ДК: БиХ се вратила од 0:2, али је изгубила на крају!

Босна и Херцеговина, након што је послије првог дана губила с 0:2, успјела је приредити изненађење те без изгубљеног сета у прва два недељна меча поравнати на 2:2 против тенисера Чешке.  Бркић, ипак, на крају није имао снаге, пораз БиХ од Чешке! Селекција Босне и Херцеговине поражена је као домаћин, у Градској арена “Хусејин Смајловић” у Зеници, у првом колу Прве евро-афричке зоне Дејвис купа од Чешке резултатом 2:3.

Тенис 16.09.2019 | 08:19
ДК: БиХ се вратила од 0:2, али је изгубила на крају!
Поравнање је донио у овом мечу први бх. рекет, 220. са АТП листе Мирза Башић, који је у првом данашњем синглу против првог играча Чешке, 131. са АТП листе Јиржии Веселија, славио с 2:0 (7:6 и 6:3).

Башић је након тај-бреака добио први сет с 7:6 (9:7), али је, након што се играло поен за поен, у тај-брејку губио с 3:6. Успио је поравнати на 6:6 и преокренути те с 9:7 добити први сет (7:6).

Башић је већ у петом гему другог сета био на великом искушењу, јер је, при резултату 2:2, Чех на његов сервис водио с 40:15. Башић је успио добити те сачувати свој сервис, односно повести с 3:2.

Домаћи тенисер у истом је ритму наставио и на сервис Веселија, којег је добио те повео с 4:2, али је Чех, већ на сљедећи сервис Башића, смањио на 4:3.

Башић је добио наредна два гема и те сет с 6:3, а тиме и меч с максималних 2:0. Пети, одлучујући меч играт ће Томислав Бркић и Јонас Форејтек.

У првом данашњем мечу, бх. дубл Башић - Бркић, с 2:0 (7:6 и 6:3) поразио је чешку комбинацију Весели – Јиржи Лехецка те смањили на 1:2 и спријечили Чехе да стигну до укупне побједе.

И у том је мечу први сет окончан у корист БиХ након тај-брејка, којег су Башић-Бркић добили с 7:2.

У суботу је у синглу Форејтек с 2:0 (7:5 и 6:4) поразио Башића, а Весели истим резултатом Бркића, по сетовима 6:2 и 7:6 (7:4).

Бркић, ипак, није имао снаге, пораз БиХ од Чешке! Селекција Босне и Херцеговине поражена је као домаћин, у Градској арена “Хусејин Смајловић” у Зеници, у првом колу Прве евро-афричке зоне Дејвис купа од Чешке резултатом 2:3.

Одлучујући поен за Чехе остварио је Јонас Форејтек, који је у недјељу у петом мечу савладао Томислава Бркића с 2:1 (6:1, 6:7 и 6:1).

Одморнији Форејтек, који за разлику од Бркића није играо данашњи дубл, оправдао је улогу фаворита те свом тиму осигурао пролаз у наредно коло.

Форејтек је први сет добио лако с 6:1, али је Бркић заиграо пуно боље у другом сету те поравнао на 1:1. Бркић је водио с 2:1, да би Чех добио наредна два гема и преокренуо резултат у своју корист, а онда је и бх. тенисер добио два узастопна гема те поново повео с 4:3.

До краја сета оба су тенисера успијевала добити поене на свој сервис па се, тако, и у овом, трећем данашњем мечу играо један тај-брејк.

Бркић је у тај-брејку губио с 1:2, али је преокренуо те повео с 4:2 и 5:3, али су поново поравнати били на 6:6 и 7:7. Бркић је био успјешан на два своја сервиса добивши с 9:7 (7:6).

У трећем сету, при резултату 2:1 за Чеха, сервирао је Бркић те имао пет прилика да освоји гем, али је Форејтек искористио тек своју девету брејк лопту те повео с 3:1.

Чех је затим добио и гем на свој сервис и повео с 4:1, чиме је наговјестио да се ближи крај овог меча, који је трајао два сата и девет минута.

Бркић је на свој сервис изгубио и наредни гем па је Форејтек сервирао за побједу у мечу, али и у том двомечу. Чех је то искористио те без изгубљеног поена стигао до шестог гема.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар