''Побиједили смо Француску, Србију...!''

Нисмо изгубили злато, узели смо сребро! Селектор Аргентине Серхио Ернандес је задовољан издањем своје екипе на Светском купу у Кини.  Селектор Аргентине: Нисмо ништа изгубили, за мене су моји играчи најбољи на свету! „Нико пре турнира није ставио новац на нас, али ми смо на крају играли финале“, додаје Николас Лапровитола.

Кошарка 16.09.2019 | 10:51
''Побиједили смо Француску, Србију...!''
Његов тим је поражен у финалу од Шпаније резултатом 95:75.

"Ово је другачије од свега на овом турниру... Играли смо сјајан турнир, победили смо све, Француску, Србију, Русију... Победили смо много тимова из најбољих десет, играли смо веома, веома добро и ја ћу брзо да заборавим ово финале. За мене, ми смо освојили сребро и нисмо изгубили злато. Веома сам срећан и поносан на своје играче. За мене су они најбољи играчи на свету", рекао је Ернандес.

Истакао је и да је Шпанија играла одлично у финалу.

"Све похвале за нашег противника. Њихова тактика је била перфектна, као и начин на који су извршавали задатке. Имају одличне играче са великим искуством, већу ротацију од нас и били су бољи. Ми смо покушали, нема изговора, нисмо били уморни и нисмо били задовољни што играмо у финалу. Желели смо да победимо, али ово је кошарка, ако играте боље од противника, ви ћете победити. То је данас била Шпанија", навео је Ернандес.

Кошаркашка репрезентација Аргентине је нови вицешампион света и тај епитет преузела је од Србије после убедљиво изгубљеног финала од Шпаније.

Цела нација, а поготово селектор Серхио Ернандез ипак могу да буду изузетно поносни на све што је ова генерација успела да изнесе и дође до самог краја такмичења.

„Шпанија је играла фантастично данас, њихов дефанзивни план је био савршен, као и нападачка егзекуција. Дужа ротација, одлична игра, били су бољи од нас. Покушали смо, нисмо били уморни и не тражимо изговоре. Осећали смо се сјајно пре утакмице, али ово је кошарка. Ако играш боље од друге екипе, победник си“, прича Ернандез и наставља:

„Шпанија је дефитивно била боља. Урадили су све да зауставе Сколу и Кампаца. Ориола није играо пре два дана, сада је био задужен само за Сколу. Избацили су наше најбоље играче из колосека, Шпанија има јако добре играче на свим позицијама... Играли смо одлично цео турнир, добили Србију, Француску, Русију... Брзо ћемо заборавити ову утакмицу, честитамо Шпанији на злату. Ми смо освојили сребро, нисмо изгубили финале. Поносан сам на своје играче и тим, за мене су најбољи на свету“.

Да ли је цео турнир променио нешто у вашим животима?

„За играче да, за мене и не баш... Играли смо сјајно, показали целом свету како то ради Аргентина. Ово ми је трећи Мундобаскет, био сам и на Олимпијским играма, имам 55 година и неће се много тога променити. Али, играчима хоће. Надам се да ће моји играчи после овог турнира играти још боље у својим клубовима“.

Колико је висина Шпанаца и дужина клупе утицала на вашу тактику?

„Све екипе против којих смо играли су више од нас. Гобер је против нас убацио четири поена, играли смо против Јокића, Марјановића, Радуљице... Нигерија и Русија су огромне репрезентације. Шпанци такође имају јако високе играче, неке од најбољих у свету кошарке. Нама је свакако било тешко, али успели смо да се изборимо скоро са свима“.

Кратко је Ернандез прокоментарисао добру игру Габријела Дека, пошто је на крају имао 22 поена...

„Дек је меч почео с клупе, јер волим да имам једног или двојицу који могу да промене ток игре. Ако их све ставим у стартну петорку, онда бих могао да будем у проблему. Дек је с разлогом у Реалу, такав клуб привлачи само најбоље светске играче“.

Други стрелац екипе у финалу Николас Лапровитола свестан је успеха који је Аргентина остварила.

„Мислим да смо урадили сјајан посао током последње две недеље. Играли смо одличну кошарку, показали наш потенцијал, нашу најбољу кошарку. Морамо да пружимо још више, да напредујемо до следећег нивоа“.

Колико ће вам овај турнир променити животе?

„После овог турнира промениће се неке ствари, али морамо да знамо шта смо све урадили током првенства. Дошли смо у Кину да покажемо како играмо, наш квалитет, да људи запамте ко је Аргентина. Нико није ставио новац на нас пре Мундобаскета, а ипак смо играли финале. Направили смо неколико важних корака, сада једва чекамо наредно такмичење како бисмо опет пробали да узмемо медаљу“.

Фото: ФИБА Баскетбалл

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар