Драгичевић: Имамо кандидата за градоначелника БЛ

У Основном суду у Бањалуци данас је одржано рочиште по предмету тужба за клевету Ђорђе Рађен против Давора Драгичевића, саопштила је неформална група грађана Правда за Давида.

Република Српска 17.09.2019 | 18:51
Драгичевић: Имамо кандидата за градоначелника БЛ
Рађен је тужио Давора, оца убијеног младића Давида, тражећи исплату штете у износу од 5.000 КМ. Давор Драгичевић говорио је овом саслушању, истрази убиства Давида али и о новом политичком покрету и циљевима.

Коментарисао је захтјев адвоката Ифета Ферагета да се случај убиства Даворовог сина пренесе на Тужилаштво БиХ.

"То ми тражимо већ преко годину дана. Ја сам рекао да институције Желимира Лепира које су подигле оптужницу против мртвог Давида не признајем. Државно тужилаштво треба да преузме јер убице не воде никакву истрагу."

Казао је како ће се вратити у Бањалуку када добије потврду од адвоката да против њега више нема кривичних и прекршајних пријава те да ће тада покренути странку:

"Политичке амбиције моје нису велике, можда ће временом бити, направиће се нови политички покрет, не улазимо ни са ким у коалицију, немамо ни с ким. Циљ су нам наравно локални избори али мене више интересују општи. Имамо већ кандидата за локалне изборе, за мјесто градоначелника Бањалуке, о именима сада не бих говорио али када буде све формирано огласићемо се."

"У току је формирање, надам се да ће бити у року од мјесец дана, како ће се звати одлучићемо већ, можда Правда за све. Назив није битан, није ни прича коју причамо него дјела која ћемо радити", додао је.

Говорио је о програму странке те изразио наду да ће добити подршку грађана:

"Политика те странке биће економија, нема политике. Приоритет је економија, да покажемо људима да у тој земљи може бити боље, да може бити заједнички суживот. Није Република Српска ни Федерација БиХ угрожена, једино од владајућих структура. Не требају нам ни стране државе, ни стране агенције, ни ОЕБС, ни ОХР. Њих владајућа структура држи у шаци. Гарантујем вам за годину дана да се доста ствари може промијенити."

"Ако народ не жели промјене, ако жели живјети у рату нек изволи. Неће остати ником ни Република Српска, ни Федерација, ни Босна и Херцеговина. РС ће спасти на 5.000 становника и ником више неће требати. Ако неће то да препознају, то је њихов избор. Ваљда ће људи схватити у ком систему живе, ко их је заробио, на који начин их је заробио", додао је.

Истакао је да је вријеме за промјене јер политички експеримент у БиХ који траје 26 година није успио.

(Н1)

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

реално

17.09.2019 17:11

У праву си Даворе, ови садасњи политицари церупају полумртву птицу. Стварно висе срамота и пред богом и пред народом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.09.2019 18:37

Подрска вама као родитељима да додјете до правде, али мислим да улазак у политику није добар потез. Цудан смо ми народ.

Name

Боки

17.09.2019 18:41

Ајде нека си отврио карте. Птице на грани знају да те заболе за мртвог сина. Вазне ду ти биле само паре, онда су досли и апетити за власт. Незнас саствавити двије слозене реценице. Напамет си науцио оне флоскуле и понављао сваку веце. Ти си дебил. Себе стави за председника, то је суза вец најавила. Потребна ти је хитно ментална установа затвореног типа.

Name

за бокија

17.09.2019 21:22

види се да ти знас да се рјечца не пише одвојено...зелим ти исто сто се десило давору, па онда типкај по форумима...

Name

Његово је право

17.09.2019 22:10

Даворова је одлука уколико хоће у политику, не га треба га ради тога вријеђати. Тужно је човјека уједати и солити живу рану, што нема смисла, то је његов родитељски бол, а трагедија овог друштва, јер убице слободно шетају, што је евидентно. Чињеница је да су нас довели до дна, бројни аматеризми дугогодишњих, а наводних професионалних политичара.

Name

ЗА БОКИЈА ЏУКЕЛУ

18.09.2019 06:11

ТИ СИ УБИЦА, САУЧЕСНИК ИЛИ НЕКО КО ИХ ШТИТИ ЏУКЕЛО ЈЕДНА. СРАМ НЕК ТЕ БУДЕ ТВОЈИХ КОМЕНТАРА И ТВОЈЕ НЕБУЛОЗЕ. ПА ЗАР ЈАДО ЈАДНИ МОЖЕ НЕКОМ НЕШТА У ЖИВОТУ БИТИ ВАЖНИЈЕ ОД ДЈЕТЕТА АЛИ ИЗГЛЕДА МОЖЕ ТЕБИ И ТАКВИМ КАО ШТО СИ ТИ. ДАВОР ЈЕ ЗА ТАКВЕ СВИЈЕТ ИЗМИСЛИО ЊЕМУ НИЈЕ ДО ВЛАДАВИНЕ НЕГО ДО ИСТИНЕ ПА ПОКУШАВА НА СВЕ МОГУЋЕ НАЧИНЕ. ЏУКЕЛЕ ЈЕДНЕ УБИЛЕ СТЕ МУ ДИЈЕТЕ ПА ЈОШ ШКЕВЋЕТЕ И ДАЉЕ КАКО СЕ БОГА НЕ БОЈИТЕ. ТИ СИ БОКИ ДЕБИЛ КАКВОГ МАЈКА РАЂА САМО ЈЕДНОМ. ЗА РАЗЛИКУ ОД ДАВОРА ЈЕ ВЕЛИКА. ДАВОР ЈЕ ПОШТЕН ЧОВЈЕК КОМЕ СТЕ УБИЛИ ДИЈЕТЕ И КОЈИ ПОКУШАВА НА СВЕ МОГУЋЕ НАЧИНЕ ТО ДА ДОКАЖЕ И НИСУ МУ ВАЖНЕ ПАРЕ ВЕЋ ИСТИНА А ТИ И ТАКВИ КАО ТИ БОЈИТЕ СЕ ГУЗИЦИ ДА СЕ НЕ САЗНА ИСТИНА ПА НАСТАВЉАТЕ ЧОВЈЕКА И ДАЉЕ ВРИЈЕЂАТИ И ПРОВОЦИРАТИ. АЛИ ИСТИНА КАД ТАД СЕ САЗНА ПА ДА ВИДИМО БИЈЕДЕ ЈЕДНЕ КАКО ЋЕТЕ СЕ ОНДА ПОНАШАТИ. САМО ЈЕДНО ДРАГИ БОГ ТЕ КАЗНИО И ТЕБЕ И ТАКВЕ КАО ШТО СИ ТИ. ДАВОРУ НИЈЕ ПОТРЕБНА МЕНТАЛНА УСТАНОВА. ЧОВЈЕК ШТА ГА ЈЕ СНАШЛО И СА КАКВИМ СЕ ЈОШ ЈАДИМА БОРИ СВАКА МУ ЧАСТ АЛИ ТЕБИ ЈЕ ИЗГЛЕДА ЋУЗА ПОТРЕБНА ПА ТЕ ПРПА УХВАТИЛА. ДОЂЕ СВЕ НА СВОЈЕ МЈЕСТО. НА ВЛАСТИ И ТРЕБА НЕКО КО ЋЕ ДА РАДИ КАКО ТРЕБА И ДА БУДЕ ЗА СВЕ ИСТИ И ДА ИМА И СУД И ЗАКОН А НЕ ОВАКО УБИТИ ЧОВЈЕКУ ДИЈЕТЕ ОД 21 ГОДИНУ И НИШТА. ШТА ОЧЕКУЈЕТЕ ДА ВАМ ЧОВЈЕК ОПРОСТИ ИМА ЛИ ИКО МОЗГА ДА ПОЂЕ ОД СВОГ ДЈЕТЕТА. КАО ШТО ЛУКАЧ КАЖЕ ДА ЊЕГОВОМ ДЈЕТЕТУ НЕКО И ЧВОКУ ОПАЛИ НАШАО БИХ ГА У РОКУ ОД 24. ЧАСА А ШТА ОВО УБИТИ НЕКОМ ДИЈЕТЕ И АМА БАШ НИШТА ДА НИКО И НЕ ПОКУШАВА ДА УРАДИ БРУКА И СРАМОТА У 21 ВИЈЕКУ. ЖЕЛИМ ТИ ИСТО ШТО И ДАВОРУ ПА ДА ВИДИМ ШТА ЋЕШ ОНДА ТИПКАТИ ТИМ СВОЈИМ ПОГАНИМ ПРСТИМА.

Name

ЗА ЊЕГОВО ЈЕ ПРАВО

18.09.2019 06:14

СВАКА ЧАСТ НА КОМЕНТАРУ. ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

Name

хаха

18.09.2019 07:09

хахаха

Name

Боки

18.09.2019 08:17

Давор треба подржати Драшка Станивуковића за градоначелника, онда ће Драшко моћи открити ко је убио Давида.

Name

Подрска без задрске

18.09.2019 08:47

Цовјека не треба осудјивати сто је основао странку, него подрзати. Ако се дијеле његове политицке идеје. Кад неко дозиви оно сто је он дозивио, и исцрпи безуспјесно сва средства да додје до убица дјетета, треба прихватити сваки вид борбе за правду и истину. Ја не сумњам у његове постене намјере, мада це мора да се прилагоди неписаним политицким правилима. Удри, ако треба и испод стола. Ту ти је борба до истребљења и ко кога први опали. Посто нема искуства у политици, и теско је оцекивати да це се у том смислу профилисати, најбоље му је да се с неки удрру ко буде најблизи његовим политицким идејама. Напријед. Пуна подрска. од мене и моје сестоцлане породице вец имас сест гласова.

Name

Боки

18.09.2019 13:50

Пзд, фали слово и, и на крају а. Ко се јос вас пласи, васих пријетњи и клетви. Најпоганија секта сте од настанка свијета. Лазови

Name

ИстоцноСарајево111

17.09.2019 18:12

Сконто си да цес у политику оног дана кад си поцео пљувати по Драску и Иваницу јер си видио конкуренцију. Сви знају ста су урадили за тебе, прузили су ти јавну подрску кад су те сви осудјивали, а Драско је дао маxимум себе а ти си пљувао по њима, ти си доказао какав си прије него сто си усао у политицке воде!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.09.2019 05:28

Ништа они нису урадили немој да причаш глупости само су га изманипулисао зарад својих циљева, Господина Иванића не мијешам у ово

Name

РЕ РЕ

19.09.2019 17:39

Никога Драшко није изманипулисао, борио се као лав. Сјетите се само оног дана тортуре када је хапшен. Давор пљујући њега само себе дискредитује. И није Давор за политике. Ожалошћен и поврјеђен човјек може бити само предмет манипулација, алавих људи око себе који су видјели на његовој муци своју прилику, а тиме уситњавају и онако разбијену опозицију и иду Додику директно на руку.

Name

Директ

17.09.2019 18:26

Ова пометња одговара само СНСД-у, јер они се у изломљености политицког спектра у РС најбоље сналазе. Опозиција треба да буде јединствена (ту рацунам и Давора, ако скрене у политику) уколико мисли да побједи Додика. Треба нам сто свеобухватнија и сто веца опозиција, да би побједили ово садасње стање у друству (срање).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.09.2019 20:37

Ма опозиције нема.

Name

Директ

18.09.2019 00:08

Има, само је неслозна.

Name

Србо

17.09.2019 19:22

Ово никако није добро за Српску, јер це додатно ослабити ионако слабу опозицију, а СНСД це наставити да пљацка Српску, као сто су вец опљацкали Развојну банку, Павловиц, Бобар.... затим унистили пољопривреду, продали телеком и унистили рафинерије Брод и Модрицу.... Само јединствена опозиција уз видео надзор и отиске прстију мозе побједити издајницки СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилика

17.09.2019 19:49

Каква опозиција па она не постоји. Кад би митимг направили не би им 100 људи дошло. У опозицији су већина квазиопозиционари који Их за интерес напуштају. Они си слични позицији, можда мање зло. На локалне изборе какво је данас стање не би изашло 50%. Стање је страшно летаргично, људи одлазе, зато је потребан трећи пут, са овим нам нема изласка на зелену грану.

Name

Блесс

17.09.2019 20:07

Па циљ и јесте слаблљење опизиције, ста друго.

Name

Ре

17.09.2019 20:38

Каква опозиција, то не постоји.

Name

Директ

18.09.2019 00:10

Ова накарадна власт би највисе вољела да опозиције нема, но на њену залост, увјјек се некако извуце и стално је за петама резиму.

Name

Ре

18.09.2019 09:42

Ма Дан људи каква странка лидер у бјегству а И лазов па имал иста сто је обецо да је испунио залосно

Name

Директ

18.09.2019 13:15

Додик није испунио своје обецање које је дао Давору.

Name

ради за Додика

17.09.2019 20:07

Ако Даворе будете имали кандидата за градоначелника, онда радите за Додика, нема друге. Тако је радио и Стевандић док је био у СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

18.09.2019 06:37

Откуд сад у политици , зао ми је сто је изгубио сина,али изгубио је и компас.

Name

Миле

17.09.2019 20:09

Даворе подрзавам те да пробас пливати у политици али мислим да цес се гадно разоцарати ,изгубио си подрску .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.09.2019 00:11

Углавном није.

Name

Бања Лука

17.09.2019 20:23

ДАВОРЕ, ЗА ШТА ГОД СЕ КАНДИДОВАО, ИМАШ МОЈ ГЛАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бања Лука

17.09.2019 21:47

И мој глас.Ста је год радио,сто он казе -куми и молио,свака помоц му била нада,на крају морао спасавати и своју главу,бјезати од монструма,дјете своје мртво и премртво два пута сахрањивати!Мало ли је! Оно сто дира здрав разум је та мрзња,ти мрзитељи сто мрзе њега,али то дијете сто је муцено,звјерски и бацено измуцено,е то мозе монструмима бити нормално,али овим нијемим посматрацима и љигавцима сто то све,да казем прецуткују,нека не мисле,да се коло среце не окреце.Дзабе закљуцавате врата! Поздрав хероју оцу,нека га здравље послузи и нека то иде до краја.Амин.Нека се рјеси и открије све.Давиде поцивај у миру.

Name

Градоначелник

17.09.2019 22:00

Идеалан градоначелник треба да буде шармантан И омиљен као Мазалица, лијепушкаст као Мајкићка и бистар као Бојан Душичин Шолаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.09.2019 00:12

И да краде као Додик. :)))

Name

Правда

18.09.2019 05:21

ДАВОРЕ, ПРИДРУЖИ СЕ : ЈЕЛЕНИ ТРИВИЋ, ДРАШКУ СТАНИВУКОВИЋУ И НЕБОЈШИ ВУКАНОВОЋУ И ТО ЋЕ БИТИ ПУН ПОГОДАК. Народ воли ово троје младих људи. Они једино и спомињу односно траже да се пронађу убице Давидове.

Name

СМ

18.09.2019 03:45

Само напријед Даворе. Кад се полтиком , боље реци пљацком , крадјом И отимацином баве ови садасњи који себе називају политицарима не видим ниједног разлога засто не би И ти. За разлику од садасњих вуцибатина , бар си се показао храбар И постен цовјек. Изгубио си најдразе на свијету на најгори могуци нацин, издрзао си оне ситуације у којима би поклекло нас 99% осталих . Уосталом, кад могу да " политику" воде месари , керамицари , пекари , ( цаст људима који постено обављају овакве послове) засто не би могао И ти као конобар . Бар имас добре намјере И сигуран сам да би остао постен И у тој улози. Надам се да би ти политицко ангазовање помогло да додјес до правде за своје дијете. Имас мој глас И гласове цланова моје породице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озренка

18.09.2019 05:22

Даворе Драгицевицу никад нецес постат предцедник.Зртвовао си родјеног сина због политицких циљева. Једног дана цес самом себи пресудити и онда це покојни Давид конацно добити правду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.09.2019 06:42

Сотоно једна! Фујјј

Name

Озренка

18.09.2019 09:11

Оцигледно да припадас Даворовим такозваним правдасима.Давор и његови су јако познати и препознатљиви по вредјању,клеветама,разапињању,убијању,претњама и клетвама према тудјој деци а све под паролом правде ,мира и достојанства.Кад вец помињес сотону кази ми дали те покојни Давид и његових 12 велицанственим бар мало подсеца на велику Ватиканску превару о Исусу и његових 12 уценика?

Name

Магла за Озренку

18.09.2019 12:19

Бас те ухватио страх од правде , толико да ти је појео И мозак. Покусај се лијецити иако је , видим по твом коментару, прекасно. Тако обицно И пролазе најсуровији злоцинци И убице. Или полуде или их поједе рак док су у затвору.

Name

Хаки

18.09.2019 07:10

Даворе маста да постане предсједник,тузно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.09.2019 13:18

Није немогуце, али ја мислим да опозиција треба изаци са једним кандидатом.

Name

Слобо

18.09.2019 07:20

Овако да људи лаксе схвате поруку! Јадне су и овце које би ти цувао а камоли ста друго!!!!! Зивјела Република Српска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поштоваће се твој кандидат

18.09.2019 09:53

али молим те, немој да пљујеш по кандидату опозиције-по Драшку! Не заборави да је био ту када је требало, није он свемогућ па да рјешава све нерегуларности по БЛ! Зна се по коме мораш и требаш да упућујеш погрдне ријечи, немој по онима који су били и вјерујем јесу уз тебе, то ниси ДАВОРЕ ТИ НИТИ ТО ТИ ЈЕ ПОТРЕБНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

18.09.2019 10:13

Даворе са Драском Јеленом Вуканом и омладином ПДП ТИ ЦЕС НАЦИ ПРАВДУ ЈЕР ОНИ СЕ БОРЕ КО ЛАВОВИ УКАЗУЈУ ИЗНОСЕ ТРАЗЕ ПРОМЈЕНЕ ПРЕДЛАЗУ АЛ ДЈАБА ОВОЈ НЕОДГОВОРНОЈ СЗРУКТИРИ КОЈА ГЛЕДА САМО СЕБЕ И СВОЈ ДЈЕП Е ПА НАРОДЕ КАЗНИТЕ ИХ ТАКО СЗО ЦЕЗЕ ДАТИ ГЛАС ОВОЈ ОМЛАДИНИ СТО СР ВЕЦ ПАР ГОДИНА БОРИ ЗА ВАС У СВИМ СВЕРАМА ЗИВОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

20.09.2019 08:21

ПДП је у коалицији са СНСД у неколико опстина...

Name

Блабла

18.09.2019 10:42

Ето тебе смо чекали да ти просвијетлиш ум народу, и да донесеш благостање....идиоте са идиотом!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

подрска

18.09.2019 11:57

од првог дана сам подрзавао давора и даље подрзавам али ако будете имали кандидата за градонацелника бојим се да би снсд могао поново имати градонацелника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Волф

19.09.2019 05:25

А који сте то ви а који су остали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

19.09.2019 05:32

Биће боље да се огласиш и позовеш народ да гласа за оног малог, али Великог Драшка. Други кандидат би само однио гласове Драшку и био директни сарадник Ђајићу или Радојчићу, зависи кога СНСД-овце предложе, плус што краду. Размисли, није то добра одлука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико никановиц

19.09.2019 05:59

Неколико питања: Зелис ли ти Даворе да се ријеси убиство твога сина? Засто скривас доказе за које си тврдио и и даље тврдисцх да имас? Како је просла провјера тих доказа од норвеских специјалиста? Због цега си био у британској амбасади? Засто си позивао на тзв. сетњу? и задње питање: На основу цега оцекујес да ти народ вјерује, када и сам прицас неистине или те истине кријес?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРОЈКА

19.09.2019 06:24

САМО УЗ ЈЕЛЕНУ, ДРАСКА И СЛАВНОГ ВУКАНА, то би ти било право док све друго иде у корист снсд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

19.09.2019 09:40

зашто Даворе радиш оно што иде у корист позиције? И зашто стално се каћиш за Драшка? Да ли треба ово сада да повежемо са оним догађајима из прошле године и да помислимо да си Драшку намјестио како би му онемогућио кандидатуру за градоначелника( заједно са онима којима ниси требао,заједно са онима ко не би никад помислио да јеси ако јес) и, сјетимо се шта је ˝глуваћ˝ избацио исто оно вече на свом фб профилу и какве тешке ријечи је написао за Драшка, исте ноћи када си ти нестао-када су се људи бојали за тебе?! Јеси због тога ишао код њега кући, ти рече да јеси и да је он платио шта већ за тај задњи протест?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

19.09.2019 11:30

Тврди пазар,као и све досад,исплатице га странци и неце имати кандидата!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цитат: "Политика те странке биће економија, нема политике. ˝

19.09.2019 12:53

Како у политику без политике? Даворе, Даворе... ШТА РАДИШ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

19.09.2019 16:32

Занима ме зашто све приче које је испричао отац убијеног Давида, тужилаштво није провјерило, зашто овај човјек хоће у плитику и која амбасада то креира?

ОДГОВОРИТЕ
Name

септ

19.09.2019 18:49

имас подрску и од мене

ОДГОВОРИТЕ
Name

БорацВРСбл

20.09.2019 09:17

тим потезом идеш додиковој секти на руку, значи ниси ни ушао већ правиш погрешан потез, није нас пуно осталу у граду даворе, не разједињуј ово јаде, бањалуци треба драшко станивуковић у овом моменту ко озеблом сунце..нисам члан нити једне партије

ОДГОВОРИТЕ
Name

миленко

20.09.2019 10:08

Цовјек је усао у јавност као неко коме је правосудни систем ове земље унистио зивот.Он улази у политику и обецава боље економско стање.

ОДГОВОРИТЕ