Беговић се послије пола године вратио међу стативе!

“Не волим гледати фудбал, волим га играти”, рекао је Асмир Беговић, након што је у недјељу прекинуо 162 дана дугу паузу без такмичарског фудбала.

Фудбал 17.09.2019 | 11:48
Беговић се послије пола године вратио међу стативе!
Деби у градском дербију против Нефчија, деведесет минута међу стативама и сачувана мрежа у побједи (2:0) епилог је прве утакмице у дресу Карабага, у који је стигао на шестомјесечну позајмицу.

"Био је лијеп осјећај поново играти, осјетити атмосферу и бити на утакмици. Било је супер",рекао је Беговић за Анадолију јутро након побједе и додао да су га сви у клубу добро прихватили.

У главни град Азербејџана стигао је помало неочекивано, у посљедњим сатима прелазног рока. Челници Борнмута су неко вријеме одбијали понуде које су стизале на њихову адресу и на крају је некадашњи први голман репрезентације Босне и Херцеговине, након расплета, у посљедњи час договорио одлазак на позајмицу у Карабаг, клуб који се први јавио с понудом. Разлог је једноставан, Азербејџанци су били коректни и Беговић је одлучио оживити каријеру у граду хиљадама километара далеко од земље у којој је ту каријеру изградио.

"Од првог дана када се Карабаг укључио у причу, све је било више него коректно. До сада је све било супер. Откад сам дошао у град, људи из клуба, саиграчи и навијачи су ме супер прихватили. Сада се добро осјећам и до сада је све одлично", рекао је Беговић.

Дуго година је Беговић у дресу Портсмута, Стоука, Челсија и Борнмута играо против неких од најбољих свјетских играча.

На питање какви су дојмови након синоћњег меча, рођени Требињац је казао како је квалитет фудбала пуно бољи него што људи мисле, игра доста странаца и добрих играча који доносе квалитет.

"За нас је синоћ побједа била велика. Играли смо против једног од највећих ривала, велики дерби у Бакуу. Није могло боље проћи. То је за нас био велики корак и сада нас чека велика утакмица у Европској лиги (против Севиље у четвртак, оп.а.) тако да одмах идемо даље",рекао је Беговић.

Беговићев нови клуб ће у Европској лиги играти још против АПОЕЛ-а и Диделанжа, а 32-годишњи голман сматра да је група тешка, с озбиљним екипама.

"Даћемо свој максимум и видјећемо гдје ће нас то одвести", казао је Беговић.

С некада првим голманом бх. репрезентације немогуће је причати, а да се не спомене национални тим.

Доласком Роберта Просинечког Беговић је изгубио мјесто у екипи уз објашњење селектора да не воли играче који бирају утакмице. Објашњавао је потом Беговић како утакмице никада није бирао, да је с репрезентацијом играо на различитим континентима, да је утакмице почињао и с клупе, али се ситуација није промијенила. Ни на једном од наредних спискова од аугуста прошле године, Беговића није било.

Шест дана прије најаве отказа, Просинечки је изјавио како му је драго што је Беговић отишао у Карабаг и да стандардан играч може доћи и у репрезентацију.

"Ако буде бранио у новом клубу сигурно ће бити позван и у репрезентацију, а ја лично немам никакав проблем с њим", рекао је Просинечки на конференцији за медије прије утакмица с Лихтенштајном и Јерменијом.

Селектор је након пораза у Јеревану поднио оставку, затим је потврдио по доласку у Сарајево да би дан касније одлуку промијенио. Наредни списак ће открити хоће ли промијенити мишљење и о Беговићу.

Нови голман седмоструког првака Азербејџана је казао да једноставно "није до њега".

"Сконцентрисан сам само на клуб, хоћу да помогнем што је више могуће и да се вратим у ритам играња. Што се тога тиче, супер се осјећам, спреман сам да помогнем репрезентацији. Волио бих да поново играм и да се вратимо у игру за квалификације на ЕУРО", рекао је Беговић.

Увјерен је да може помоћи саиграчима у репрезентацији, да може играти и да постоји шанса за пласман на друго велико такмичење након Мундијала у Бразилу.

"Али није до мене, гледам да сваки дан радим што боље и да видим шта ће бити", рекао је Беговић.

Додао је да је било тешко пратити посљедње утакмице репрезентације када резултати нису били на жељеном нивоу, али да је ситуација таква каква јесте. Вјерује да постоје шансе за повратак у игру и пласман на наредно Европско првенство.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар