Бркић оштро по Џумхуру и зеничкој публици!

"Мислим да никоме не треба бити приоритет неки турнири, јер двије седмице у години сви можемо издвојити да играмо за репрезентацију", рекао је капитен тенисера БиХ мислећи на Дамира Џумхура послије пораза од Чешке у Дејвис купу.

Тенис 16.09.2019 | 14:01
Бркић оштро по Џумхуру и зеничкој публици!
Тениска селекција Босне и Херцеговине пружила је јак отпор фаворизованој Чешкој у првом колу Прве евро-афричке зоне, али је у Градској арени „Хусејин Амајловић“ у Зеници ипак морала да призна пораз резултатом 2:3.

Одлучујући поен за Чехе остварио је Јонас Фројетек, који је на крају с 2:1 у сетовима савладао бх. капитена Томислава Бркића, који у петом гему трећег сета имао пет пута предност, а његов супарник девет брејк лопти.

"Можда, да сам преломио тај гем, да бисмо и добили меч. Али, то се није десило и он је повео с 4:1. Ја сам након тога узео и медицински тајм-аут, јер ме је почело бољети кољено", рекао је након меча Бркић, који је напоменуо да је бол у кољену осјетио још у понедјељак послије тренинга.

На новинарско питање шта је потребно да БиХ побјеђује овакве мечеве, Бркић је додао да је битно да буду комплетни. У овом мечу није било првог рекета БиХ Дамира Џумхура.

"Мислим да никоме не треба бити приоритет неки турнири, јер двије седмице у години сви можемо издвојити да играмо за репрезентацију. А када смо комплетни, јака смо екипа, која се може борити и за пласман у Свјетску групу".

Нови систем такмичења, у којем се у само два дана игра пет мечева, како је рекао Мирза Башић, не одговара селекцијама попут БиХ, које немају пуно квалитетних играча.

"За нас је то велики минус, јер нисмо имали велики избор играча па да одморимо некога", изјавио је Башић и напоменуо како је нови систем више био проблем за његовог саиграча из дубла, капитена Бркића.

"Његов ривал није играо у дублу па је био одморнији. Томо је у том, одлучујућем сету, остао без снаге. А то је та предност гдје играч, који не игра дубл, сједи и чека свој сингл меч", истакао је Башић.

Можда би, нагласила су обојица, да је било и више гледалаца и подршке са трибина зеничке Арене, вечерас ипак славили тријумф те пролаз у наредну фазу. Међутим, оба дана скупило се тек по око 200 гледалаца, мада је Тениски савез БиХ, како је напоменуо Башић, јуче подијелио 300 улазница.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар