БЛ: Шалке силовит, Хофенхајм више није ''онај'' тим!

Фактор тренер, Хофенхајм без Нагелсмана није исти тим! Убедљив пораз од Фрајбурга код куће - 0:3.  Настасић с клупе гледао "петарду" Шалкеа! Падерборн је водио против Шалкеа, у чијем саставу није било Матије Настасића, али су гости из Гелзенкирхена успјели да стигну до убједљивог тријумфа - 1:5 (1:1) у четвртом колу Бундеслиге.  Петарда Шалкеа! Прорадили су. . .  Падерборн декласиран.

Фудбал 16.09.2019 | 00:02
БЛ: Шалке силовит, Хофенхајм више није ''онај'' тим!
Отишао је Јулијан Нагелсман и одмах проблеми. Хофенхајм је доживео други пораз након четири одиграних кола, али на какав начин, од Фрајбурга као домаћин резултатом 0:3.

Са друге стране, ако овако настави, Фрајбург би могао да постане права ноћна мора за домаћине у овој сезони, пошто је на страни остварио два тријумфа у исто толико мечева, уз гол разлику 6:1. Претходно је без проблема преслишао Падерборну у другом колу.

Екипа Кристијана Страјха је велики део посла у Зинсхајму одрадила у првом полувремену, када је водила са 2:0 головима Гинтера и Хаберера.

Тренер домаћег тима Алфред Шредер је покушао да промени ситуацију на терену увођењем Рупа и Локадије на самом почетку другог полувремена. Хофенхајм је кренуо свим силама у напад, али је убрзо доживео потпуни шок. Коначан резултат меча поставио је Нилс Петерсен голом у 59. минуту утакмице.

Сјајни Фрајбург се пробио на деобу другог места са Дортмундом, док је Хофенхајм тек 13. са тек четири освојена бода.

Новајлија у њемачкој елити, екипа Падерборна ни у петом међусобном мечу са Шалкеом није успјела да остане непоражена!

Екипа из Гелзенхирхена је стигла до убједљиве побједе послије прекрета, други пут ове сезоне за скок на шесту позицију на табели Бундеслиге.

ПАДЕРБОРН - ШАЛКЕ 1:5 (1:1)

Добро је почело за домаћина на "Бентелер Арени". Свен Михел је прошао по лијевој страни и центрирао, а у казненом простору високо скочио Коли Оливеира - Соуза и погодио за вођство Падерборна и то на властити рођендан - 1:0.

"Рудари" су стигли до изједначења у 33. минуту послије акције након корнера коју је завршио Сенегалац Салиф Сане, али мора се нагласити да је поготку "кумовала" интервенција голмана Јаника Хута.

На поприлично безазлен центаршут Бастијана Очипке, голман Падерборна је кренуо, па стао, омогућивши дефанзивцу гостију да погоди небрањену мрежу - 1:1.

Био је то уједно 1.000 гол "краљевско-плавих" у Бундеслиги!

Повратник у репрезентацију Србије Матија Настасић одгледао је с клупе за резервне играче побједу свог Шалкеа.
Шалке је до одласка на одмор у полувремену пропустио још неколико добрих шанси за потпун преокрет, првенствено захваљујући помало индолетном понашању нападача Гвида Бургшталера, који је у пар наврата траљаво шутирао из врло изгледних ситуација.

Ипак, најбољу прилику у судијској надокнади промашио је Падерборнов нападач Свен Михел и то са седам-осам метара у ситуацији "један на један" са голманом Александром Нибелом.

Шалке је већ почетком наставка повео, тачније Суат Сердар је погодио са ивице казненог простора уз малу помоћ Увеа Хунмајера, којег је лопта закачила, промјенила смјер и одсјела иза леђа голмана Падерборна - 2:1.

Питање побједника ријешио је послије продора и асистенције Џонџа Кенија, Мароканац Амине Харит, погодивши сами угао домаћег гола, да би се за "покер" голова постарао Ахмед Кутучу у 83. минуту.

Два минута касније, млади турски нападач Кутучу асистирао је Хариту за његов други погодак, којим је Шалке комплетирао "петарду" у Падерборну - 1:5.

Шалке је везао другу добру утакмицу заредом и другу убедљиву победу. После 3:0 против Херте, Краљевско-плави су данас у гостима декласирали Падерборн са 5:1.

Новајлија у Бундеслиги је повео 1:0, али онда му је мрежа напуњена до врха. Можда је резулатат на крају и превисок јер Падерборн није оставио лош утисак. Домаћи су играли солидно, стварали шансе и заслужили су неки бољи резултат. То им се дешава од почетка сезоне. Не користе шансе и остали су само на једном боду после четири кола.

Коли је сјајним голом главом погодио мрежу Шалкеовог голмана Нибела који је поникао баш у Падерборну. Али гостима није било потребно много времена да се врате у меч. После неколико промашених шанси Шалкеа, Салиф Сане је донео заслужено изједначење и са резултатом 1:1 се отишло на полувреме.

У другом полувремену је виђен ватромет пред Падерборновим голом. Суат Сердар је погодио у 50. минуту са дистанце и најавио победу Шалкеа. У последњих двадесетак минута су експлодирале Шалкеове младе звезде. Амин Харит је постигао два гола, а тинејџер Ахмед Кутуџу је ушао са клупе и уписао гол и асистенцију.

У првој недјељној утакмици Фрајбург је протуњао кроз Синсхајм убједљиво савладавши Хофенхајм резултатом 0:3 (0:2) за трећу позицију на табели.

БУНДЕСЛИГА - 4. КОЛО:

Хофенхајм - Фрајбург 0:3 (0:2)
/Гунтер 11, Хаберер 38, Петерсен 59/

Падерборн - Шалке 1:5 (1:1)
/Оливерира Соуза 8 - Сане 33, Сердар 49, Харит 71, 85, Кутучу 83/

Субота

Аугзбург - Ајнтрахт 2:1 (2:0)
/Рихтер 35, Нидерлехнер 42 - Пасијенсија 73/

Борусија Дортмунд - Бајер Леверкузен 4:0 (1:0)
/Алкасер 28, Ројс 49, 90, Гереро 82/

Келн - Борусија Менхенгладбах 0:1 (0:1)
/Плеа 14/

Мајнц - Херта 2:1 (1:0)
/Кваизон 40 - Грујић 83/

Унион Берлин - Вердер 1:2 (1:1)
/Андерсон 14 пен - Класен 5 пен, Филкруг 55/

РБ Лајпциг - Бајерн Минхен 1:1 (1:1)
/Форсберг 45+3 – Левандовски 3/

Одиграно у петак:

Фортуна Диселдорф - Волфсбург 1:1 (1:1)
/Гиселман 16 - Вегхорст 29/

ТАБЕЛА: Лајпциг 10, Борусија Дортмунд 9, Фрајбург 9, Бајерн Минхен 8, РБ Волфсбург 8, Шалке 7, Борусија Менхенгладбах 7, Бајер Леверкузен 7,  Ајнтрахт 6, Вердер 6, Хофенхајм 4, Фортуна Диселдорф 4, Унион Берлин 4, Аугзбург 4, Келн 3, Мајнц 3, Падерборн 1, Херта 1.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар