Мушкарци из БиХ превозили оружје у Њемачкој

Након што је њемачка полиција у фебруару ове године ухапсила двојицу држављана БиХ од 17 и 28 година, у чијем возилу су пронашли 95 граната, четири аутоматске пушке, осам полуаутоматских пиштоља и друго оружје, ухапшена су још два мушкарца поријеклом из БиХ.

Свијет 24.09.2019 | 07:51
Мушкарци из БиХ превозили оружје у Њемачкој
Како пише Билд, против 24-годишњака и 28-годишњака подигнута је оптужница и њима ће се судити заједно с раније ухапшенима.

Оптужени су да су као чланови организоване криминалне групе у “мерцедесу” сакрили оружје које су превезли преко Чешке у Њемачку. Кријумчарили су ратно оружје које су продавали на територији Њемачке.

– Тужилаштво у Дрездену претпоставља да су оптужени жељели остварити зараду од прекограничног превоза и профитабилном препродајом оружја, од чега су живјели – рекао је главни тужилац Јирген Шмид. 

У истрази учествују и државно тужилаштво Њемачке те Федерална канцеларија криминалистичке полиције, јер се сумња да је у овој групи било још чланова.

Држављани БиХ ће остати у притвору до почетка суђења. Како су писали њемачки медији, раније су ухапшени Дино С. и Емил А. Аутомобил је био потпуно преуређен како би могли сакрити оружје. Али, њих двојица су били само возачи који су преузели већ спремно возило.

Два држављана БиХ која су недавно ухапшена сумњиче се да су организатори овог уносног бизниса.

До хапшења и подизања оптужнице дошло је због погрешног паркирања возила. Када су полицајци пришли, одлучили су претрести возило јер су им Дино и Емил изгледали сумњиво. Првобитно су пронашли само 18 граната, а након што су открили да је унутрашњост “мерцедеса” потпуно преуређена, одлучили су га растворити. Тада су открили и остало оружје, преноси Клиx.

(Српскаинфо)

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

велико постење

24.09.2019 06:24

људи немају посла и сналазесе како тако и наопако да прехране своје породице да ови на власти нису покрали и дрзаву небисе људи тако ниско спустили глад оцију нема новац нације нема дасу ови на власти људима обезбедили посо неби људи то радили

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре велико поштење

24.09.2019 06:43

Онај ко се труди да прехрани породицу засије башту па лагано бере плодове свог рада. Ако нема своју баштицу може добити од људи који имају и превише па ће се још лијепо и дружити са домаћином. Ово што су радили је годишња зарада за један дан и још је упитно колико ће жртава бити од тог оружја које су превозили преко границе.

Name

Ре

24.09.2019 07:06

То неради бједа сигурно

Name

АБЕЦЕДА

24.09.2019 13:10

Мали Ћулум и екипица под заштитом великом Ћулума и екипице.

ОДГОВОРИТЕ