Вучић је спустио на земљу усијане главе у Српској

"Сви бх. проблеми су тијесно повезани са рјешавањем косовске кризе која не може остати дуго у тренутном статусу. Вучићева реторика и његове поруке су спустиле на земљу усијане главе у Републици Српској. "

Босна и Херцеговина 23.09.2019 | 19:21
Вучић је спустио на земљу усијане главе у Српској
"Не мислим да је добро да се ми окупљамо на политичким састанцима због тога што постоји претпоставка о некој саборности српског народа или хрватског, јер је и Загреб веома инволвиран у процесе у БиХ", казао је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић говорећи о недавном састанку у Београду и додао:

"Сви бх. проблеми су тијесно повезани са рјешавањем косовске кризе која не може остати дуго у тренутном статусу. Вучићева реторика и његове поруке су спустиле на земљу усијане главе у Републици Српској."

Јовановић, који је и савјетник Жељка Комшића, сматра да је проблем БиХ неуспостављање власти:

"Прошло је годину дана а БиХ нема формирану власт. Сјетите се карактера Споразума из августа. То је био споразум три странке и све три се не осјећају довољно сигурно да воде БиХ, него једном ногом стоје у Загребу, једном у Београду, једном у Истанбулу."

Говорећи о односима БиХ и Србије рекао је да је за њега кључно да се успоставе директни односи између Сарајева и Београда и да се створи могућност да Београд помогне Сарајеву у састављању једне нормалне државе.

"То не значи да Београд ради било шта против Срба и Бањалуке. Мирна Босна је шанса за моју земљу да буде мирна", казао је Јовановић.

Наглашава да је у овом тренутку Милорад Додик највећи кочничар у БиХ:

"Додик није изолована појава у БиХ. Додик никада не би могао да ради то што ради да нема нечију подршку (руску). Постоје снажни односи и Србије са Русијом али се паралелно са тим одвија процес који је директно супростављен руским процесима. Мислим да Додик нема другу опцију, а Вучић још увијек има."

Када је у питању Програмска декларација СДА, лидер ЛДП-а казао је да је то био потез за опстанак у политици Бакира Изетбеговића јер је потписао Споразум са онима који "ломе кичму" грађанској идеји БиХ.

"Било је јасно да ХДЗ и Додик у маказама држе Изетбеговића. Он је пристао на тај Споразум и он је пропао. Пропаст Споразума за Додика је био окидач да крене у шупљу причу о напуштању свих институција, онда је Изетбеговић одговорио кроз Декларацију", казао је Јовановић те додао:

"Мени та Декларација није спорна, она ми је нереална. У овом тренутку Босни је била потребна друга порука из СДА. Ова Декларација чува СДА. То је конфронтирало босанско друштво, али је то био једини начин да Изетбеговић политички преживи и опстане. Грађански интереси одлазе у други план због потребе да се преживи", закључио је Јовановић у Дану телевизије Н1.

(БН/Н1)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Зика

23.09.2019 17:35

Свака част Господине једини говориш праведно.Само тако здрав и жив био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Жикс

23.09.2019 19:04

Ако си ти Жика , ја сам св.Петар...

Name

вра-цам

24.09.2019 16:29

Свака цаст за Јовановица, један од ријетких који види ствари како стоје и види гдје се налази православни поглавица у Босни и Херцеговини. Тај цовјек стети висе православном народу у БиХ него другима, он немозе без Вуцица ни у WЦ.

Name

Ре

24.09.2019 17:25

Он је један од некадашњих политичара који су Слоба предали у Хаг да се сладе са његовим мукама, а сам је поред трошења дроге од продаје исте зарадио огромне паре. Доста пара је однио из Шилерове и нема криминалне радње у то вријеме гдје није умијешао своје прсте. Најгоре од свега је што је дебело умијешан у убиство премијера, а своју супругу је частио са фабриком Фиделинка

Name

Последњи кинески цар

23.09.2019 17:42

Погодио је у центар. И све је тачно што је рекао, сада, а и раније. Овај Јовановић ствари посматра реално и народу говори истину и зато неможе још мало прећи ни цензус на изборима. Народ неће истину, народ хоће и гласа за политичаре који га лажу. Народ то воли, народ воли и напросто обожава лопове и властите гробаре. Народ је неписмен. Политички апсолутно неписмен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мудри

23.09.2019 18:53

Браво мајсторе. Све је тако...народ је затупљен и неписмен

Name

Сако

23.09.2019 18:02

Овај наркоман да несто зна сакупио би гласаца да бар цензус предје, дакл........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.09.2019 19:24

Ма ти знаш све видим.... човјек говори истину, а то што ти кажеш и лажеш никога не занима, према томе паметније ти је да цутис

Name

Аха

23.09.2019 20:34

јел да вреће са правим листићима спали,а оне испуњене довезе из лакташа!?

Name

РС...

23.09.2019 18:23

увијек ријеци праве од Јовонаовица с имс јос таквих само немогу се дотаци позиције на висе јер владају они сто су нестасни и зеле да само провоцирају слусајте Вукановицеве ријеци која је свака му на свом мјесту и истинита .Таквих људи треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

24.09.2019 14:34

Хахаха ма ста казес хахаха

ОДГОВОРИТЕ