Куп Србије - Сензација на Карабурми: ОФК избацио Рад!

Српсколигаш тријумфом од 3:2 обезбедио пролаз у осмину финала Купа Србије. Нишлије, Лале и Лучанци без грешке. . .  Одигран је већи део утакмица шеснаестина финала националног Купа, а највеће изненађење приредили су "романтичари" са Карабурме.

Фудбал 25.09.2019 | 18:46
Куп Србије - Сензација на Карабурми: ОФК избацио Рад!
Није допро почела сезона по фудбалере Рада.

Клуб са Бањице се после девет суперлигашких кола налази на претпоследњем месту табеле, са шест бодова, а ове среде се саплео већ на првој препреци у Купу Србије.

Боља од "грађевинара" била је екипа трећелигаша ОФК Београда. У некада "малом београдском дербију" домаћин је на Карабурми славио 3:2.

За разлику од Рада, остали суперлигаши нису имали проблем са ривалима из нижих рангова.

Раднички је савладао Будућност Добановце 4:1, Младост била боља од Братства из Пригревице 3:1, Инђија од Динамо Врања 2:0, а Војводина од Златибора 4:1 у гостима.

У дуелу два клуба из најјачег домаћег ранга, Напредак - ТСЦ, победника су после 1:1 одлучили пенали. Даље ће гости из Бачке Тополе.

Исто је било и у сусрету прволигаша Синђелића и Земуна, који су претходно играли без голова. Играчи Синђелића били су прецизнији са беле тачке.

Можда ће некоме то звучати чудно и необично, али највеће изненађење у поподневним мечевима 1/16 финала Купа Србије приредио је ОФК Београд који је елиминсао екипу Рада. Српсколигаш са Карабурме поразио је великог градског ривала са 3:2 у занимљивом окршају на Омладинском стадиону који је подсетио на нека ранија времена када су Романтичари и Грађевинари играли фудбал за уживање и водили велике битке у највишем рангу.

Иако наступа два ранга ниже домаћин је био бољи, а све што су гости са Бањице учинили био је прилазак на по један гол заостатка два пута током меча. Романтичаре је у вођство довео Лазовић у шестом минуту, гости су поравнали резултат већ у 22, али је ОФК Београд ипак отишао на полувреме са предношћу од 2:1 захваљујући поготку плејмејкера Јанковића у 42. минуту.

Изгледало је да су домаћини завршили посао у 57. минуту када је Лазовић другим голом на мечу повисио на 3:1, али су Грађевинари унели занимљивост у саму завршницу поготком за 2:3 у 64. Упркос налетима играча Рада у финишу, Романтичари су одбранили стечену предност и прославили пласман у осмину финала Купа, који ће им бити велики подстрек у наставку сезоне у покушају да се најпре врате у Прву лигу Србије.

У осталим мечевима прве рунде купа није било већих изненађења. Суперлигаши Војводина, Раднички Ниш и Младост из Лучана, успешно су одрадили посао на гостовањима и обезбедили пролаз у наредну рунду. Лале су пред око 500 гледалаца на Златибору савладале истоименог прволигаша са 4:1 головима Кокира у осмом, Бојића у 27, Стојковића у 55. и Недељковића (аутогол) у 86. минуту. Почасни погодак за домаћине дао је Недељковић са беле тачке у 80.

До четири су бројале данас и Нишлије у Добановцима против Будућности (4:1), док су Лучанци поразили Братство из Пригревице као гости са 3:1. Врањанци нису успели у Инђији да се реванширају Зеленима за летошње избацивање из Суперлиге у баражу, пошто је домаћин славио са 2:0 головима у првом полувремену.

У Крушевцу под Багдалом суперлигаши Напредак и ТСЦ су одиграли нерешено (1:1), али су гости прошли даље после бољег извођења једанаестераца. Пенали су одлучили победника и у дуелу Синђелића и Земуна, а на крају су се радовали домаћини. 

КУП СРБИЈЕ - 1/16 ФИНАЛА

Среда
Будућност Добановци - Раднички Ниш 1:4 (1:3)
Братство Пригревица - Младост Лучани 1:3 (0:2)
Инђија - Динамо Врање 2:0 (2:0)
Напредак - ТСЦ 1:1 (0:1) - пеналима 3:4
ОФК Београд - Рад 3:2 (2:1)
Синђелић - Земун 0:0 - пеналима 4:2
Златибор - Воводина 1:4 (0:2)
ОФК Бачка - Раднички 1923 1:0

ЧУКАРИЧКИ - Жарково 3:1 (3:0)
МАЧВА - Металац 1:0 (1:0)
Спартак - Нови Пазар у току

одложено:

Вождовац - Телеоптик
Пролетер - Јавор
Трепча - Црвена звезда
Водојажа - Партизан

Утакмице осмине финала предвиђене су за 23. октобар, четвртфинала 18. марта 2020, полуфинала 8. априла, а финале 24. маја.

Пехар бране фудбалери Партизана.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар