Ухапшен амерички сенатор због порнографије

Амерички политичар Мајкл Фолмер ухапшен је након што је полиција у његовом мобилном телефону нашла фотографије сексуалног злостављања деце.

Свијет 21.09.2019 | 22:23
Ухапшен амерички сенатор због порнографије
Надлежна канцеларија Генералног тужилаштва наводи да је истрага покренута након што је платформа "Тумблр" обавестила полицију да је корисник са полицијском апликацијом поставио на мрежу фотографију дечијег порнографског садржаја. Истрага је одвела полицију до куће Мајкла Формера, који је у Филаделфији сенатор за 48. округ.

Након издавања одговарајућег налога, полиција је претресла сенаторово имање и том приликом нашла спорне фотографије у његовом телефону.

Фолмер је у уторак ухапшен и оптужен, између осталог за сексуално злостављање деце и поседовање дечије порнографије, преноси Аваз.ба.

50 посто фотографија на педофилским страницама преузето са профила родитеља

Многи родитељи не могуд да се суздрже од објављивања сваког детаља из живота својих малишана, али проблем је у томе што те, наизглед невине фотографије, неко може злоупотребити ако их пронађе, а то у данашње време уопште није тешко. Педофили најчешће претражују ознаке попут #БатхТиме, #НакедКидс и #ТоилетТраининг, открива председник Агенције за дечија права Дејвид Анђело.

"Док родитељи наивно постављају интимне фотографије своје деце на друштвене мреже, немају појма колико их лако неко може "скриншотовати" или преузети, а потом њима манипулисати, злоупотребити их или их објавити на некој другој страници", каже Анђело.

Према подацима Агенције, већина родитеља објави скоро 1.500 слика деце пре него што наврше пет година. Забринут за сигурност те деце, Анђело је са својом коалицијом основао кампању "Кидс Фор Привацy", која подстиче родитеље да објаве фотографију детета које испред лица држи знак с натписом "Молим приватност".

"Крајњи резултат ће бити деца која ће, кад одрасту, сазнати како је већина података о њиховим приватним животима већ одавно доступна на интернету, а то би могло бити опасно", рекао је Анђело за "Даилy Маил".

Друга ставка на коју ваља припазити је алат за одређивање локације, који показује где је дете било у ком тренутку.

"Претпоставља се да је 50 посто фотографија на педофилским страницама преузето с профила родитеља на друштвеним мрежама", каже аустралијски стручњак за одгој деце Кристи Гудвин.

(Аваз)

Коментари / 0

Оставите коментар