Бахати Чубриловић направио лакрдију од Скупштине

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић својим предсједавањем успио је потпуно обесмислити ову законодавну институцију.

Република Српска 18.09.2019 | 23:50
Бахати Чубриловић направио лакрдију од Скупштине
Он је у уторак само потврдио свој зацртани образац понашања, при чему се на један бахат начин одлучио супротставити опозиционим посланицима. Недопуштајући представницима народа да учествују у расправи, да покажу шта мисле и изнесу своје приједлоге, предсједник Скупштине је одлучио да од најважнијег стуба власти направи приватну прћију у којој ће закони и правилници бити подређени мишљењу већине. 

Тако је након Приједлога одлуке о констатовању оставке министрице трговине и туризма у Влади Републике Српске Драгице Ковач и приједлога да се именује нова министрица, посланицима забрањено да отворе расправу.

Ово је сигурно преседан, а Чубриловић је, без имало срама и уз потпуну одсутност професионализма, прекидао сваког од посланика који се не слаже са већином и који је одлучио да нешто каже.

Јелена Тривић, посланица ПДП-а, којој предсједник Скупштине упорно ускраћује право да говори, каже да је очигледна намјера да се посланицима онемогући да расправљају о битним тачкама. 

„Не може бити нека тачка дневног реда, а да не постоји претрес, односно расправа. Јуче је претрес о именовању нове министрице почео самим излагањем господина Радована Вишковића о овој теми и логично би било да ми можемо добити ријеч да кажемо нешто о томе. Међутим, ту је наступила самовоља предсједника Народне скупштине који није дао да се посланици јаве за редовну расправу. Зато смо ушли у серију повреда пословника, а онда нам је и то онемогућио на начин да су владајући изгласали да се стане са тим. То значи да и народни посланици пристају на то да се крши пословник и да гласањем одреде шта јесте, а шта није у складу са тим пословником који је се стално крши“, каже Тривић за БУКУ.

Према ријечима наше саговорнице, на овај начин се прави циркус од Скупштине и само се прави атмосфера у којој народ мора да гледа свађе и непотребне расправе. 

„Јер, једноставно не постоји начин да нас ућуткају колико год се они трудили. Једино могу да закључају Народну скупштину. Њихов највећи проблем је што нема цензуре на сједницама Скупштине и што се то емитује уживо. Ми причамо о стварима о којима би владајућа већина да се не прича“, каже Тривић. 

Колико је постао бахат предсједник Скупштине можда најбоље показује његова реакција на констатацију Јелене Тривић да он представља све посланике, на шта је Чубриловић рекао „Недајбоже да ја тебе представљам“.

„То је скандалозна изјава и он као предсједник представља све народне посланике. Он је први међу једнакима и ја сам покушала да идем на неку људску страну. Покушавала сам играти на карту људскости, а не на охолост и бахатост, али видјели сте да је тај човјек зацртао себи да се не дискутује. Он не преза ни од чега. Ја не волим да блатим неког, али Чубриловић је увриједио и мене и све посланике и обесмислио Народну скупштину. Он је деградирао саму функцију предсједника Скупштине. Својим радом он је послао једну лошу поруку у јавност. Мене забрињава да он то схвата као нешто нормално и због тога имам осјећај да некад причам зидовима кад се обраћам. Ипак, то ме неће зауставити да говорим оно што ми је обавеза да кажем, па макар ме стално прекидали и ућуткивали“, рекла је она. 

И посланик СДС-а Небојша Вукановић сматра да је Недељко Чубриловић направио лакрдију од Народне скупштине. 

„Ово је највећи законодавни орган у којем треба да се поштују пословник и закони и да ми будемо примјер свим осталима како треба да се понаша. Али ми смо свједоци бахатог и осионог понашања Чубриловића. На дјелу је флагрантно кршење пословника од стране предсједника Скупштине и грубог насиља којим он покушава да сузбије покушаје опозиционих посланика да расправљају о предложеним темама. Јуче смо имали класичан примјер тога. Он не допушта нама да говоримо ни онолико колико нам је допуштено по пословнику. Јуче је Чубриловић направио један преседан и није дозволио да дискутујемо о приједлогу новог министра након излагања предсједника Владе. Ја ћу се потрудити да ово заврши на Уставном суду и да Уставни суд да оцијену уставности и законитости његовог поступка, јер је очигледно да он није дозвољавао посланицима да дискутују о раду Владе“, каже Вукановић. 

Он наводи да ово није први пут и да је све то посљедица притиска Милорада Додика.

„Он је сам рекао да не може овдје двоје, троје људи својом критиком да терорише власт. Они немају аргумената и онда поступају по Додиковим инструкцијама. Све тумаче како хоће. Они покушавају да обесмисле рад Скупштине, а због велике гледаности сједница покушавају спријечити опзиционе посланике да говоре и да их демаскирају и оголе. А све то раде уз помоћ своје купљење већине састављене од папака и прелетача“, рекао је Вукановић за БУКУ.

(Бука)

Коментари / 68

Оставите коментар
Name

Вибрација

18.09.2019 23:35

Цубра је највеци сљам и несој. Таквог љигавца овдашња политицка сцена не памти а знамо каквог сљама све има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милун

19.09.2019 06:19

Он умјесто да је у пензији он зазузима мјесто неком млађем.И све док се овакви буду питали овдје нема напретка.По њему се види да је здравствено угрожен и умјесто да се одмара у пензији и да обилази љекара њему мало прара па још хоће.Срамота.

Name

прес

19.09.2019 07:09

чУБРИЛОВИЋ ПОКУШАВА ГЛУМИТИ дОДИКА!Додик му јесте дао паре, задатак и одрјешене руке али Чубро је претјеро а и нема ни Д од Додика! Ни ту моћ, ни харизму, ни снагу.Викенд странка у којој су већ 2 струје.Петковић и Тривићка су у рату!

Name

Сњезана!

19.09.2019 07:18

Милуне, рука Вам се ПОЗЛАТИЛА!

Name

ЈАДНО ДА ЈАДНИЈЕ НЕ МОЖЕ БИТИ

19.09.2019 08:00

Гледати скупштину просто постаје јадно и биједно. Предсједника скупштине треба прво научити како треба да се понаша као предсједник и да треба да буде пдедсједник свих а не само предсједник СНСД-ових. Попнашање му је једана велика 0. Зашто господин не дозволи посланицима из опозиције да изнесу своје мишљење прост разлог зато шти износе истину па зато покушава на све могуће начине да их спријечи. Свака част Јелени Тривић и осталим поштеним посланицима али она је једно веома паметно, културно и достојанствено створење које је тешко данас наћи. За поједине као за Чубриловића и те његове 100 година владајуће структуре политика је најуноснији бизнис радиш шта хоћеш а глупи народ замлаћујеш како хоћеш.

Name

бурке

19.09.2019 08:36

Шта ће један,води сједницу и свако мало гледа у шефа ,ако му мигне овај се изгуби,конта да је нешто усро и да ће га ногирати.Плеше исто као медо пред циганима.

Name

Горан Ђурић

19.09.2019 08:43

Предсједнице, уз тебе је цијели Варос. Знас да сам са Саконом просле године договорио да приједју код нас. Ако је он мене преварио и ја сам тебе.

Name

како си досао

19.09.2019 09:10

до земљиста преко пута Несковиц осигурања у Будзаку и за које паре си га касније продао Несковицу. Лопино стара

Name

Биљана Корицанац

19.09.2019 10:21

Предсједнице хоцу ли ја бити секретар и даље у министарству? Казу да је мјесто добио ДНС

Name

ја сам чубрин пулен

19.09.2019 11:09

хттп://квданас.цом/индеx.пхп/вијести/3658/младен-тепиц-горане-дурицу-демантуј-ме

Name

Дамир Ћопић

20.09.2019 08:30

Багра, сви по реду, Чубро, Босанциц и Рада, не дадосе ми да уђем у Предсједништво, срам вас било. И у ДНС сам био у Предсједништву и бранио тебе Чубро кад те Павкан избацио. Старац је прије препознао издајника него ја.

Name

Дамир Ћопић

20.09.2019 08:30

Багра, сви по реду, Чубро, Босанциц и Рада, не дадосе ми да уђем у Предсједништво, срам вас било. И у ДНС сам био у Предсједништву и бранио тебе Чубро кад те Павкан избацио. Старац је прије препознао издајника него ја.

Name

Дамир Цопиц

20.09.2019 08:33

Од демоса сам једино стентове добио. Ајд сто ме изварасе за директорско мјесто него ми не дадосе ни у Предсједниство. Збогом дрпосовци. А ста се и ради

Name

Згодни

21.09.2019 09:34

је мало незгодан постао, ударио сецер у главу

Name

У-238

21.09.2019 15:07

Милуне а гдје живи Чубриловић,?? Сјећам се да је једном дошао Поштар у Шимунску бр 1 у Згб,каже да је донио рјешење о Мировини за дотичног господина.Баш чудно.!!А шљам и даље на Грбачи Народа.

Name

савјетник Марко Маћић

24.09.2019 08:48

Опет сам вас све зезнуо.Ја на позицији савјетника,зет Пана директор а ви ходајете дзаба

Name

Хм

19.09.2019 00:22

Све се може кад се власт има...баш све...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛНО

19.09.2019 01:14

Од када постоји НС РС,сагледавши све који су је водили веће несреће нема а вјерујем и да неће бити од овог Чубриловића.Комплетна несрећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.09.2019 06:19

Ста це Чубриловић, удари га шећер у главу па му се све поремети

Name

Зато

19.09.2019 02:59

послааници из опозиције треба да изадју на трг заједно и да ту казу ста имају реци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

19.09.2019 07:10

засто слузи опозиција у приватној странацкој скупстини??? засто не напустите странацку скупстину!она је само скуп лопова коалиционо позиционих и великог дијелабопозиционих хобитница увезана криминална!и ста ту тразити??? или са њима или напустити??? бирај дијелу опозиције само Нова странка и избори али електронски са видео надзором јер мафија је 30 година уходана хоботница на свим нивоима власти од мјесне заједнице до свих институција врба власти!

Name

Политика и олос

19.09.2019 03:45

Сви сте ви исти. Само се борите за фотеље лову и себе..... Да се борите за народ у РС не би га сваким даном било све мање.. У РС и БИХ политика је најуноснији бизнис..узимас и крадес колико хоцес..народу продајес маглу и ни засто не одговарас...Срам вас било...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

19.09.2019 06:32

Баш тако

Name

Дзоо

19.09.2019 04:15

Господо из опозиције напусти те заседање нека они раде сто оце али неце докле оце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сицилија

19.09.2019 04:38

Мало је рећи бахати Чубриловић. Он је толико огрезао у сујети и самозаљубљености да му више ни швалерски надимак Згодни не стоји. Мора се пронаћ адекватнији. Толико се уживио у улогу Бајиног потрчка и послушника да заборавља на своје обавезе према људима с којима је направио сателитску странку звану Дрпос. Сујета му је до небеса нарочито кад га провале у његовим намерама да зграби још који милион дрзавних пара. Сви су заборавили стан у Београду на води, куце, станове , виле и викендице поред воде. Неке и поред мора. Али Чубро се не зауставља. Постао је смјешан у својој чекићавој улози кад лупа ко максим по дивизији и не зна пословник на који се позива. То је досло до изразаја нарочито у препиркама са послаником Вукановићем. И онда усред битке Чубро нестане тј капитулира. Побјегне са бојног поља и изда јер га назове Додик и изчита му списак обавеза. Он це бит упамцен као најнеспособнији чекићар скупштине. Примакла се пензија а ваља шетати градом без страха да те људи не попљују. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир Ћопић

19.09.2019 06:23

Ја цу га први пљунути. Само слуса Коцићку, Ђурића и Босанчића, а кад их све троје саствавис добијес укупни ИQ 60 и подлости висе него је има у свом осталом насем цланству

Name

Фр

19.09.2019 07:00

Ајд моци це гањати требе кад оде у пензију. Тад неце имати пословних обавеза

Name

дрпос

20.09.2019 19:16

он је у пензији одавно требао бити...има он преко 65 година...али треба јос који милион украсти…..а неког бједника исти дан кад напуни 65 одјуре у оензију..али он потрцко И послусник

Name

Др.Дабић

19.09.2019 04:48

Све је то тачно, али шта ћете ви да урадите да то промјените господо опозиционари? Очигледно ваша прича нема ефекта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боран Босанчић

19.09.2019 07:26

Ћопићу нисам ја толико глуп као што изгледам. Ја сам директор, а ти

Name

ре Боран Босаниц

19.09.2019 08:58

ти си сељак из Рекавица и ниста висе. Гдје су паре од избора? Зато сто си узео себи ја нисам постао посланик. Вратице теби Дамир, обецавам

Name

Боран Босанциц

20.09.2019 09:20

Ја висе нисам сељак. Не носим бијеле спортске царапе са ципелама. Ста јос хоцес од мене? Ја треба да будем директор. Знас да сам градиво на факултету утврдјивао 12 година. Умало инвентарне бројеве нису стављали на мене колико сам тамо чамио

Name

ћопић

24.09.2019 08:43

само су од тебе гори они клошари са Мејдана Боривоје,Пећанац и Рађеновић и Маја Никад Начелница

Name

Маја Аждаја

24.09.2019 08:44

Ја сам 17 година студирала српски језик па шта а и то ми Радмила завршила.Опет ћу да будем начелница

Name

Гаги

19.09.2019 04:50

Гледам оно јуце и прекјуце,срамота.То није скупстина то је неки скуп људи који требају дици руку за ста им казе један цовјек без размисљања и без расправе.А оне који би да казу несто сатанизуј,искљуци,прави лудима....унистили су све па ево и скупстину.Остацемо и без РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједлог

19.09.2019 07:01

Како ствари стоје Народна скупштина нам није потребна.Нека Милорад Додик из свог кабинета преко РТРС иАтв објављује обавјештења,наређења и законе.Он све најбоље зна,а држава ће уштедјети плате за ове џабалебароше

Name

Лука

19.09.2019 04:53

Бозе сацувај..ово није забиљезено у историји РС- е нити игдје друго у парламентарној демократији, осим у тоталитарним резимима. Назалост, изгледа да смо ми доспјели у такав систем владавине, када и пред оцима јавности резим не преза од просипања терора над неистомисљеницима. Ипак, види се код њих велика нервоза, осјецају да им се близи крај, а то производи страх ста послије..узас један!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Лука

19.09.2019 06:24

Чубриловићу у кризним ситуацијама скаче шећер. Надајмо се да це то бити све цесце и висе и одвести до самог краја

Name

Дзоо

19.09.2019 06:44

Како није С. Кореја, Србија -,Русија , Бјелорусија све насе брадске дрзаве?

Name

ре: Дзоо

19.09.2019 07:15

Заборавио си брате насе милосрдне андјеле амере!

Name

Линден Бауер

19.09.2019 05:02

Па брави једни напустите скупштину, једном заувијек ста се брукате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

006

19.09.2019 05:09

Обесмислио је од свога постављања све чега се дотакне, то му је задаћа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас народа

19.09.2019 05:23

Гледао скупстину и немогу да вјерујем коју лаз писете!!!како иврцете ствари.само питање ко бира министра и ту вам је одговор господо то је демократија.Крајње је вријеме да предлазете и да висе не плацете као мале бебе коме је неко узео цуцулу!!!декларисите се вец једном као Мектиц да знамо коме стаду припадате!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цобан

19.09.2019 07:33

Ако ти себе сматрас ситнозубом, ригатом Марвин и припадником стада то је твоја ствар. Има нас уцених који имају своју главу за размисљање за које не треба Додик да размисља. Додусе све нас је висе у Европи

Name

Гинсо

19.09.2019 05:26

Згодни се наузимао па не треба рацунати на његову кооперативност са базом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБОЈ 2019

19.09.2019 05:27

Гледао скупштину синоћ (случајно)...и просто ме срамота што сам припадник српског народа и што живим у РС (БиХ)! Ко је бар једном погледао пренос скупштинског засиједања схватио је да у овој држави нема перспективе и напретка. Жалосно да жалосније не мође! Предсједника НСРС не желим коментарисати јер нисмо на истом нивоу... ја сам оличје културе, људскости и интелигенције за дотичног (а нисам баш претјерано интелигентан)!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Добој

19.09.2019 06:27

Њега је (Чубриловића) сплет околности ту довео, никако интелигенција. Он је у Чајевцу био исподпосјечан и безпетспективан инжењер.

Name

Михајло

19.09.2019 05:52

Па овај Цубри лопов, само слуса свог сефа Бурлу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

19.09.2019 05:57

"Предсједник СНСД Милорад Додик најавио је да ће ова странка предложити Братићевог насљедника...." Предсједник Младих СНСД Денис Шулић биће кандидат за потпредсједника Народне скупштине из реда Бошњака, сазнаје Српскаинфо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

19.09.2019 06:16

Па треба пустити вас да млатите празну сламу и понављате стално своју глупу прицу. Освојите власт, формирајте вецину па постављате васа правила. Сад је овако и јос це се и пословник промјенити па нецете моци зуцнути мимо тацке дневног реда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старо и сенилно

19.09.2019 06:38

Брука ста је Младих и школованих а јос увјек ови сенилни папци коло воде. Кравље лудило прешло на Људске ХАЈВАНЕ . Куд сњима ,, куку нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

један

19.09.2019 06:40

А тек лакрдија од сједнице синоћ гдје тобоже нема оставке а сви па чак и медији је добили са печатом протокола. Али нису они криви.....крив је народ али и безвољна опозиција која треба покренути народ и изаћи на улицу. Шта још треба да вам ураде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ау

19.09.2019 07:18

циркус скупстина партијска ! приватна цубриловиц мјесто у затвору а он млати цекицем ко максим по дивизији!руглооо за погледати и за послусати!иво је дно дна ! опозиције ту нема !циста фарса! одблокирати све институције и закон за све једнак па по реду пред закон !

Name

Вјецити опозиционар

19.09.2019 07:26

Нормалан човјек види да је скупштина обесмисљена и нема сврху, једино што би ово требало отворити очи онима који до сада нису схватили ко је додик и које су му намјере. Циљ му је прикрити криминал по сваку цијену, а ови његови посланици (полтрони) без његовог одобравање ништа не смију, срам их било они су изабрани да представљају народ, а не милорада додика. Велико слово за нормалне људе, мала за безвриједне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx

19.09.2019 07:33

Та Скупстина је скуп неморалних бескицмењака и ниста друго. Изузетак су ових пар посланика из опозиције. Све аргументовано говоре, али вецина бахатих прегласа их. Због ове власти се празни РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деутсцхланд

19.09.2019 10:10

Какви људи из Агино села,боцца,Крупе на Врбасу,вецина,одатле је Цубриловиц, са тих подручја,него преварант и,и сви до једнога су за преваранта ДОДИка,они дрзе блуку,

Name

Понизен и увредјен

19.09.2019 19:00

Овај Цубриловиц је најбоља слика јада и цемера насе политицке сцене,а рекао бих и дрзаве.У свакој нормалној дрзави он би,у најбољем слуцају,био сеф писарнице у некој опстини средњег ранга или сеф правне слузбе неког омањег предузеца,,отприлике дотле сезу његове интелектуалне способности и лицна харизма,само у овом Додикстану овакви ликови могу бити "несто". Јбг,поред таквих и Баја висе вриједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРО

20.09.2019 11:56

ЂЖУКАЦ СТАРИ А ВОЛИ ПАРЕ И ВЛАСТ ВИШЕ ОД ПОРОДИЦЕ!! Радовић ће га казнити КАД ТАД!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКА

21.09.2019 20:24

Тако је,Милан не прашта! Браво за коментар!

Name

Павић Марко

24.09.2019 08:45

Милан лети а Чубрија враћам

Name

ДАДО

20.09.2019 11:58

Срари метузалем неће да се склони млађима и још п..и Мили да што дуже смета!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОВО

21.09.2019 20:25

Браво за ову констатацију и супер коментар!

Name

Бања лука

20.09.2019 18:22

Неписмена сељацина из Крупе дзукелетина сеоска .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.09.2019 19:32

потписујем. бескрупулозни згодни

Name

Галеб

21.09.2019 05:30

То свакако није народна скупстина то је коњусница лактасенка Ронхила за дугорепу стоку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

21.09.2019 07:44

Он мора играти како додик свира иначе нема му опстанка у политици, додик га је створио тј. ДЕМОС, он га и одржава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја Јовановиц

21.09.2019 08:03

Ста казес Јарицу? Јесмо ли добри ја Далиборка Керезовиц корњача и Дејо. Заслузили смо бар несто са оволико коментара?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Ђурић Хиња

21.09.2019 09:32

хттп://квданас.цом/индеx.пхп/вијести/3658/младен-тепиц-горане-дурицу-демантуј-ме