Каква сцена: Шарас разгледа експонате, а Жоц би о Вестерману!

Тренер Жалгириса открио је новинарима како је француски плејмејкер летос прешао у Фенербахче.

Кошарка 27.09.2019 | 22:45
Каква сцена: Шарас разгледа експонате, а Жоц би о Вестерману!
Шарунас Јасикевичијус у два наврата је играо за Панатинаикос док је тренер био Жељко Обрадовић и током те четири сезоне је склопљено велико пријатељство, данас двојице врхунских тренера и евролигашких ривала.

И када треба решити неки проблем или се консултовати око играча, нема потребе да посао препуштају посредницима. Најважнија питања решавају се у директном контакту, а други људи ступају на сцену када треба обавити формалности.

Литванац је у среду, током Жалгирисовог "Дана за медије", испричао новинарима како га је Обрадовић летос позвао телефоном да "припреми терен" за трансфер Леа Вестермана...

"Два пута годишње одвојим време за посету музејима. Летос сам био у Пикасовом музеју у Барселони, а Жељко је прекинуо моје уживање телефонским позивом. Рекао ми је 'Шарас, желео бих да купим Леа од вас, могу ли?". Питао сам га 'Шта ако кажем не', а он се насмејао и рекао 'Не знам!'". Наравно да сам разумео да се играчу пружа сјајна прилика, да оде у тим који ће се борити да освоји Евролигу, где ће имати бољи уговор и играти за најбољег европског тренера свих времена. Срећан сам због њега", рекао је Јасикевичијус.

Он је додао да нема амбиција да преузме репрезентацију Литваније ("Већ сам се одужио својој земљи"), као и да се не оптерећује НБА ангажманом, за шта је у последњих годину-две било одређених прилика.

"Не постављам себи циљ да радим у било којем конкретном клубу или лиги. Најважније ми је да радим са добрим људима и правим професионалцима, било то у НБА, у Жалгирису или негде другде у Европи".

Жалгирис је прошле сезоне играо Топ 8 фазу Евролиге, након што је 2018. заузео треће место на Фајнал фору у Београду. Нови циклус отвориће утакмицом против Басконије на свом терену 4. октобра.

Лео Вестерман играће за Фенербахче после две сезоне у табору првака Литваније, између којих је наступао за ЦСКА. Пре тога је по две године провео у Лиможу и Партизану.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар