Шпанија - велесила: Овог љета 4 медаље, Србија ниједну!

Њихове кошаркашке селекције доминирале су теренима од кадета до сениора. Имају само један пораз - и то у борби за медаљу!

Кошарка 16.09.2019 | 22:45
Шпанија - велесила: Овог љета 4 медаље, Србија ниједну!
Невероватно лето за шпанску кошарку!

"Црвена фурија" је у финалу Мундобаскета у Кини убедљиво победила Аргентину (95:75) и без пораза се попела на највише постоље, освојивши тако другу златну медаљу на овом такмичењу у историји, обе у овом веку...

Презентовали су најбољу кошарку, играли тактички дисциплиновано, а њихови главни играчи преузели су одговорност у кључним моментима и показали срце.

Бриљирали су МВП турнира Рики Рубио, и ветеран Марк Гасол, док су стандардно имали подршку и у Серхију Љуљу, Рудију Фернандезу, Виктору Клаверу, браћи Ернангомез, Пау Рибасу и Пјеру Ориоли, који су очигледно били мотивисани и да покажу свима да су их "прерано отписали из борбе за злато".

Победом над Аргентинцима, наставили су фантастичне успехе шпанске кошарке овог лета, где су доминирали у свим старосним категоријама!

Веровали или не, мушке кошаркашке селекције Шпаније овог лета збирно имају учинак од 28 победа и само ЈЕДНОГ пораза, а и то је било у борби за медаљу!

Женска кошаркашка репрезентација Шпаније је освојила златну медаљу на Еуробаскету за сениорке, док имају и бронзу са У16 и пета места У20 и У18.

Шпанија је освојила Светско првенство за сениоре, као и Европско првенство за играче до 16 и 18 година, све са максималним учинком, док им је једино злато измакло на Еуробаскету за играче до 20 година, где их је победио домаћин Израел.

Поређења ради, ово лето за мушку кошаркашку репрезентацију Србије је било врло лоше.

Испоставља се да је пето место за сениорску репрезентацију на Мундобаскету у Кини био и наш НАЈВЕЋИ успех, пошто је селекција до 16 година била седмопласирана на ЕП, она до 18 је била десета на ЕП, док су најлошији били млади кошаркаши (У20) који су испали у "Б" дивизију.

То се иначе никада није десило у историји кошаркашке репрезентације, тако да је јасно да је потребно пронаћи решење да се "орлови" и "орлићи" издигну у наредним годинама.

Шпанцима, капа доле!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар