Гасол ушао у историју и послао важну поруку...

Марк Гасол је постао тек други играч у историји кошарке који је у истој години освојио титулу НБА шампиона и златну медаљу на Светском купу.

Кошарка 17.09.2019 | 14:39
Гасол ушао у историју и послао важну поруку...
Пре центра Торонта и шпанске репрезентације то је учинио само Ламар Одом.

После освајања друге титуле светског шампиона, млађи од браће Гасол је истакао да је сада прилика да екипа пошаље неке важне поруке.

"Морамо да кажемо младима да морају да буду добри људи, сада је шанса да покажемо добре примере јер имамо медијску пажњу. Била су ово добра три месеца за мене, срећан сам и благословен што могу да будем у оваквој ситуацији", рекао је Гасол.

Упитан да ли ће Шпанија на Олимпијским играма у Токију имати у саставу браћу Гасол, рекао је да о томе не може да се говори у овом тренутку.

"Тешко је то сада рећи и обећати... У овом моменту се то не зна. Вероватно је ово мој последњи Светски куп, ако се погледа логично, због година и свега... Јединствен је осећан завршити такмичење као шампион", додао је Гасол.

Он је говорио и о селектору Серђу Скариолу.

"За вас је он можда потцењен, за нас није. Можда је био у сенци великих имена, ове године нисмо имали такву ситуацију и завршили смо са медаљом", истакао је Гасол.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар