Са Палмером ће бити приче и о Косову и региону

-- Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да са званичником Стејт департмента Метјуом Палмером "има доста тога да разговара о Косову и региону".

Босна и Херцеговина 17.09.2019 | 13:35
Са Палмером ће бити приче и о Косову и региону
Међутим, како је додао из тога не треба извлачити закључке да ли је позиција Србије сада боља него раније.

"Нисам у стању да коментаришем да ли је боља или лошија позиција, јер сам се тих процена од неодговорних наслушао у прошлости. Кад играте утакмицу, играте до краја, док судија не свира крај, до 90 или 95 минута. Не можете да процењујете у 37 минуту", рекао је Вучић новинарима. Далеко смо, каже, од решења.

"Наш посао је да се боримо за остварење наших националних интереса и да разумемо да ствари не могу да изгледају како ми желимо и да у односу с међународном заједницом не учествујемо у 'фонтани жеља', па да буде како ми желимо", рекао је Вучић.

Он је прокоменатрисао да је његов говор у Прањанима привукао, после ауторског текста о плебсу и елити, највише пажње, управо зато што је реакао истину, и Американцима и Србима, у лице.

"Ми смо ти који морамо да пођемо од себе, да схватимо да смо и ми правили грешке, не мале, већ велике, да мењамо себе, па тек онда да тражимо од оних који су већи, да себе преиспитају зашто су све то радили Србији, да ли је било неопходно и да ли је заиста увек било у њиховом инетересу".

Разговор с Палмером, иначе, био је, према Вучићу, озбиљан и одговоран и наставиће га у наредном периоду, "у Њујорку или овде у Београду." "Где год буде постојала могућност сретаћемо се", рекао је Вучић и додао да с Палмером има "много тога да прича о Косову и региону". 

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Кеwоп

17.09.2019 11:38

Бас интересантно колико и индикативно да се Амери толико брину о Косову. Јос од 1999 образ им није поцрвенио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

17.09.2019 12:46

како су се тек руси бринули и како се брину,а фино се могло све ријесити на поцетку самог распада Југославије војном интервенцијом за коју је УСА дала сагласност али Руси су то одбили јос послали хрватима 40 000 каласњикова

Name

ре:YУ

17.09.2019 12:57

Треба да знате да је 90тих година Русију "окупирала" америка са својом познатом тактиком "Цхицаго Боyс" коју ју увео на мала врата тадасњи предсједник Јелзин. Доведени су страни инвеститори, измедју осталог и познати Сорос.. Тек смјеном Јелзина и доласком Путина Русија се ослабодја "интелектуалне" стеге и поциње мислити "својом главом". Дакле тих година није Русија била у стању да заустави распад СФРЈ-а, послије цега је јасно услиједила и војна акција против Србије..

Name

ре

17.09.2019 13:34

Прво ће питање бити: "шта онај твој пријатељ Додиг из Босне црта неке карте".? АВ: "неће више богами, господине Палмер"

Name

РЕ ре:YУ

17.09.2019 14:10

Није Јељцин смијењен, он је сам себе смијенио и поставио Путина на чело Русије. Јељцин је тај који је устоличио Путина

Name

СМИЈЕШНИ ДОДИК

17.09.2019 12:59

Ја мислим да је свима јасно да је лијепа Југославија сметала европским дрзавам па су је унистиле са полтронима на целу насих дрзава, а ови сад пијуни политицарски су ту да хране напацене радикалисте са небулозама разноразним, а у бити играју како свјетске силе казу! Сви који су отисли из ових насих лијепих дрзава су сконтали да нема ниста од национализма и људи сада лијепо зиве и смију се преко друствених мреза о стању насем! Умјесто да се окрену економији и пусте људе да зиве без национализма, они то недопустају јер им одговара само за лицну пљацку народних пара јер немогу одговарати у оваквим корумпираним дрзавама. Дотакли смо дно дна са овим потросеним политицарима, све политицаре који су потекли из рата треба макети са политицке сцене и забранити им да јавно говоре било ста, само их изоловати од нормалних људи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

17.09.2019 14:40

Овај трећеразредни амерички дипломата са стакленим погледом неће урадити ништа добро за Србију и српски народ. Он добије јасне инструкције из своје амбасаде и по тој матрици ради. Подручје Косова и Метохије треба прогласити окупираном територијом, проузроковану непрекидним бомбардовањем НАТО злочинаца (76 дана и ноћи 1999 године. Морамо ствари називати правим именом исто као што се "бобу каже боб".

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

17.09.2019 15:16

Република Српска ће преко НСРС покренути механизме сопствене заштите. Српска има право на самоопредељење. Биће шта мора, али, Српска неће остати гладна, јер ту је АП Војводина да је прехрани. Српска неће остати неодбрањена, јер Србија има војску и јаку наменску индустрију. Уз Српску ће осим Србије бити и Кина и Русија, па ће Српска имати и јаку потпору у УН-у. Русија и Кина ће и у војном смислу помоћи.мУз Србе ће бити и Белоруси, Украјинци, Маћари, Словаци, Чеси, Маћари, Румуни, Бугари и Грци.

ОДГОВОРИТЕ