Истрага у "Инцелу": Саслушана стечајна управница због пиралена

Полиција је саслушала неколико особа због загађења у пословној зони “Инцел” које је откривено раније ове године, а међу њима је и управница предузећа “Енергетика д. о. о” у стечају, Зора Булатовић-Кременовић, сазнаје Мондо.

Република Српска 17.09.2019 | 15:11
Истрага у "Инцелу": Саслушана стечајна управница због пиралена
Наредба о спровођењу истраге против непознатих починилаца, због кривичног дјела Загађење животне средине донесена је 16. августа, након чега је полиција кренула са саслушањима.

На питање, да ли су у вези наведеног испитана овлаштена лица из предузећа “Енергетика д.о.о” (у стечају), у Тужилаштво кажу да је саслушано више људи, без навођења имена, пише Мондо.

– По налогу тужиоца полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су до сада саслушали већи број лица запослених на подручју Пословне зоне ‘Инцел’, те прикупили релевантну документацију. Након што предузму све остале мјере и радње наложене од стране поступајућег тужиоца, Полицијска управа Бањалука о томе ће доставити извјештај овом Тужилаштву – пише у одговору из Тужилаштва.

У Полицијској управи Бањалука такође кажу да предузимају конкретне радње наложене од Окружног јавног тужилаштва, под чијим надзором се спроводи истрага. 

Предузеће “Енергетика д.о.о” у стечају је занемарило информације о постојању отровног уља пирален у трансформаторима у старој “Енергани” којом су управљали, а које су утврђене вјештачењем, па је “Енергану” продало другим правним лицима иако је било обавезно да уништи опасно уље.

Одбор повјерилаца “Енергетике д.о.о” је 2016. године донио одлуку да се пирален уништи, изабран је и извођач радова, али одлука никада није реализована.

За сада су Градске власти Бањалуке новчано казниле неколико предузећа због еколошких инцидената у “Инцелу”, а у току је планирање санације и уништавања загађеног земљишта.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ТТ

17.09.2019 13:30

КАСНО ЈЕ ГЛАВОМ ЦЕ МОЗДА ПЛАТИТИ СИТНА РИБА ДА СЕ ВЕЛИКА НЕБИ УПЕЦАЛА.КАО И УВЈЕК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

17.09.2019 13:58

Једино је мозе спасит цланска ССНД

Name

Има још

18.09.2019 06:34

У "Алумина" доо у Зворнику има пираленског уља то је познато . Шта с њим ? Шта овдје чекају ?

Name

Дусан

17.09.2019 16:13

Голицку треба саслусати и ухапсити јер це многи умријети због њеног нехата и не знања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ау

17.09.2019 17:41

голицка и њено знање вец видјено али бас видјено

Name

Свједок

17.09.2019 19:09

Голићкино министарство ће тек након извјесног времена показати злочин над становништвом. Њихове дозволе су лажне, а увезаност са Инспекторатом је зачарани круг криминала. Једног дана ће одговарати за сва злодјела која је потписала и одобрила. Страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

17.09.2019 19:17

Као И обицно, цитав систем свали кривицу на плеца малих сарафа, а велики извуку дупе.

ОДГОВОРИТЕ