Отворена истрага у случају смрти Џенана Мемића

У Тужилаштву БиХ данас је одржан састанак оца и сестре убијеног младића Џенана Мемића, њиховог адвоката Ифета Ферагета и главне тужитељице Тужилаштва БиХ Гордане Тадић и тужилачког тима који раде на случају Џенан Мемић.

Босна и Херцеговина 18.09.2019 | 11:41
Отворена истрага у случају смрти Џенана Мемића
Након састанка који је трајао сат и по, Муриз Мемић је потврдио да је отворена истрага за организирани криминал у предмету Џенан Мемић.

"Три и по године што говорим, данас се обистинило. Нисам будала, није Ифет будала и истину говоримо од почетка. Можда од данас можда почиње функционисати правна држава. Главна тужитељица је показала да је храбра. Велику захвалност дугујем истражитељу Нермину Халилагићу и тужиоцу Ћазиму Хасанспахићу и другим тужиоцима. Трајат ће ово дуго, али је кренуло“, казао је Мемић додавши да не може говорити о детаљима из истраге.

Адвокат породице Мемић Ифет Ферагет казао је да докази говоре својим властитим језиком.

"Од почетка је јасно да је Џенан убијен. Онај ко је истраживао саобраћајну несрећу свјесно и намјерно је заташкавао убиство. Драго ми је да је коначно отворена истрага због организираног криминала у вези са случајем Џенан Мемић. Тема састанка су били и Џенан Мемић и Давид Драгичевић. Сложили смо Гордана Тадић и ја да Окружно јавно тужилаштво Бања Лука предмет Давида Драгичевића достави на преглед Тужилаштву БиХ које је стварно надлежно да поступа у предметима организованог криминала“, казао је Ферагет.

Ферагет је потврдио да ће истрага трајати и да ће обухватити већи број лица. О именима није могао говорити.

"Ми никад нећемо бити побједници. Џенана нема, Давида нема. Ово није посао адвоката већ тужиоца. Мени не треба ни слава, а ни медији, али ако сам мало олакшао породици онда ми је то нека сатисфакција. Ми смо поражени јер у овој држави нема владавине права, али ово је трачак наде. Међународна заједница је иза нас“, казао је Ферагет.

Он је додао и да ће ова истрага имати одређене реперкусије на предмет против Љубе и Бекрије Сеферовића који у поновљеном поступку води на Кантоналну суду у Сарајеву за изазивање саобраћајне несреће.

Породица Мемић у октобру 2018. године Државном тужилаштву је поднијела кривичну пријаву против више од 40 особа на челу са тадашњом главном тужитељицом Тужилаштва КС Далидом Бурзић коју оптужују за подизање лажне оптужнице за саобраћајну несрећу и заташкавање убиства Џенана Мемића.

(Патриа)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Рузица

18.09.2019 09:45

Подрска породицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро

18.09.2019 17:56

Да оце бог дати да се ријеси слуцај у корист породица. Велика подрска породицама.

Name

Потез

18.09.2019 09:47

Хвала Богу, кренуло је. Да се настави тако и са сличним случајевима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.09.2019 10:33

Ал никад краја

Name

Рамо

18.09.2019 09:52

Мој мемицу овај адвокат је прави адвокат у негативном симплy док он несто уради по нама це треба порат три године но покретања истраге три до прикупљања доказа три одгадјање претреат итд итд И никад краја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиља

18.09.2019 09:56

Моја подрска породицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

18.09.2019 10:40

Браво и подрска за обе породице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕНА

18.09.2019 21:30

Подрска породицама,правда за сва затаскана убиства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милун

19.09.2019 09:07

Убица Дзенана Мемица је син СДА тајкуна АЛИЈЕ БУДЊЕ који је пљацком "стекао" ланац хотела на Илидзи. Убицино име је МУАМЕР БУДЊО, а умјесан је и локални јалијас МИРЗА који је имао аферу са Дзенановом дјевојком Алисом. Алиса је зиви СВЈЕДОК али је дозивјела "амнезију" како не би морала на полиграф.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

20.09.2019 18:01

Бог да! Али нисам велики оптимиста! Поган смо ми народ мислим на све балканце!

ОДГОВОРИТЕ