ПЛ: Тотенхем и Челси тукли тешком артиљеријом!

Манчестеру један, три бода вредан! Певци славили после три меча без победе.  Абрахам појео Вукове, Тотенхем "згазио" Палас, Јунајтед коначно! Суботње послеподне у Премијер лиги је и овога пута било узбудљиво, а нападач Челсија је обележио дан хет-триком на гостовању Вулвсима.

Фудбал 14.09.2019 | 22:40
ПЛ: Тотенхем и Челси тукли тешком артиљеријом!
Грували су топови у Лондону, али не са стадиона Арсенала, већ у новом дому Тотенхема. Мали градски дерби Певаца против Кристал Паласа престао је да буде дерби после непуних пола сата игре. Вицешампион Европе је згромио ривала и са глатких 4:0 дошао до нова три бода. И прекинуо је црну серију, јер је пре првенствене паузе имао три узастопна меча без победе.

Укупно гледано, 13 минута је било потребно Тотенхему да постигне три гола. Сон је у 10. минуту отворио серију, а после аутогола Ван Анхолта, Корејац је повисио и на 3:0. У финишу полувремена Ламела је повећао на четири разлике. Наставак меча донео је опуштенији темпо, потпуно контролу утакмице од стране Певаца и мирне мреже.

Лука Миливојевић био је стартер у тиму Кристал Паласа.

А, Челси је одиграо фантастичну утакмицу у гостима против Вулвса. Исто је бројао до черити, с тим што је јунак утакмице Тами Абрахам постигао хет-трик – 5:2. Било је 4:0, Вукови су успели у другом делу само да делом ублаже пораз.

Имају Плавци младе играче у саставу, код којих су уобичајене осцилације, али за сада са по две победе и два ремија у пет кола Челси гура солидно. Мада игра заиста атрактиван фудбал под командом Френка Лампарда.

Не може се исто рећи за Манчестер јунајтед и Олеа Гунара Солскјера. Црвеним ђаволима у гостима је био Лестер и тај меч је тим са Олд Трафорда добио минималцем – 1:0.

Једини гол на мечу постигао је Маркус Рашфорд из пенала у 8. минуту, али после тога мреже су мировале на обе стране. Једина добра вест за навијаче Јунајтеда је што је прекинута црна серија од три узастопне утакмице без победе.

Немања Матић је био у стартној постави Манчестера и играо је до 67. минута, када га је заменио Фред.

Тами Абрахам је први стрелац Премијер лиге! Млади енглески нападач се маестралном партијом у Вулверхемптону доказао као нападач спреман да предводи напад Челсија ове сезоне. Ако је и било сумње, сада је више нема.

Челси је на гостовању Вуковима потпуно разнео домаћи састав, а главни "кривац" за то је био управо Абрахам. Нападачу је у размаку од 21 минута успео да оствари хет-трик и тако пошаље јасну поруку остатку лиге - 2:5.

Френк Лампард је изненадио многе својим поставком тима са три штопера и у таквој формацији прилику је добио млади Фикајо Томори. Дефанзивац је играо уз Андреаса Кристенсена и Антонија Ридигера, а већ после пола сата игре је оправдао ову одлуку свог менаџера. Постигао је гол за вођство Плаваца и најавио сјајан дан за његов тим.

Тада је на сцену наступио Тами Абрахам, који је већ три минута касније повисио на 2:0. У 41. минуту је још једном савладао Руи Патрисија, на асистенцију повратника у тим Маркоса Алонса и тако свом тиму донео велику залиху пред друго полувреме. Само десет минута од наставка меча и Абрахам је поново био у центру пажње.

После одличне асистенције Жоржиња и његове добре финте у наставку акције, Абрахам комплетира хет-трик, да би у 69. минуту био "прецизан" на другој ситуацији. После гужве се испрва није знало ко је био стрелац за Вулвсе, али се испоставило да је после Романа Саиса последњи лоптом играо управо Абрахам и тако постигао аутогол.

Као да је овај погодак пробудио домаћина и Патрик Кутроне је то искористио да смањи резултат на 4:2, да би све дилеме решио Мејсон Маунт дубоко у надокнади времена, за пети гол Челсија.

Слично је било и у Лондону, додуше нешто мање узбудљиво. Тотенхем је у градском дербију фуриозним првим полувременом до ногу потукао Кристал Палас. Они су у распону од тек нешто више од пола сата постигли четири гола и без много мука завршили посао - 4:0.

Све је почело поготком Хјунг Мин Сона у 10. минуту, да би до полувремена стигли и преостали голови. Патрик ван Анхолт није имао среће да постигне аутогол и додатно олакша утакмицу Певцима, а Сон је потом поново био прецизан. Само два минута после Ван Анхолтовог аутогола, Серж Орије је нападачу из Јужне Кореје асистирао за 3:0.

Резултатски нимало узбудљив меч потврдио је Ерик Ламела. Интересантно је да се у овој канонади Хари Кејн ниједном није уписао у стрелце, мада јесте био асистент код последњег гола домаћих. Лука Миливојевић је био капитен Кристал Паласа током свих 90 минута.

За то време, Манчестер јунајтед је на Олд Трафорду некако успео да стигне до друге победе у сезони, а прве након првог кола. Они су прекинули серију од три меча без тријумфа и то савладавши неугодни Лестер сити - 1:0.

Једини стрелац за Црвене ђаволе је био Маркус Рашфорд у 8. минуту, пошто је успешно реализовао једанаестерац. Интересантно, био је ово ћетврти меч од почетка сезоне у којем је Јунајтеду био досуђен пенал, а Рашфорд је овим голом искористио други од три.

У мечу који није донео превише узбуђења, Лестер није успео да и на петом мечу у сезону остане непоражен. Немања Матић је у тиму Јунајтеда играо 67 минута.

Резултати 5. кола:

Ливерпул - Њукасл 3:1 (2:1)
/Мане 28, 40, Салах 71 - Вилемс 7/

Брајтон - Барнли 1:1 (0:0)
/Мопеј 51 - Хендрик 90+1/

Манчестер јунајтед - Лестер 1:0 (1:0)
/Рашфорд 8п)/

Шефилд јунајтед - Саутемптон 0:1 (0:0)
/Ђенепо 66/

Тотенхем Хотспур - Кристал Палас 4:0 (4:0)
/Сон 10, 23, Ван Анхолт 21аг, Ламела 42/

Вулверхемптон - Челси 2:5 (0:3)
/Абрахам 69аг, Кутроне 85 - Томори 31, Абрахам 34, 41, 55, Маунт 90+5/

Норич - Манчестер Сити 3:2 (2:1)
/Меклин 18, Кантвел 28, Пуки 50 - Агуеро 45, Родри 88/

недеља:

Борнмут - Евертон 15.00
Вотфорд - Арсенал 17.30

понедељак:

Астон Вила - Вест Хем 21.00

ТАБЕЛА: Ливерпул 15, Манчестер сити 10, Тотенхем 8, Манчестер јунајтед 8, Лестер 8, Челси 8, Арсенал (-1) 7, Евертон (-1) 7, Вест Хем (-1) 7, Саутемптон 7, Кристал Палас 7, Норич 6, Барнли 5, Шефилд јунајтед 5, Брајтон 5, Борнмут (-1) 4, Њукасл 4, Астон Вила (-1) 3, Вулверхемптон 3, Вотфорд (-1) 1.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар