Прихватити СНСД-ове ставове кроз парламент Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић каже да декларација СДА носи веома лоше поруке, те да би било добро да странке из Републике Српске постигну сагласност о декларацији СНСД-а, а да Српска изнесе став посредством парламента.

Република Српска 25.09.2019 | 07:37
Прихватити СНСД-ове ставове кроз парламент Српске
Чубриловић је нагласио да декларација СДА враћа све у БиХ 30 или 50 година уназад, те да је проблем што потиче од државотворне политичке партије једног народа и има неподијељену подршку код Бошњака - и интелектуалаца и политичкх странака.

"Мислио сам да никада нећемо дочекати понављање историје", рекао је Чубриловић вечерас за Алтернативну телевизију.

Чубриловић је рекао да недавни састанак предсједника Србије Александра Вучића са представницима парламентарних странака из Републике Српске у Београду није никаква великосрпска завјера, како то неки у БиХ желе да представе.

Он је навео да Вучић тада поновио подршку дејтонској БиХ и договору унутар ње.

Чубриловић је истакао да политичку ситуацију у БиХ додатно компликује блокада конституисања заједничких институција. "Није блокирано само формирање Савјета министара и парламента БиХ. Ништа није урађено ни у Федерацији БиХ /ФБиХ/. Само је Република Српска заокружила процес имплементације изборних резултата", рекао је Чубриловић.

Он наводи да СДА није могуће искључити из формирања власти на нивоу БиХ, већ треба тражити компромисна рјешења - да систем власти у БиХ профункционише на добробит грађана, а никако се закивати у своје одлуке.

Чубриловић истиче да проблем није само између Републике Српске и странака из ФБиХ, како се жели показати. "Ни међународна заједница није невина у свим овим односима, увођења нових захтјева сваки пут када треба да буде постигнут договор и минирања потписаног споразума лидера странака", наглашава Чубриловић.

Он напомиње да се, не буду ли сви тражили компромис, БиХ не може надати развоју инфраструктуре, отварању нових радних мјеста.

У вези са враћањем надлежности Српској, Чубриловић каже да Српска то не може једнострано учинити."Надлежности се враћају на исти начин као што су и пренесене, а то значи да сви парламенти морају усвојити одлуку о томе. Али, ако се буде радило на овај начин, не треба искључити ниједну могућност", наглашава Чубриловић.

Говорећи о раду Народне скупштине Републике Српске, Чубриловић је навео да ће Пословник бити измијењен да би био ефикаснији.

"Очекујем да шефови клубова доставе приједлоге, да формирамо заједничку комисију и да пробамо консензусом постићи измјену Пословника", истакао је Чубриловић.

Када је ријеч о смјени потпредсједника Народне скупштине Републике Српске Сенада Братића, Чубриловић је навео да је Братић присуствовао Колегијуму који је заказао посебну сједницу о његовом разрјешењу на којој је захвалио колегама за сарадњу и навео да смјену разумије као политичку одлуку.

"Послије заказивања те сједнице нема више никаквих оставки јер дневни ред може промијенити само предлагач посебне сједнице", појаснио је Чубриловић.

Према његовим ријечима, Братићева оставка није предата према Пословнику Народне скупштине Републике Српске. "Неупитно је да је посебну сједницу требало одрадити онако како је и одрађена", напоменуо је Чубриловић.

(Срна)

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

ЗМиљненкоЕ

25.09.2019 05:39

Све за СНСД јер и СНСД је све своје снаге дао да нам узме све!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

25.09.2019 08:09

Мафија има своју државу.

Name

Реално

25.09.2019 08:24

Овај папак продати висе залуто од свог сефа

Name

Беба

25.09.2019 08:30

Тако је

Name

Алибаба

25.09.2019 09:06

СНСД настоји да овим ставовима унесе помутњу у опозиционе редове, да их тако притисне и добије подршку опозиције. До сад су у томе успијевали у увијек су профитирали а опозиција падала. Ако их и сад опозиција подржи, биће опет исто, само ће политички профитирати СНСД. Њима се треба оштро супроставити. Какви ставови и ПМ. Њих у скупштини треба притискати зашто се не рјешавају политичка убиства, зашто се пљачка РС не расвјетљава, Глиница, Слектро привреда итд, ко краде народни новац, зашто нам пропада здравствени систем. СНСД покушава да ставовима политички потопи опозицију. Ако опозиција то прихвати опет ће бити готови. Њима се у скупштини мора жестоко одговорити.

Name

Милун

25.09.2019 09:09

Овај метузалем ушо саву д... Д..... и само мало вири како би нешто могао рећи што му ови нареде.Иди бре у пензију одмарај пусти млађе паметније,Није све СНСД у овој РС има и других и паметнијих ставова.Кад им нешто не иде ударају ко фол по издајницима и патриотизму.Шта ако су донијели декларацију кад ништа не вриједи.То је исто као да ми кажемо да смо саставни дио Швајцарске.Треба о томе да расправљају на скупштини пар дана безвезе и да лупају себи дневнице, а народ ко шљиви.

Name

реално стање

25.09.2019 09:16

Био би ред да, као сто је премијер Висковиц најавио, провјера диплома буде изврсена. Какав је статус са слуцајем Рајцевиц? О овоме треба да се расправља на НС-РС!

Name

ЗМиљенкоЕ

25.09.2019 11:06

Бурле и СНСД са сателитима увијек опозицију етикетира за издају, велеиздају, да су бакирови итд,. но нико да јавно и недвосмислено прозове СНСД за рецимо закон о одбрани који предвидја АНП, Радмановица за захтјев и приступ НАТОу ... не у медијима него у НСРС и да се позиција етикетира као велеиздајник српског народа и националних интереса.

Name

БЛ

25.09.2019 05:44

Овог кепеца, љигавца бр.2 у РС, када додје вријеме хапшења, ухапсити одмах послије криминалца бр.1

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

25.09.2019 06:48

Синоћ сам слушао овог Чубриловића, био гост код Марина Маринковића! Човјек није знао саставити једну нормалну реченицу али баш ниједну.Жалосно је ко је предсједник скупштине.Обични Додиков потрчко који је добио за своју лажну странку све што је тражио а тражио је пуно.Добио је више позиција од днс, сп,ус и ндп а има само 4 поссланика у скупштини РС и ниједног у скупштини БиХ.

Name

ПЕРА

25.09.2019 08:02

писе у биографији да је заврсио масински факултет у Јајцу, ја никад нисам цуо да је био факултет у јајцу

Name

за Перу

25.09.2019 09:13

добро је и рекако гдје је завршио , преведено завршио сам Машински факултет у к.р.у. није он ништа слагао, само су му савјетници тако написали, човјек је дно дна.

Name

Дајјјј

25.09.2019 09:43

Цубриловицу сто непредлозис закон о порјеклу имовине.па да се види ста си имао ти и твој друг дивси конобар Драско Илиц а ста имате данас.да се види ста сте били у рату а данас србујете

Name

п

25.09.2019 09:44

Значи послије министра Рајчевића као "НАЈМЛАДЈЕГ СОЛУНЦА" и Чубро је "Јајчанин"!

Name

Рада

25.09.2019 09:52

Не зна саставити реченицу, али зна добро да “уложи” у Радмилу К...ћ Ћ...ћ, чија каријера иде стреловитим успоном, све заслужним “примањем” партијских тајни успјеха!

Name

X5

25.09.2019 05:45

Ови мајкеми нису нормлни никако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

25.09.2019 05:53

Да ли се ви сјецате да ли је и један политицар на власти из РС говорио о привреди ,повецању производње ,повецању наталитета ја се не сјецам а управо висе од 90 људи остаје без посла у рафинерији Брод

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

25.09.2019 07:48

браца руси опљацкали а кило злата се не рацуна!!!ахааа !!!одосе руси и однесосе новац али овдје траје борба за дрзаву опљацкану а новац одее по свијету разбацан Србија Русија Кипар итд итд авиони спремни брзи превоз обезбедјен !!!!

Name

ре

25.09.2019 08:55

Мене чуди да опозиција РС још сједи у таквом парламенту и слуша годинама своју и народну свакодневну пропаст од другог бурле у РС.

Name

Рис

25.09.2019 05:54

Фуј идиоте корумпирани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи

25.09.2019 07:45

па овај партијски цекицар умислио да је у 16 вијекууу!!људи па његов рад до сад завредјује затвор по хитним поступју и одузимање имовине !ово није народна неговпартијско коалициона скупстина лопова корумпираних до бесвести!има ли закона за њих !па они и таконе себи праве за сбоје потребе а бахате се као у римском царству !брика свјетска!опозице пола са њима увезана у јриминалну хоботницу!од рата до данас !хара институцијама јавним оредузецима тендерима мафија свјетских размјера побигу од Русије до Србије Кипра јавни тајни !зло !све опљацкали дрзаву народ у расулу опљацкан !дно дна

Name

роле

25.09.2019 06:00

Сада вам треба подрска издајника? Изгласајте то само!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

25.09.2019 06:00

То ти прихвати Неђељко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боран

25.09.2019 06:00

Види Чубре види. Чик Погодите ко му је ово писао. Он није способан за тако нешто. Вјерно извршава Бајине налоге а његови бројни савјетници изврсавану његове. То је кратак опис из дневног ритма овог чекић ефендије. Сад се сјетио да србује и да режимски криминал аминује. Сад кад је у свој кабинет зспослио и вјечитог ухљеба Слободана Наградица сад це Српској сванути. Многима це смркнути. Куд Чубро прође ту више трава не ниче. А страначки полтрони му се клањају до земље и купе мрвице. ДРПОС дрпа а Реп. Српска пропада. А Чубрине некретнине расту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубравац Милка

25.09.2019 06:42

Жељко немој ово да пишеш зато и ниси постао директор ШГ Оштрељ Дринић .Испао си будала а Корњача Керезовић и Лисац Галић су те побиједили .Иди код Чубриловића

Name

Вјецити опозиционар

25.09.2019 06:06

Знаш ли ти цубриловцу изјавити било шта, а да те додик на то није приморао, кажи нешто из своје главе, намој стално мислити туђом главом због свог интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

25.09.2019 06:08

САМО ДЕМОС! САМО ЈАКО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

...ре

25.09.2019 11:47

ХАХАХАХА......демос....мини викенд странка

Name

п

25.09.2019 06:21

Синоћ сам слушао овог Чубриловића, био гост код Марина Маринковића! Човјек није знао саставити једну нормалну реченицу.Жалосно ко је предсједник скупштине.Обични Додиков потрчко који је добио за своју лажну странку све што је тражио а тражио је пуно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О

25.09.2019 10:50

па цовјек заврсио факултет у Јајцу!ту је знање наук за будуца покољења!!та скупстина лопова партијско коалиционих од рата до данас увезана на свим нивоима власти и опозиције и позиције у цитанке за образовање !како се куповним дипломама без знања радило у институцијама дрзаве БиХа на брдовитом балкану у 21вијеку

Name

Паја

25.09.2019 06:32

Ово до сада нисам чуо и врло је опасно по Републику Српску. Изјавити да је "СДА ДРЖАВОТВОРНА СТРАНКА" је највећа глупост коју сам до сада чуо од наших политичара (а чули смо их милионе) и највећа опасност по РС. Чега СДА може бити ДРЖАВОТВОРНА? Само унитарне БИХ. Ово до сада нисмо чули ни од представника СДА. Ово директан ветар у леђа СДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

25.09.2019 06:47

Све ове минорне странке Демос, Уједињену српску, Днс , СПС , Ндп, треба истјерати из власти и у затворе стрпати Павића , Ђокића , Чубриловића , а издајнике Српског народа Чавића и Стевандића ставити их на стуб срама Србског народа и направити коалицију СДС -Снсд и Бог те веселио, СДС државотворна странка никада неће нестати и сада је добра странка која ради у интересу народа а Снсд реално сада најјача странка то је добитна комбинација , СДС да се ријеши у својим редовима лоших појединаца а Снсд се мора ријешити Тегелтије , Шпирића , Цвијановичке, јер они су ем што су омржени и у самом Снсд били би без Додика Голе јајаре и Додик их је и створио а они су му направили сву нетрпељивост народа према њему , у задње вријеме због ових Додик губи велику подршку

ОДГОВОРИТЕ
Name

25.09.2019 06:53

Ко ће са вама? Када ви на крају све учините да партнере издате и уништите! ЛАЖЕТЕ, НИКО ВАМ НЕ МОЖЕ ВИЈЕРОВАТИ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

25.09.2019 07:01

Ови би гурнули у рат насу дјецу како би сацували покрадено богатство. Борице се до последњег Србина. Овај пут неце моци. Све сте унистили у РС. Гадите се сваком нормалном цовјеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОФЕСОР ОКУЛТИС

25.09.2019 07:04

То ако морате прихватити љигавци као што су твоја и Стевандићева партија,не мора државотворни СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

25.09.2019 07:26

Чубриловић предсједник Наридне скупштине , људи моји да ли сте га гледали синоћ био гост на АТВ , човјек не зна саставити двије реченице , глуп, једноставно ово је срамота да овакав човјек носилац власти , и Демос и Днс треба истјерати из власти јер су то стварно само удбаши о љигавци , гледајте Днс: Павић , Радовиц, Огњен. тадиц , Бањац, Нешић ,погледајте ко води државу , овакво ругло никад до сада није било на политичкој сцени , Додик рјешавај се ових олоша док није касно

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.09.2019 09:13

Можеш истјерати само оловком на изборима, друга метода не постоји. Проблем су и прелетачи, Чавић је еклатантан примјер преваре бирача, Изборни закон се мора мијењати да би избори били колико толико легитимни, ово за сада је фарса и нема сврхе излазити на изборе.

Name

Љиго

25.09.2019 07:28

Има ли нека декларације Дрпоса издајника Стевандића сенилног Павића и ућутканог Радовића Лондонског Професора Ђокића имали неки ваш приједлог дасе гласа. Вежи коња гдје Додиг каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бубо

25.09.2019 07:31

Највећи проблем Републике Српске су похлепни лицемјерни неморални политичари и државни службеници повезани са похлепним бизнисменима којима државне функције служе искључиво као ресурс за приватни бизнис а народ који пропада због таквог њиховог односа према Отаџбини посматрају само као колатералну штету. Отаџбина вапи за Истином, Слободом, Правдом, Отажбина презире похлепу, неморал, презире људе који је искориштавају. Помозимо Отаџбини. Ко ће ако нећемо ми ? Када ако не сада ? Истина долази. Истина це нас ослободити. Помозимо истини. Говоримо истину на глас. Без права на цутање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРА

25.09.2019 08:01

ЉИГАВЦЕ СТАРИ ОДРПАНИ ТИ НАС ВРАЦАС 1000 ГОДИНА УНАЗАД. ХЕБО ВАС СДА, НАРОД ОДЛАЗИ, А ВИ О СДА 20 ГОДИНА ДРОБИТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

мозете те ли ви

25.09.2019 08:28

писати док вам бурле не одобри?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стетоцине

25.09.2019 12:47

Ви и такви као Ви, врацате нас вијековима уназад. Зато сто немате способности ни за сто друго осим за пљацку.

ОДГОВОРИТЕ