Британска фирма након 178 година се затвара

Британска компанија за организовање путовања Томас Кук ће након 178 година затворити своја врата након веома тешке пословне године.

Свијет 23.09.2019 | 08:27
Британска фирма након 178 година се затвара
Али, прије него то ураде, мораће се позабавити људима који су купили повратне карте и отишли ван Велике Британије те их вратити са одмора.

Агенција за цивилно ваздухопловство Велике Британије (ЦАА) саопштила је да је организатор путовања "престао да радити са тренутним учинком". Извршни директор Петер Фанкхаузер извинио се милионима клијената и хиљадама запослених.

Како преноси "ББЦ", пропадање ове фирме значи да ће 22.000 људи широм свијета изгубити посао. Ипак, сви запосленици ће наставити радити док Кук не врати кући све људе који су купили повратне карте или организовали путовање преко ове фирме.

Секретар Грант Шапс замолио је путнике да имају разумијевања за особље, обзиром да цијела компанија има огроман изазов јер мора хиљаде људи вратити њиховим кућама са одмора. Урадиће то преко хитне операције коју су назвали "Маттерхорн", а преко које ће све Британце који су преко њих отишли на одмор хитно вратити њиховим домовима.

Празни авиони су већ јуче кренули према различитим земљама у свијету како би туристе још данас вратили у Велику Британију, преноси "Клиx.ба".

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

О_о

23.09.2019 12:58

Ови горе пукоше, него рафинерија у Броду! То је тај модел модерног бизниса. Неко 178 година баштини посао и традицију, а онда дође будала и све уништи преко ноћи.

ОДГОВОРИТЕ