Херој Шпаније, Рики Рубио...

Играли смо против јачих и талентованијих од нас, победило је највеће срце! „Изгубио сам мајку пре три године, она ме је гурала да покажем оно најбоље увек и ово је медаља за њу. Нико ме на свету није волео више од ње. И даље ме гура напред сваког дана. Осећам то, иако није ту са мном. Због ње идем даље сваког дана“.

Кошарка 16.09.2019 | 12:45
Херој Шпаније, Рики Рубио...
Шпанија је поново на крову Европе, а један од најзаслужнијих за такав коначни расплет дефинитивно је Рики Рубио!

Нови плејмејкер Финикса играо је у форми живота и због тога заслужено освојио награду за МВП Мундобаскета, уз место у идеалних пет. Ипак, чак ни злато на крају није толико важно као једна ствар...

„Исписали смо историју и били смо прави до самог краја. Морамо да одамо пошту Аргентини, јер су нас приморали да се озбиљно потучемо за победу. Невероватно је како смо изгледали цео турнир, играли смо против јачих, талентованијих екипа, али на крају је победило највеће срце“, поручио је Рубио, пре него што је открио:

„Поносни смо јако. Осећамо се да ће ово све бити успомена нас као породице и то ће много више значити од злата. Ми смо породица за цео живот".

По завршетку утакмице и свих преузетих награда, Рубио је сео на подијум, гледао у плафон дворане и није се дуго померао с те позиције...

„Прво сам желео да уживам у тренутку, јер ово ће ме пратити до краја живота. Ово је посебан тренутак за мене. Сећам се 2008. када је све почело за мене на овом месту (Шпанија узела сребро на Олимпијским играма у истој дворани прим. аут). Није се завршило као сада, зато је ово посебно. Знате, изгубио сам мајку пре три године, она ме је гурала да покажем оно најбоље увек и ово је медаља за њу. Нико ме на свету није волео више од ње. И даље ме гура напред сваког дана. Осећам то, иако није ту са мном. Због ње идем даље сваког дана“.

Рубио је у селекторском мандату Серђа Скариола израстао у првог плејмејкера Шпаније и једног од најбољих на тој позицји у НБА лиги. Иза себе већ имају прегршт медаља...

„Почели смо још 2009, јако добро се познајемо. Као плејмејкер јако ценим то што увек од њега добијем информацију шта жели да урадим на терену. Он нам помаже да на терен изнесемо разна оружја у оба смера. Видели сте шта смо урадили против Србије, Аустралије, Аргентине... Тренери не добијају превише похвала због свега што играчи направе, а требало би. Урадили смо огроман посао у ових шест недеља. Јако је тешко да као тренер балансирате его свих играча, да сви буду на истим таласним дужинама. Да није њега и стручног штаба, ни ми не бисмо били овде“, изјавио је Рики, на шта се Скариоло укључио речима:

„Хвала ти на овим речима, убацићу те у игру следећу утакмицу“, што је насмејало све у прес сали.

Многи памте 2014. годину и Светски куп у Шпанији као тренутак када су сви видели Фурију на подијуму, што се на крају није десило. Шта се то променило сада у односу на период од пре пет година?

„Лично, ситуација је тада била потпуно другачија. Овде смо дошли с циљем да узмемо злато по сваку цену. Цело лето сам радио индивидуално само на томе, у камп сам стигао с тим мислима и то сам рекао Серђу. Те 2014. године смо добили све екипе са по 20 разлике, од Србије, преко Бразила, Француске... Имали смо јако моћна оружја и тим за финале, али нисмо успели. Не знам како нас је јавност видела овде, али доста тога променило у односу на 2014. годину“.

Извор: моззартспорт

Фото: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар