Предсједник Вучић позвао на смиривање тензија

“Позвао сам политичке представнике Републике Српске да покажу пуну уздржаност, да не реагују пренагљено, да реагују у складу са интересима РС, Србије, али и БиХ”, рекао је предсједник Србије Александар Вучић након састанка на којем је разговарано о декларацији СДА.

Србија 21.09.2019 | 14:26
Предсједник Вучић позвао на смиривање тензија
“Било какав сукоб значио би економски крах за све нас”, рекао је Вучић и позвао на смиривање тензија и поштовање Дејтонског споразума.

Вучић је додао да су представници из Републике Српске сагласни када је ријеч о опстанку Републике Српске и да имају веома негативан став према декларацији СДА.

Он је подсјетио да се Дејтонски споразум може мијењати вољом сва три народа, а не једног, те додао да се проблеми морају рјешавати дијалогом.

Вучић је рекао да ће политика Србије бити разговор, дијалог, стрпљивост.

СРБИЈА ЈЕ ГРАНАТ ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА 

Предсједник Вучић је рекао да су обавезе Србије на основу Дејтонског споразума подијељене у све врсте. 

 - Србија као страна потписница дужна је да чува поредак успостављен Дејтонским мировним споразумом. Србија је обавезна да да своју реакцију, мишљење и суд на свако њено кршење.

Да објасним онима који се праве неписменим, био сам једини лидер који није ишао у току кампање у БиХ и мијешао се у изборни процес. Ердоган је почео своју кампању из центра Босне и нико није правио проблеме. Неки сматрају да Србија док постоји да ће бити сувише велика и јака, када бисмо је скоро уништили не би била онолико мала колико би они жељели. 

Позивам и Додика и Цвијановић да покажу пуну уздржаност и да не реагују ван да дамо све што можемо од себе да сачувамо мир и стабилност. Економски крах за све нас значио би крај за све нас и наше будућности.

Политичка позиција Србије је таква да ми поштујемо поштовање суверености БиХ и два ентитета и договор три конститутивна народа. Та позиција Србије је непромијењена и непромјењива, Дејтонски споразум може да се мијења једино договором сва три народа. Ми ћемо економски да гледамо да помогнемо.  

У општини Дрвар нови погон са више од 100 запослених, то је оно како планирамо да проблеме ријешавамо - најавио је Вучић.

ДОДИК: ДЕКЛАРАЦИЈА СДА ЈЕ АНТИСРПСКА И АНТИДЕЈТОНСКА



- Ми одбацујемо ту декларацију као антисрпску и антидејтонску. Покушава се организовати нека војна структура од старих кадрова у БиХ. Све то угрожава наш осјећај стабилнсти. Ми смо предсједника Вучића информисали о томе у настојању да обезбједимо сагласнот по том питању евентуалне подршке Србије у одбрани Републике Српске.

Ја сам тражио да се пошаље јасна порука да је било који напад неће проћи некажњено. Јединствени смо у томе да ту декларацију осуђујемо. Желе БиХ без Срба. Јасна порука је да смо спремни да одсудно бранимо Републику Српску. Ако СДА не повуче ова документа не можемо бити наивни, увијек смо страдали и били побијени кад смо били наивни.  

Осећај који Србија показује за продшку Републици Српској никад није био већи, разговарамо и о другим нивоима сарадње. Ово је декларација опасних намјера, да се елиминише присуство Срба на простору федерације - рекао је Додик. 

Састанку у Председништву Србије присуствовали су и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић као и предсједници СДС Мирко Шаровић и ПДП Бранислав Бореновић...

На скупу у сједишту предсједника Србије су и премијерка Ана Брнабић, министар одбране Александсар Вулин и други министри српске владе. 



(БН ТВ/Курир)

Коментари / 64

Оставите коментар
Name

Зијад

21.09.2019 12:31

Па ста сте ви оцекивали,добио Вуциц наредбу да БиХ Србима пренесе да се смире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самаран

21.09.2019 12:42

ПА ВУЦИЦУ ЈЕ ТРЕБАЛА ПО МОЦ...А ДЕЈЛАРАЦИЈА НЕМА ВЕЗЕ...па ваљда је јаци медунаридни уговир од глупе декларације.

Name

Ре

21.09.2019 13:11

Република Српске је до сада емитовала 35 емисија дугорочних обвезница тог бх. ентитета јавном понудом у износу од 1,38 милијарди, а новац је кориштен за измирење буџетских расхода. Народ не смије о овом да размисља, зато се праве представе о деклерацијама и иним глупостима.

Name

Невјероватно

21.09.2019 13:35

Какав је ово зопсте скуп кад му је присуствовао цубриловиц. Тај цовјек није лидер странке која је пресла цензус. Оваквим гостима се и вуциц срамоти. Позвао на састанак цовјеказа кога не знамп да ли има подрске народа за цензус......

Name

Ре зијад

21.09.2019 14:17

Стаје Србине муслиманске вјероисповјести.узми породично стабло па види ко ти је био продјед.и нема босанског Србина, посто нема босне, само Србин из Републике Српске.

Name

САНКЦИЕ. ВУЧИЋУ и влади Србије због ДОДИКА

21.09.2019 21:49

Вучић је добио обавјештењима да под хитно позове ДОДИКА и опозицију РС на хитан састанак . Разлог састанка је да би Вучић заједно са јос неколико политичких чланова могао бити под санкцијама а све због ДОДИКА и његових исто мишљеника . Чак би могле Самкције услиједити и србијанским привредницима . Вучић је овога пута позвао и опозицију да би терет био лакши уколико би морао донијети одлуку сто чинити са Додиком , јер Додик не Само да је пријетња за Бих и РС него јос већа пријетња за Србију . Сада је све на ВУЧИЋУ

Name

НАДА

22.09.2019 05:32

Не дао Бог да власник РС има војну моћ.Опасан је за околину и само штету прави.Примјер шта паре и власт ураде од човјека

Name

Историја се понавља

21.09.2019 12:33

И тако се све врти у истим круговима, а док се рјесења не надју криминалци узивају. Паметном довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тб

21.09.2019 12:36

Хоце ли се напокон смирити , да не провоцирамо ми са оцепљењем тако и други о цјеловитој БХ. Ми смо ипак први почели са глупирањен ради избора а ови настављају. Ипак све је ово договор СДА И СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОРРО

21.09.2019 13:02

НИСМО "МИ" СРБИ ПОЧЕЛИ, НЕГО ОНАЈ СЕЦИКЕСА И ИЗРОД МИЛОРАД ДОДИК !!!

Name

@ ТОРРО

21.09.2019 15:14

Како год, изабран је од већине Срба, који подржавају, како његову политику, тако и његово понашање и изјаве...Скините ову владајућу гарнитуру са власти, сигуран сам да ћемо пронаћи компромис и начин да живимо једни с другима.Док год се буде негирала држава БиХ, биће и оваквих реакција са друге стране.Размислите мало о цјелокупном понашању вас у РС-у и нас у федерацији.Много је Срба који су били приморани да дођу овдје да раде...Вјерујем да је јако мало оних којима је неко овдје због тога направио проблем.Треба сви да станемо мало на лопту.Ви да престанете сањарит о подјели Босне и припајању Србији а ми са ове стране да прихватимо реалност да је РС уставна категорија коју смо у Дејтону прихватили...Лијеп поздрав нормалнима...

Name

X5

21.09.2019 12:37

То и пијана врана зна да се нико несмије играти с дејтонским споразумом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

21.09.2019 14:42

Ко каже да се Дејтон неће мјењати ?Политички аналитичари већ одавно најављују прекрајање на читавом Балкану тј биће пеглање граница А и чишћења политичара који се већ 30 година вуку и ништа не рјешавају.Пратири високи политику ...

Name

Гадјење

21.09.2019 12:44

Како угледах (ВИЈЕСТИ, 14х) слику пореданих "воздова",па патетицно појављивање и обрацање ЊИХ ДВОЈИЦЕ, бас ми се смуцило. Цему позирање, цему та гомила ријеци ( троскове да не спомињем),цему лази којима вјерују само они који морају да вјерују у оно сто им њихове Баје казу. Ма фуууј, дабогда вам се срусили и авиони и све васе лимузине" ОПРОСТИ МИ БОЗЕ, ОНИ СУ ОД МЕНЕ ОВО НЦИНИЛИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

x + y = з

21.09.2019 12:45

Тресла се гора, родио се миш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Непромишљени

21.09.2019 13:24

Па то је код Срба већ одавно познато. Залете се па залијепе. Дигну тензије због ничега а онда “нисам ја мајке ми”.

Name

мирко

22.09.2019 07:33

Тресла се гора покупила струја...

Name

Ниx

21.09.2019 12:47

Тресла се гора родио се миш. Него,пожирите кући док још кога можете затећи-оде младост на запад. На западу није битно ко су,битно је да раде и да живе достојанствено баш спрам модерних времена у којим живимо. За оне који ће овдје остати бит ће времена да се кају и да траже гдје су погријесили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wигемарк

21.09.2019 14:59

Бас тако, "тресла се гора родио се мис" корист од тога је "тихо провлацење" поскупљења струје за домаћинства !

Name

Сда

21.09.2019 12:51

Реко вам ја хајте куци... Дзаба ходате ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

см001

21.09.2019 12:53

Вучић још једном спријечио рат. Забава за широке народне масе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко89

21.09.2019 12:53

Имате ли ста друго иста да понудите осим вјеците борбе против вјетрењаца и вјецитог млацења празне сламе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

21.09.2019 12:54

Задовољсто ми је цитати коментаре који и даље воле зивети са својим суседима а не ратовати досао народ памети само сви заједно против мафије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.09.2019 15:07

Па наравно србски народ је увијек био такав добронамјеран И на страни правда И праведних само ме забрињаје сто друга страна некоментарисе оптимистицки него пријети то није добро али ето тако нам прописано

Name

Ре

21.09.2019 15:12

У праву си И ја се диви добронамјерним људима који незеле никоме зло само на других страни има их пуно сто су добронамјерни ал србски народ је увијек пуно остало вјеровање комсијама осјетио сам И на својим кози ал опет немрзим никога

Name

Ре

21.09.2019 17:05

Ма не пријети нико. Ко пријети од нас, једноставно реагујемо на Додикове глупости, то нема везе с обицним народом.

Name

ПРЕВЕСЛАНИ

21.09.2019 12:57

Поново су Вучић и Додик ПРЕВЕСЛАЛИ Саровница и Бореновића!!! Само ми није јасно, по ком основу Вучић Додика зове ПРЕДСЈЕДНИК!? Колико је Вучић обесмислио улогу ОПОЗИЦИЈЕ, кад их је оставио са новинарима, а ОН и "ПРЕДСЈЕДНИК" отишли!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чуј га само

21.09.2019 13:41

Додик ће уништити Републику Српску,а што је најгоре и народ у њој

Name

!!!

22.09.2019 06:08

Видим да ниси примијетио, Није само да је оставио опозицију, а отисао са Додиком, оставио је и Пејину унуку, која уз то као предсједник РС која је бајаги том декларацијом угрозена на оној прес конференцији није се обрацала новинарима. Мозда је њено обраање изостало јер се организатор упласио каквог лапсуса цему је предсједница инаце склона, или ста би се недао бог десило да се неко од новинара дрзнуо па тразио појасњење за дједа Пеју Марица, а пренос исао узиво. Слазем се да је у овом слуцају неко превеслан, само нисам сигуран ко?

Name

Фатаморгана

21.09.2019 12:59

Сарајево се прије три дана авио линијом повезало са Лондоном! А гдје сте ви...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Збззз

21.09.2019 13:17

Ми прво да изградимо аиродром у Требињу.

Name

сарајлија

21.09.2019 13:05

Господине предсједниче, Прво обуздај Милорада и натјерај га да се окане ћорава посла јер је скоро банкротирао,натјwрај га да ради за добробит свих у овој земљи и оканите се подјеле Босне јер је нису могли подјелити на са свим оружјем ЈНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

21.09.2019 13:05

Овде коментари 99% босњаци, муслимани. Имате педерацију и амбасадора САД. С њим ријешите ваше фрустрације. БиХ полако нестаје захваљујући сда

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

21.09.2019 14:16

БиХ нису уништили ЈНА и много јачи политичари у много горим временима за БиХ! Погледај мало ствари са економске стране, ФБиХ посјетило 900.000 туриста, ЕП БиХ, БХ Телеком, Рудници, Намјенска индустрија итд. све је у власништву ФБиХ. Сарајево неки дан успоставило авио линију са Лондоном! Погледај шта је Ваше и шта вриједи у РС-у (једино продате нешто меса Турској)? Додик Вам је замаглио очи, води Вас у чисту пропаст...

Name

Ре

21.09.2019 23:35

Ми имамо читаву ову државу. То што си се ти одрекао пола државе да би глумио шерифа у другој половици (неуспјешно) је твој проблем ;)

Name

борац

21.09.2019 13:10

Ма каква деклариција мозе закљуцивати какве ко зели Декларација је измисљена да се смири народно незадовољство економија сваки дан пропада плате 10 година исте цијене зивота 300 до 40% повецане цим се смири декларација Додик це о отцјепљењу и тако у круг а народ ко овца блеји 20 година и цека да ситуациу промијене онај који је такву направио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно ко дан

21.09.2019 14:27

Декларација је договорена да СНСД поскупи струју у РС и то дупло

Name

мислим

21.09.2019 13:17

А ста је рекао Баја?Ста је оцекивао да це Вуциц објавити рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

21.09.2019 14:21

њима и одговара овај хаос безаконе то је њихово царство новокомпоновани богатаси политицари балкански а дрзава оглодана и нарид до коске !дно дна

Name

Само

21.09.2019 14:14

треба смирити владајуце,опозиција је код нас ок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

21.09.2019 15:47

Кад смо ми Срби уједињени, ми можемо све. Да се посвађамо, да се понизимо, да се попљујемо. Спремнисмо, да друге наговоримо да нападну наше, да праве неке декларације, јер су сад баш потребен за циркус. Декларација од Бакира, коју је наручио Додик, па шта је све Додик обећао напаћеном народу, а ми дигли фрку за Декларацију СДА, болница у коме болесници владају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јалија

21.09.2019 17:00

За ових пар декларативних дана у РС поскупила струја,задузење код приватне банке од 90 милиона и без посла у рафинерији остало 65 радника.Сваки мјесец нова варка како би се скренула пазња са битних ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О

21.09.2019 17:30

о томе цуте ко заливени !! они раде на томе да буде сто веци хаос па да они сацувају свој капитал од рата до данас ствирен на овом хаосу а ту народа нема нити га је било само послусници гласацја масинерија странацко дрзавна администрација плус дио опозиције и договори њихови странацки али и томе це једном крај немозе довијека само закон за све једнак и по реду !! одговорност и одузимање имовине и опоравак народа од овога тла балканског

Name

Сваку ријец из дwкларација уновци

21.09.2019 21:48

А колико је картел зарадио овај мјесец?

Name

Мањача

21.09.2019 17:13

Само ти смири Додика. И да мање краде свеће бити добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањача

21.09.2019 17:13

Само ти смири Додика. И да мање краде свеће бити добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

21.09.2019 17:25

Они о декларацији, а овамо енормно задужење, да се не би причало о задужењу, поскупљењу струје луди народе ево вам приче о декларацији, лијепо се додик и алија млађи договарају да хандре луде присталице својих наиваца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

21.09.2019 19:04

Свака цаст за опозицију, за доследност у политици коју води у интересу свога народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анте

21.09.2019 19:25

Како Додик мисли да спреци одлив радника у федерацију? Како је кренуло, бице РС само резервоар радне снаге за федералне фирме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало да разбистримо....

21.09.2019 21:06

Овако: Деклерација СДА је направљена на странацкој основи. То знаци да свако ко убудуце гласа за СДА, аутоматски подрзава ту националистицку декларацију. Све са свиме, ко гласа за ту странку, подрзава идеју о ултимативно босњацкој супериорности изнад свих других народа у БиХ. У том тренутку БиХ престаје да постоји као градјанска дрзава. Бјесе то на западу 1933.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.09.2019 05:20

Ко год гласа за СНСД подрзава њихову декларацију о отцјепљењу и директно ради на урусавању РСа. Разлика измедју СДА декларације и СНСД декларације је у томе сто СДА у тој декларацији написе: ...изградњи суверене, цјеловите, демократске и просперитетне Босне и Херцеговине, државе равноправних народа и грађана на цијелом њеном територију., а СНСД то не каже него на дневној бази сиканира права босњака на језик, вјеру, нацију итд... И кад се већ прица о овим декларацијама требало би их и прочитати па да свако онда сам са собом види ста му смета у тој декларацији, а не да се препуцава народ око тумацења која дајх неки шовинисти... Поз

Name

освјези се

22.09.2019 06:26

Националистицка декларација зато сто заговара републику? Умиј се мало...

Name

Златан

22.09.2019 06:28

Бас тако..

Name

Вук

21.09.2019 22:08

Изетбеговић набацио на волеј Додику. Сада ће Додик њему. Тако већ годинама један другог одржавају на власти и омогућавају високу корупцију. А народ, праве овце, обична марва. Ускоро ће да пасу траву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мемо

23.09.2019 11:47

Управо тако одлицно објасњење

Name

ипе

21.09.2019 22:21

Па људи посљедице прослог рата осјецат цемо јос 50 година,а иа ко уопсте нас буде на овим просторима у будоцности,управо из разлога ратовања. Па да било какву пиздарију да направе,нема пара нема кредита,врацај минусе,да не говорим даље. Него у памет и само постене тразити. Ове лопове мозда не моземо у ћорку стрпати али висе не гласати за њих и ако нам казу да је вец рат поцео па се мора ЛОПОВИ ОДРЕДА СВИ У СВИМ ТОРОВИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозидар

21.09.2019 23:01

гледао сам кад авион НАТО-а пресеца бетонски торањ. Упамтио сам авион А-10 такозвани убица тенкова.Он има звук као кад крдо волова поцне да муце.То су били директни погодци.Терен је био мек и растресен да се до кољена пропадало у земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.09.2019 16:24

Знам који је то авион, хаххахахххахааа он има у носу онај ротирајући вишецијевни топ, он када оплете по некој тачци то је готово, страховито убитачна ватра, он користи и муницију са осиромашеним уранијумом, та језгро је веома тврда и зрна пробијају тенковски оклоп.

Name

Видјет цу ти ледја,макар ми задње било.....

22.09.2019 01:01

Вуцицева подрска насем Милокраду оцигледно није безрезервна,могао би га врло брзо пустити низ воду,за све је постао превелико оптерецење-како политицки,тако и лицно.Зна Вуциц,а и види,да овај због своје бескрајне похлепе и сујете унисти све око себе.Висе нам је стете (пропала привреда,масован одлазак људи из РС) направио Додик него 4године рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

22.09.2019 06:27

Додик је неурозан због заставе Босне и Херцеговине усред Београда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

22.09.2019 06:30

Који блам,пути декларацију крају, правио је и он разне декларације па се нико није огласио, а сад цмиздри. Као та декларација има неку моћ, обичан папир као и референдум..

ОДГОВОРИТЕ
Name

бранко

22.09.2019 12:43

Србија НИЈЕ гарант Дејтона, вец потписница као једна од зарацених страна Не постоји термин "гаранти споразума", вец само потписници и свједоци. Свједоци су САД, ЕУ, Француска, Њемацка, Русија и Велика Британија. Потписници су Република Босна и Херцеговина, СР Југославија и Република Хрватска. Не лупајте глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре нада

22.09.2019 13:35

Има вољу И то је нај јаце орузје И ускоро це рс бити слободна дрзава И независна то је неизбјезно

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС...

22.09.2019 13:57

СТА ИМА СЕ ИЦИ У БЕОГРАД ТО ЗНАЦИ ДА СУ ПОЛИТИЦАРИ НЕСПОСОБНИ У РС ДА СЕ НОСЕ СА ПРОБЛЕМИМА А ТЕ ТЕНЗИЈЕ ПРОИЗВОДИ ДОДИК ЦИЈЕЛО ВРИЈЕМЕ ..ВУКАНОВИЦЕВЕ РИЈЕЦИ СЛУСАЈТЕ ОНЕ СЕ ДОБРЕ НАМЈЕРЕ И ИСТИНИТЕ И СВЕ СТО ПРОГОВОРИ ТАЦНО ЈЕ ТАКВИХ ЉУДИ ТРЕБА.

ОДГОВОРИТЕ