Медведеву титула у Русији, Цонги у Француској!

Рус Данил Медведев и Француз Жо-Вилфрид Цонга освојили су турнире у Санкт Петербургу, односно Мецу.

Тенис 23.09.2019 | 13:04
Медведеву титула у Русији, Цонги у Француској!
Медведев је освојио турнир у Санкт Петербургу, пошто је у финалу победио 15. играча света Борну Ћорића из Хрватске после два сета, 6:3, 6:1.

На турниру у Синсинатију је у полуфиналу победио Новака Ђоковића, у финалу је био јачи од Гофана, да би на УС опену изгубио у финалу од шпанског тенисера Рафаела Надала.

Рус је фантастичну форму потврдио у финалу против Ћорића, којем је препустио тек четири гема.

Данил Медведев потврђује да је у животној форми, пошто је стигао до титуле у Санкт Петербургу, савладавши Борну Ћорића 2:0 (6:3, 6:1).

Хрватски тенисер једноставно није могао да изађе на крај са недавним финалистом УС Опена и четвртим тенисером свијета. Да је Рус у невјероватном налету говоре и његови резултати у другом дијелу сезоне.

Откако је испао већ у трећем колу Вимблдона, Медведев је од тада на сваком турниру стигао барем до финала. У Вашингтону га је у финалу савладао Ник Кирјос, на мастерсу у Канади га је зауставио Рафаел Надал.

Потом је услиједило освајање мастерса у Синсинатију, гдје је савладао и Новака Ђоковића, да би га поново Надал побиједио у финалном мечу, овога пута у пет сетова на посљедњем грен слему у сезони.

Ипак, то га није деморалисало и - послије кратког одмора у Црној Гори - Медведев је наставио гдје је стао.

У Санкт Петербургу је нанизао још четири побједе, не изгубивши ниједан сет, и тако стигао до 24 побједе у 27 мечева одиграних послије Вимблдона.

Ниједан играч из врха АТП листе нема ни приближно толико, па ће Рус са много самопоуздања дочекати два посљедња мастерса у сезони, у Шангају и Паризу.

Московљанин се тријумфом на турниру у својој земљи и званично квалификовао на Завршни мастерс у Лондону.

Цонга је имао доста проблема, али је на крају савладао Словенца Аљажа Беденеа после три сета и скоро три часа борбе – 6:7(4), 7:6(4), 6:3.

Словенац је освојио први сет после јако добре игре и одличног тај-брејка, а добро се држао и у другом сету све до истог дела игре. Тада је Цонга мало појачао ритам и заслужено увео меч у трећи сет.

Француз је одлучујући брејк направио одмах на старту, повео са 3:0 и ту предност сачувао до краја меча.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар