Ко послије Салета? Кокошков је признао да би хтио!

Да ли ће НБА стручњак ускоро остварити амбицију да сједне на клупу "орлова"?

Кошарка 15.09.2019 | 16:50
Ко послије Салета? Кокошков је признао да би хтио!
Александар Саша Ђорђевић напустио је репрезентацију само неколико минута послије завршеног учешћа на Мундобаскету.

У емотивном обраћању у Пекингу, селектор је открио да је одлуку донио одавно, да је прије турнира знао да иде и да је вријеме за нове епизоде.

На Кошаркашком савезу Србије сада је задатак да нађе стручњака који ће наслиједити легенду и наставити тамо гдје је Ђорђевић стао.

Логично, многи су одмах са упражњеном клупом повезали Игора Кокошкова, српског НБА стручњака који је овог љета већ потврдио да би једног дана волио да сједне на клупу "орлова".

"Моја жеља да радим са националним тимом наравно постоји", рекао је Кокошков у јуну, а та изјава сигурно ће бити често цитирана у наредном периоду.

Кокошков је тренутно помоћни тренер Сакраменто Кингса и уз договор са Владом Дивцем и сарадницима можда би било изводљиво да буде ту и током фамозних ФИБА "прозора" током сезоне.

Наравно, његов долазак је и даље у сфери нагађања, али с обзиром на велико знање и огроман успјех са Словенијом, чини се да би био најбоље рјешење.

За ово питање, као и за свако друго, прва адреса је Кошаркашки савез Србије, који Ђорђевићу до вечерашњег растанка није нудио нови уговор.

Предсједник Предраг Даниловић није желио да говори за медије током наступа "орлова" у Пекингу. Веома брзо, пред њим и сарадницима биће важна одлука.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар