/

Сарајево - Борац (18.00)
Широки Бријег - Младост (19.00)
Жељезничар - Звијезда 09 (20.00)

ТАБЕЛА: Тузла сити 20, Зрињски 19, Жељезничар (-1) 19, Сарајево (-1) 17, Радник 15, Слобода 12, Борац (-1) 12, Челик 12, Вележ 11, Широки Бријег (-1) 8, Младост (-1) 8, Звијезда 09 (-1) 3.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар