Беба пронађена у контејнеру има нову породицу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ðорђевић посјетио је бебу, која је прије непуних мјесец дана остављена одмах по рођењу у контејнеру у Жаркову, а која је сада смјештена у хранитељску породицу и како каже у добром је стању и живи у добрим условима.

Србија 21.09.2019 | 12:30
Беба пронађена у контејнеру има нову породицу
Ðорђевић је рекао да се Влада Србије залаже да свој дјеци обезбиједи сигурно дјетињство и безбрижно одрастање у ком ће бити окружени љубављу, јер јој је циљ да сви они израсту у квалитетне, срећне и задовољне људе који ће представљати и градити будућност Србије, саопштило је ресорно министарство.

"Беба је у здравствено добром стању, што је и најбитније. Веома сам задовољан условима у којима сада живи, а које јој је обезбиједила ова хранитељска породица и заиста се надам да ће овај дјечак овдје бити срећан. Тренутно је у току процес упис његових података у матичне књиге, а све наредне кораке, које су у вези његовог збрињавања ћемо активно пратити", рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ðорђевић.

Ðорђевић је још једном нагласио, да уколико се родитељи већ одлуче да нажалост не желе да брину о својој дјеци, да их никада не остављају у условима који су ризични за њихов живот већ то могу да ураде у здравственим и установама социјалне заштите.

Према ријечима Ђорђевића, овако нехуман начин остављања дјеце је нешто што не смије да се понавља у Србији и ресорно министарство учиниће све да то и спријечи путем медијских кампања, али и измјеном закона и подзаконских аката, јер ниједно дијете не залужује овакву тужну судбину.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар