Капитен Бајерна под притиском!

Да ли је и даље "Број 1"? 59% каже не! Дугогодишњи капитен Бајерна и репрезентације Немачке добио је само 41 одсто гласова у анкети на порталу "Билда", у којој су читаоци одговарали на питање о томе које "Број 1" у репрезентацији: Тер Штеген или он?

Фудбал 17.09.2019 | 16:14
Капитен Бајерна под притиском!
Мануел Нојер (33) стао је на гол репрезентације Немачке у јуну 2009, а Бајерна из Минхена у јулу 2011. године, после 30 милиона евра вредног трансфера из матичног Шалкеа и до данас није се склонио ни са једног, ни са другог.

Осим када је био повређен, наравно.

Међутим, ако тежак период после прелома и операције метатарзалне кости из сезона 2017/18 и 2018/19 није угрозио његово место "на црти" у клубу, у репрезентацији јесте, утолико је шест година млађи Марк-Андре тер Штеген одлично искористио Нојеров изостанак са 20 утакмица Немачке и притом постајао све сигурнији на голу Барселоне.

Нојер је и на почетку сезоне 2019/20, као капитен Бајерна, незаменљив код тренера Ника Ковача, па старт такмичења у Лиги шампиона и утакмицу са Црвеном звездом у среду увече у Минхену дочекује са шест званичних наступа током којих је примио пет голова.

Више од једног поготка на сусрету примио је само у 1. колу Бундеслиге када је на "Алијанц арени" гостовала Херта, а Марко Грујић постигао један од голова за састав из Берлина.

У прошлом колу, после преубедљивих победа над Шалкеом од 0:3 и Мајнцом од 6:1, Бајерн је ремизирао и са Лајпцигом резултатом 1:1, који тешко да би био актуелан да Нојер није забележио одбрану меча код шута Марсела Сабицера.

"Лопта је променила правац два пута", описивао је Нојер ударац аустријског фудбалера у изјави за "Кицкер".

"Знам то по Давиду Алаби, углавном му браним све шутеве на тренингу. Марсел је такође Аустријанац, имају оштре шутере тамо, очигледно...", додао је ветеран на голу Бајерна.

"Мислим да су сви одиграли добро, апсолутно сам задовољан својим играма, као и како обављам остале обавезе и одговорности, без обзира да ли је реч о клубу или националном тиму. Задовољан сам позицијом на оба поља", закључио је, одговарајући на критике да све ређе успева да задржи фокус пуних 90 минута.

Без обзира на то што је од повреде стопала у септембру 2017. до данас пропустио 65 утакмица шампиона Немачке, Свен Улрајх (31) није никада био озбиљна конкуренција Нојеру, па тако ни млади Рон-Торбен Хофман (20) и Кристијан Фрахтл (19).

Али…

Нарочито после "четворке" из Хамбурга, када су Холанђани убедљиво савладали Немце у квалификацијама за ЕУРО 2020 и то са Нојером као капитеном на голу, у немачкој јавности почела је расправа о томе да ли би Тер Штеген убудуће требало да буде први избор селектора Јоакима Лева.

У анкети на сајту листа "Билд", Нојера је као репрезентативну "јединицу" подржао 41, а Тер Штегена 59 одсто читалаца, што је убедљивија разлика у односу на претходну сличну анкету овог магазина, из 2018. године, недуго након Нојеровог опоравка од операције стопала.

Од када га је Лев први пут ставио на гол пре нешто више од деценије, голман из Гелзенкирхена је забележио 90 наступа за сениорски тим и освојио титулу првака света у Бразилу 2014. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар