Јокић: Ја сам велики противник медија!

Српски новинари и медијски радници су током припрема и за време Светског купа били ускраћени за изјаве Николе Јокића.

Кошарка 25.09.2019 | 19:43
Јокић: Ја сам велики противник медија!
Центар Денвера је одбијао да говори за српске извештаче, а своје мишљење о медијима је изнео у емисији "Путевима спорта" на телевизији "Спортклуб".

"Ја сам искрено велики противник медија јер мислим да су лоши за спорт, али ми смо због медија ту где јесмо, зато смо и познати и зато им је и могуће да имају утицај. Јесте, утицај који спортисти могу да имају буде и већи него неки, да кажем, важнији људи у свету", рекао је Јокић.

Званично најбољи центар НБА лиге је током протеклих година био на мети, углавном таблоидних медија, а све због питања "хоће ли или неће" да игра за репрезентацију Србије.

Навијачи кошаркашке репрезентације Србије су ове године имали два сна. Први, да се Никола Јокић одазове позиву у репрезентацију, а други да се освоји злато на Мундобаскету у Кини. Ово прво се десило, ово друго није.

Иако је статистички био други стрелац екипе, први скакач, други асистент, Јокић у Кини није био ни близу оног нивоа из Денвера. Онога што се очекивало од њега. Можда због тога што најбољи центар света у већем делу првенства није ни играо центра. Имао је и испаде нервозе, потукао се са Хекетом на мечу против Италије, а онда зарадио искључење због неспортског понашања на мечу са Шпанијом. 

Какви су Јокићеви утисци после Мундобаксета, зашто је Србија са њим као првом звездом шампионата подбацила испод очекивања, да ли је он био задовољан или не, публика је остала ускраћена да сазна. Јокић од доласка на припреме репрезентације није дао ниједну изјаву за српске медије који су пратили припреме и игре српске репрезентације. Обраћања навијачима кроз медије су углавном на себе преузимали Богдановић, Бјелица, Марјановић, Јовић... 

Да је у питању анимозитет са Јокићеве стране, говори и једна од ретких изјава које је ас Денвера дао у Србији. Он је пристао на разговор са новинаром Игором Микљом у серијалу „Путевима спорта“ који ће емитовати на каналима Спорт клуба.

“Ја сам искрено велики противник медија јер мислим да су лоши за спорт, али ми смо због медија ту где јесмо, зато смо и познати и зато им је и могуће да имају утицај. Јесте, утицај који спортисти могу да имају буде и већи него неки, да кажем, важнији људи у свету“, рекао је Јокић у емисији Игора Микље.

Јокић је једна од звезда НБА лиге у којој је професионализам играча скоро па подједнако битан колико и таленат на терену. Односи са медијима и навијачима су једно од најбитних обавеза професионалних псортиста с оне стране Атлантика.

„У САД је тако да ће сваки НБА тим омогућити играчу да постане најбољи што може – нега, тренинг, доктор, они ће ти све пружити и неће ти дати разлог да ти њих оптужиш да ниси успео због њих. За моје три-четири године кроз Нагетсе је прошло 20-30 играча. Кад погледаш, то је мало и забрињавајуће, али стално долазе нови таленти и нови играчи. То је велики шоу који се наставља, наставља се и ако се повредиш, само си један део ‘циркуса‘. Било где да одемо, људи хоће да се сликају, ми смо као неке животиње у циркусу ‘да се сликамо, да се сликамо‘. Мени је исто смешно јер када погледаш мало боље, изгубиш свест о реалности – ми смо само играчи, играмо кошарку“, рекао је Јокић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар