Њујорк потпуно блокиран због сједнице УН

Генерална скупштина УН, на коју је стижу званичници из око 200 земаља, бројне делегације, сарадници, њихова обезбеђења, од узаврелог мегалополиса, какав је Њујорк, направила је "пакао", за који је, вероватно, најзаслужнији мајстор велике сцене, амерички председник Доналд Трамп.

Свијет 24.09.2019 | 10:01
Њујорк потпуно блокиран због сједнице УН
Он је са свим својим људима практично блокирао град на потезу између УН, где је на кратко "улетео" на састанак о клими на 15-так минута, и своје куле "Трамп" на 5. авенији, између 56. и 57. улице, где борави током боравка у Њујорку.

- Прилично је луда ситуација. Већина улица између 42. и 57. улице су затворене... За две миље треба ми 45 минута - пожалио се један Њујорчанин телевизији ЦБС Њујорк.

Аутобуси касне и многи су се жалили тој телевизији да нису успели да стигну ни на посао.

Све је померено, састанци се одлажу, кажу становници Њујорка, чије се канцеларије налазе у "срцу" града, на Менхетну и у околним деловима Њујорка, који "гравитирају" ка седишту УН.

Како преноси та ТВ мрежа, у граду је безбедност на највишем нивоу, а улице се повремено затварају на источној страни Менхетна, где се налази и седиште УН.

Сјузан Парк, која живи баш у том делу града, каже да је гужва неуобичајено велика, а да ситуацију додатно отежавају безбедносне провере личних докумената.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар