Федерер о 20 ГС титула: Волио бих да останем рекордер!

Али није реално! Швајцарац као да спушта ногу са гаса. "Способност да играм у овим годинама на овом нивоу је већ довољно лепа ствар", поручио Федекс.

Тенис 23.09.2019 | 22:45
Федерер о 20 ГС титула: Волио бих да останем рекордер!
Роџер Федерер и даље ужива у тенису, а и тенис у његовој игри. Швајцарац, који је недавно напунио 38 година, полако признаје да његово време пролази, упркос чињеници да и даље држи треће место на АТП листи.

Федерер је недавно наговестио да би следеће године можда могао да заврши каријеру, и то веома успешну, једну од најбољих у историји тениса.

Професионалац је од 1998. године, најдуже у историји боравио је на првом место АТП листе, чак 310 недеља, освојио је 102 АТП трофеја, од чега 20 гренд слем пехара, по чему је рекордер.

Већ дуго води се полемика да ли ће, и ко успети да сруши тај Федереров низ. У последње време новинари и њему све чешће постављају то питање, нарочито пошто је Надал недавно освојио УС Опен и приближио му се на само један корак. Шпанац сад има 19 гренд слем трофеја у ризници, а Новак Ђоковић, који је шест година млађи, сакупио их је 16.

"Наравно да бих волео да сачувам тај рекорд, али није реално", навео је Федерер. 

"У свету тениса то питање ми све чешће постављају, а ја им одговорим да рекорди постоје како би се обарали. Једино чему се надам да ћу и 2020. остати у трци на гренд слем турнирима", рекао је Швајцарац рођен у Базелу.



Федерер има на шта да буде посебан, будући да је играо у ери можда и најдоминантнијих играча, у конкуренцији која ће заувек остати запамћена.

"Способност да играм у овим годинама на овом нивоу је већ довољно лепа ствар. Волео бих да гледам на ову еру тениса као раздобље у којем су у исто време играла тројица играча на навероватан начин", рекао је Федерер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар