"Не вјерујем суду и адвокатима у Бањалуци"

Не вјерујем овом суду јер ме 2007. године неправедно осудио, рекао је данас у бањалучком Окружном суду Миљан Вујовић (35) из Билеће на почетку суђења за убиство Петра Бајчетића, власника кафића НН у Билећи.

Република Српска 25.09.2019 | 16:27
"Не вјерујем суду и адвокатима у Бањалуци"
Његово суђење бурно је започело и то расправом са Паном Гаврићем, предсједником Судског вијећа, који га је и опомињао за понашање, а негодовање је настало због избора адвоката.

"Тражио сам да Мидхат Кочо буде мој адвокат по службеној дужности јер немам новца да га плаћам", рекао је Вујовић, којем је по службеној дужности био одређен адвокат Марица Ћулум. Међутим, Вујовић је обавијестио суд да је Кочу изабрао за свог адвоката. Суд је, иначе, раније одбио његов захтјев за адвокатом из Сарајева и оптужени није желио браниоца из Бањалуке, а у образлагању тога га је прекинуо судија.

"Ви мене прекидате, хоћете ли ми дати да кажем", рекао је Вујовић, а судија га је напоменуо да не може тако да се обраћа суду.

Суђење је на крају одгођено јер се није појавио адвокат Кочо, који је обавијестио да не може да дође на рочиште јер има друге предмете, што за Суд није оправдање те да ће трошкови одгађања пасти на терет адвоката.

Према оптужници, Вујовић је у септембру 2016. године на подручју Билеће организовао злочиначко удружење, а затим осмислио план отмице и ликвидације Бајчетића, а том удружењу припадали су Ђорђе Радмиловић, Срђан Денда и Гаврило Бјелица, који су већ осуђени. Вујовић је након злочина скоро двије године био у бјекству.

Он је 2007. године осуђен на осам година робије заједно са Миљаном Шупићем, који је добио пет година затвора, због подметања експлозивне направе под службени аутомобил Миодрага Кундачине, бившег командира Јединице Државне граничне службе у Билећи.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар