Црнадак упознао Ферута о проблему нуклеарног отпада

Министар вањских послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак састао се данас у Бечу с в. д. генералног директора Међународне агенције за атомску енергију Корнелом Ферутом.

Босна и Херцеговина 18.09.2019 | 15:31
Црнадак упознао Ферута о проблему нуклеарног отпада
Главне теме састанка биле су наставак сарадње БиХ с Међународном агенцијом за атомску енергију (ИАЕА) и проблем одлагалишта нуклеарног отпада Трговска гора.

Црнадак упознао је в.д. генералног директора Међународне агенције за атомску енергију са конкретним разлозима због којих се БиХ оштро противи изградњи одлагалишта на локацији Трговска гора, како је најавила Република Хрватска.

Шеф бх. дипломатије рекао је да ће институције на свим нивоима и у наредном периоду бити укључене у интензивну сарадњу БиХ с Међународном агенцијом за атомску енергију у вези са овим питањем.Он је изразио наду да ће добра сарадња БиХ и ИАЕА која је допринијела побољшању нуклеарне безбједности у БиХ бити настављена и у другим областима.

Црнадак је пожелио успјех у раду новом вршиоцу дужности генералног директора Међународне агенције за атомску енергију.

Током поподнева Црнадак ће се обратити на 53. Генералној конференцији Међународне агенције за нуклеарну енергију у Бечу, саопћено је из МВП-а БиХ.

Црнадак предводи делегацију БиХ која учествује у раду Генералне конференције Међународне агенције за нуклеарну енергију (ИАЕА) у Бечу, како би у највишем ресорном тијелу под окриљем Уједињених нација скренули пажњу на најаву Републике Хрватске о складиштењу отпада из нуклеарне електране Кршко на самој граници са БиХ, у близини општине Нови Град.

(Вијести.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јаје на око

18.09.2019 13:59

То министре најбољи си послије мирка министар,мени лицно одмах иза мектица драгана мектица

ОДГОВОРИТЕ