Шарић о СП-у: Испала Србија, испале САД...! Шта рећи?

Хрватски кошаркаш Дарио Шарић говорио је о потенцијалном учешћу у квалификацијама за Олимпијске игре у Токију и недавно завршеном Мундобаскету.

Кошарка 16.09.2019 | 21:37
Шарић о СП-у: Испала Србија, испале САД...! Шта рећи?
Хрватска није успела да обезбеди учешће ни у квалификацијама пошто се није кавлификовала за Светско првенство, али ће имати шансу преко "специјалних позивница" ФИБА.

Дебакл Хрвата у квалификацијама за Мундобаскет може бити веома брзо исправљен, уколико би се за квалификације за ОИ одазвало барем неколико НБА играча које поседује та земља.

"Ко буде здрав и слободан, и ко буде желео да игра, тај ће да дође на окупљање. Видећемо, рано је за сада да се говори о о детаљима. Ја сам се увек одазивао и увек ћу се одазивати. У коректним сам односима и са свим осталим саиграчима из репрезентације, кад играмо међусобне утакмице чујемо се и видимо, често одемо и на вечеру... Али, свако од нас води бригу о себи и својој каријери и нема смисла било шта другима сугерисати",рекао је Шарић за "24сата.хр".

У квалификацијама за ОИ учешће су обезбедили Србија, Пољска, Немачка, Литванија, Чешка, Италија, Грчка, Русија, Турска, Тунис, Бразил, Венецуела, Порторико, Доминиканска Република, Канада и Нови Зеланд.

По две "специјалне позивнице" ће добити Африка, Америка, Азија и Океанија и Европа, а очекује се да са нашег континета позвани буду европски првак Словенија и, како ствари стоје, Хрватска.

Шарић се осврнуо и на Мундобаскет у Кини, који је пратио током одмора.

"Шта рећи, јако је пуно изненађења, испадања САД-а и Србије пре свих... Али, ко може да каже да једна Шпанија, Аргентина или Француска нису одличне екипе? У кошарци не побеђује увек онај ко је фаворит на папиру", истакао је Шарић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар