Додик покушава да прикрије кризу режима у Српској

Душан Јањић из Форума за етничке односе у изјави за ДW. на питање да ли је Додик претјерао у изражавању "бриге" поводом Декларације СДА, каже да Додик покушава да прикрије кризу у којој је његов режим.

Босна и Херцеговина 23.09.2019 | 07:28
Додик покушава да прикрије кризу режима у Српској
-Јасно је да његова позиција у самој РС није сигурна. Он ни као члан Предсједништва БиХ видљиво нема резултате нити жели да их има на нивоу заједничке државе. То је већ раније виђен механизам такозване мобилизације да би се он извукао из кризе- каже Јањић.

На питање како види Вучићеву улогу на састанку, Душан Јањић каже да упада у очи да је он овај пут заједнички примио и Додика и опозицију из РС, док их је раније примао одвојено.

-То је знак да Вучић не жели да уђе дубоко у те приче. Заговарање повезивања питања Косова и РС је дио Додикове политике и није новина. Обнова те приче није озбиљно третирана ни на самом овом састанку. То није реално и није никакво рјешење да се од једног проблема праве четири- каже Јањић.

-Објективно, то би отворило проблеме прекрајања граница и то би могло да иде и до прекрајања граница Србије. Отуда она контра (предсједника СДА) Бакира Изетбеговића са Санџаком. И све то све више тањи живце јавности. Вријеме је да се Додику каже да с тим престане. Ја сам тако и разумио Вучићев позив на суздржаност- наводи Јањић.

(ДW.)

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

Борац

23.09.2019 05:38

А привреда.сто о томе Додик не прица. Највеце зло Срба у Босни је Додик.унистава све по инструкцији Ватикана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

23.09.2019 07:05

Људе памте:по добру и злу!!! Милорада ће памтити по злу!!!

Name

МАРКО

23.09.2019 07:52

ДОК ЈЕ ВЛАДУ РС ЧИНИЛА КОАЛИЦИЈА СНСД-ДНС-СП БИЛА ЈЕ И СТАБИЛНА ВЛАСТ А САД КАД ЈЕ ДОДИК УДАРИО НА МЕНЕ И ДЈОКИЋА И УБАЦИО НЕШУ И ЧАВУ, СВЕ МУ КРЕНУЛО НАОПАКО АЛИ САМ ЈЕ ТО ТРАЖИО. КОШТАЋЕ ГА СКУПО ТО!

Name

Не ремсе

23.09.2019 07:59

Е моје Србенде само удри по својем како у федерацији нико не прица против Бакира ни позиција ни опозиција ни НВО а код нас само пљуј вријеђај ниподаставај. Испада да вам је дрази Бакир од Милорада и вјерујете овом Америцком плаценику Јањицу. Постоје друге теме на којима мозете мрзити Додика али да браните Босњаке то је ненормално. Зивјела СРПСКА са паметним људима у њој а не будалетинама које немају грама мозга.

Name

ре Марко П.

23.09.2019 08:43

Управо тако! Не знам који га је луди савјетник савјетовао да начепи Павица и Дјокица!

Name

РЕ Не ремсе

23.09.2019 09:31

Како само лажеш и измшљаш, управо је супротно, на ФТВ постоје емисије које истражују политички криминал власти, врло често се критикују сви, па и СДА док је на РТРС управо супротно, критичка мисао према Бајином режиму не постоји, тотална нуча, постоје само лажи, измишљотине и некаква милионска виртуална улагања. Можда је проблем што ти не можеш прихватити реалност да је у другом ентитету пуно боља ситуација.

Name

Ре

23.09.2019 11:44

МИЛЕ ЈЕ ПУКО КО КОКИЦА

Name

Харе

23.09.2019 05:40

Додику више ни најближњи не вјерују отац мати жена дјеца прочитана је прича

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.09.2019 07:57

Жена му никад неце опростити сто је и дјецу увукао у криминал.

Name

Ре харе

23.09.2019 12:46

Ко вјерује вама и вашем трезорасу. Овај макар не позива на рат ко вас.

Name

Ре харе

24.09.2019 04:24

Бакир трезораш? Пусти Радончићеву причу. Бакир је за вријеме рата обилазио од Малезије до Пакистана и од Истанбула до Техерана, арапе итд. скупљајући оружје за наоружавање А-БиХ. Није он шверцовао нафту и цигаре као поједини.

Name

075

23.09.2019 06:13

Милораде највећи босански сине само тако настави одлично радиш тај посао и шефови су презадовољни са тобом. БТW Добио си и данас кредит од цца 30 милијуна БАМ као и сваки понедјељак у овој години.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њега

23.09.2019 06:17

Додика су дотукли људи из његовог најближег окружења , Цвијановићка и Лукач , Шпирић, а посебно Тегелтија који му се увлаче у дупе а годинама му раде иза леђа и зато Додик брзо пада , само је јако глуп кад то неће да види јер мисли да држи све под контролом а то није тако , још да све буде горе гурнуо је дјецу на вјетрометину са Проинтером , Агапеом , Фк Борац ! Читав град му јебе све по списку због тог сестрића који је предсједник Борац који је како се прича по граду повезан са многим криминалним радњама , а то није добро за Додика , велики примјери криминала у задње вријеме у јавним предузећима а највише у Шумама а поготово у јавном предузећу Путеви Републике Српске а Додик ништа не предузима , због тога почиње његов суноврат и врло је близу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

23.09.2019 07:14

Све те сто сте набројали њих Додик подрзава и када како казес падне он онда они ступају на сцену.Онда они стите њега и све је то повезано.Нико од њих не пада сви они остају и даље настављају на овај или неки други нацин.Рецимо водице неке своје фирме радници це код њих радити за неку мизерну плату и они це и даље да се богате а народ це тек некако да презивљава или одлазе многи сто опет иде њима у корист.Знаци нико од њих не пада само народ пада и нестаје.Ако треба сутра договор са Бакиром и Цовицем да покрену неки нови рат и пар хиљада зртава њима ниста не знаци јер це као и на оним прије зртвама да профитирају.Јадни су они који мисле да они пропадају.

Name

Мафијаска посла

23.09.2019 08:15

Не бацај прасину у оци народу. Сви су они на истом пљацкаском задатку. Само крецење....

Name

Ре њега

23.09.2019 09:09

Тачно тако , 90 посто чланова Снсд у Бањалуци мрзии Цвијановицку, Тегелтију и остале набројане а још кад чујете како у Путевима главну ријеч воде Несиц и Јарић и Радовиц , Додик није ни свјестан колико му је тај трио доприњео паду рејтинга у Бањалуци

Name

СНСД

23.09.2019 06:21

Вјерују крезуби гласаци, гледају га на небу у хеликоптеру, јадници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

23.09.2019 07:54

Ако се неко сјеца оног филма "Богови су пали на тјеме"Е такав је и нас народ као они домородци сто никада нису видјели фласу од кока коле каја је са неке висине избацена из авиона.Тако и нас народ када види хеликоптер мисле да је то горе бог и зове се Милорад Додик.

Name

Милутин

23.09.2019 06:22

Никад јос нисам чуо Додика да прича о економији, напретку РС-а у било ком погледу! Код њега је увијек иста реторика, неко нас напада, он нас брани, а у стварности он сам произведе кризу и онда се сам представља као спасилац и тако двадесет година. Па додијао је и Богу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

23.09.2019 09:17

Не производи он сам кризу него у коалицији са СДА и ХДЗ.Они све раде по договору.

Name

Дана Милиц

23.09.2019 06:28

Додикова политика је крунисана масовним одласком младих људи, и поред тога, окарактерисана изостанком било каквих резултата (гасе се велики погони, затаскани слуцајеви убистава, корупција и непотизам) тако да је прво условљено другим и јасан показатељ да је таква политика погубна за РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брут

23.09.2019 06:43

У РС влада је играцка у Додиковим ркама. Предсједник РС је играцка у његовим рукама. Ми смо немоцни јер је ставио под контролу правосудни систем у РС. Засто нико не одговара запљацку три банке, за глиницу , за рафинерију, за ИРБ итд. Без њега се не мозе запослити портир у јавном предузецу а да он не аминује. Видјецете да це одлуку владе о рјесавању крадје у сумским газдинствима он све постављене директоре посмјењивати и поново довести исту екипу на цело газдинстава, само друго име. Ако се то деси Висковиц треба да поднесе оставку. Без Амера овакав систем РС му не мозе ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

23.09.2019 06:44

Највеће зло које је захватило српски народ од кад постоји је вријеме додикове власти, геноцид над младима, а кад одоше млади, геноцид и над старима, без омладине нема живота, турци, аустро угари, усташе, нијемци нису заједно уништили србе као ови коалициони партнери додик и сатрапи, како заслужили тако им бог помогао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

23.09.2019 09:19

Тацно рецено

Name

На залост

23.09.2019 09:53

То је просто немогуце демантовати, с'обзиром на цињенице, стање у које смо доведени.

Name

Дејо

23.09.2019 15:22

Чекај идаље Човић као Хрват представља Српску у заједничким органима.Тако је Додик тврдио и наредио.Овај из ХДЗ је у федерацији у коалицији с СДА.

Name

мислим

23.09.2019 06:52

Додик је све али није политицар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХ...

23.09.2019 07:05

кад сидју са власти сва тројица из странака који владају 30 годуна онда се мозе надати неки помаци вец народ треба гласати за друге људе странке а не стално исте млади људи одлазе јер немају перспективе висе у дрзави и цекајуци 10 година на посао.Народ обицни треба узети све у своје руке а не њих подрзавати стално.несто ново и нови људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сер од Добоја

23.09.2019 07:45

Предсједник Вучић је одржао Баји једно добро предавање у Бгд, наравно то нисмо видјели али се очито видјело на конференцији за штампу. Први пут АВ је изговорио кључну реченицу, "Србија је једна од СТРАНА потписница дејтонског мировног споразума". АВ је морао прије зауставити Додига са његовом ужасном реториком, ова сарајевска декларација је "мачији кашаљ" шта је све тај говорио и радио, цртао је и карте, цртати карте онако ноншалантно и играти се са ђивотима људи који су на једвите јаде успоставили мир, он није нормалан то сви знамо, изградио је политичку каријеру газећи по држави коју смо признали у Дејтону, то је сулудо и болесно. Србија је морала прије реаговати, ова Додигова политика је тотално урушила економију а без економије нема живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

23.09.2019 08:38

није ОН луд, ОН ради за Хрвате , ОН ради за отврање Дејтонског споразума, ОН ради за подјелу БИХ на три територјане јединице, ОН ради за трансверзалу ЗГ-БЛ, ОН ради за рушење РС.

Name

ре РАЈНА

23.09.2019 09:39

Све више имам осјећај да је он под контролом неке веома моћне стране обавјештајне службе, можда он тога није свјестан али чињенице су неумољиве. Човјек о економији не збори ни једне једине, цијело вријеме он само затеже ситуацију (конац) док један дан не пукне.

Name

Приватизована РС

23.09.2019 09:59

Економију у РС он води за свој лицни интерес, а признат цете то и није јавно за прицу.

Name

007 Бонд

23.09.2019 09:00

Ништа то све није битно! Срби и Република Српска не желе Бошњаке и Федерацију и неће их никад ни хтети! Стака птица свом јату лети, а једно јато су Србија и Српска и ујединиће се. ...Не можете неког да натерате да вас воли и да живи с вама у некој заједници! Федерацији би боље било да се освести и да гледа сама себе. Они који имају с ким да се уједине -треба их пустити да иду својим путем. Остали који немају никог- нек буду сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

невјероватно

23.09.2019 15:49

само тако мисли и надај се до краја живота, и настави пасти траву....

Name

бисерко

23.09.2019 11:09

ниста ово није, тек це да додју резултати катастрофалне политике

ОДГОВОРИТЕ