Међу 17 ухапшених особа има и један полицајац

У полицијској акцији, спроведеној на подручју Брчког, Тузланског и Посавског кантона, ухапшено је 17 особа, међу којима је један припадник полиције Брчко дистрикта, као и два бивша припадника других полицијских агенција из БиХ.

Босна и Херцеговина 25.09.2019 | 12:05
Међу 17 ухапшених особа има и један полицајац
За пет особа раписане су потјернице, речено је данас на конференцији за новинаре полиције Брчко дистрикта.

У акцији “Цер”, спроведеној јуче, пронађено је и одузето три килограма амфетамина (спида), уличне вриједности веће од 40.000 марака, 300 грама марихуане вриједности 2.000 марака, екстазија и других медицинских опојних дрога, оружје, муниција, сим картице, те 16.000 марака новца различитих апоена проистеклих из продаје дроге.

Шеф полиције Брчко дистрикта Горан Писић рекао је да је полицијски службеник, који је ухапшен, суспендован, те да је у поступку обраде било 27 особа од којих су 10 повратници у вршењу кривичних дјела. 

– У досадашњим активностима дошли смо до поузданих чињеница и доказа који указују на то да је полицијски службеник починио теже повреде радне дужности – истакао је Писић.

Акцију “Цер” полиција Брчко дистрикта спровела је по наредби Основног суда и под надзором Тужилаштва дистрикта, а у сарадњи са министарствима унутрашњих послова Тузланског и Посавског кантона и Агенције за истраге и заштиту БиХ.

Акција је усмјерена на прикупљање, истраживање и сузбијање кривичних дјела из области неовлаштеног промета опојних дрога и оружја, прениоси Срна.



(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СТРАШНО

25.09.2019 10:12

КО ЋЕ ДРУГИ НЕГО ПОЛИЦИЈА ( СВАКА ЧАСТ ПОЈЕДИНИМ НИСУ СВИ ИСТИ), АЛИ ИМА И ОВИХ ДРУГИХ ИЗГЛЕДА ДОСТА. САД МАЛО СУСПЕНЗИЈА А КАД НЕОТКРИЈУ ГЛАВНОГ ОНДА ИДЕ УНАПРЕЂЕЊЕ КАО И ЗА СВЕ ДРУГЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ад

25.09.2019 11:33

Казне мале а зарада велика. Сто се тице полицајца треба да добије дуплу казну. Стално се хватају повратници јер су добили мале казне или се нагодили на суду са судијом. Треба и судију казнити.

ОДГОВОРИТЕ