ПЛ БиХ: Жељо стао у Мостару, Пецо и Радник срушили Зрињски!

Лидер на табели успио да изједначи против Вележа, али не и да дође до преокрета, иако је посљедњих десетак минута имао играча више. Радник евроголом Пеце савладао Зрињски и уписао трећу побједу заредом.  Прекиди коштали Борац, комичан аутогол на крају! Слобода из два прекида, практично без уигране акције, савладала Борац.

Фудбал 14.09.2019 | 21:50
ПЛ БиХ: Жељо стао у Мостару, Пецо и Радник срушили Зрињски!
Побједа 5:2 у градском дербију против Сарајева улила је самопоуздање фудбалерима Жељезничара, али услиједила је репрезентативна пауза, послије које су плави са Грбавице одмах испустили бодове у осмом колу Премијер лиге БИХ.

Лидер на табели освојио је само бод на гостовању Вележу, одигравши 1:1, а домаћи су упркос улози аутсајдера можда заслужили и више од ремија јер су током већег дијела утакмице контролисали меч.

Од 25 минута „рођени“ су имали и предност, након што је Брандао затресао мрежу послије убацивања Ћосића.

Вележ је добро стајао на терену и сачувао минималну предност у првих 45 минута, а тек у наставку Жељезничар је  кренуо офанзивније.

Мало је недостајало да Крпић поравна, али се испријечила пречк, међутим, гости су у 59. минуту ипак успјели да изједначе преко Боје, који се одлично убацио у шеснаестерац  и приземним ударцем погодио супротни угао.

Нусмир Фајић имао је прилику у 65. минуту да донесе нову предност свом тиму и тако ријеши утакмицу. Нападач Вележа све је добро урадио, обишао и голмана Ерића, али је Османковић избио лопту готово са гол линије.

Жељезничар је посљедњих десетак минута имао играча више, након што еј други жути зарадио Фајић, али није успио да искористи бројчану предност и уписао је четврти реми ове сезоне, уз исто толико побједа у осам кола.

Ништа мање занимљив дуел одигран је у Бијељини гдје  је Радник голом Пеце савладао Зрин јски 1:0 и тако прекинуо серију „племића“.

Екипа Младена Жижовића сасвим заслужено је стигла до прве побједе над Зрињским у посљедњих седам мечева, односно тек ДРУГИМ тријумфом у 23 међусобна премијерлигашка дуела.

У првих 45 минута није било много прилика, а онда се распламсала игра на Градском стадиону у Бијељини.

Капитен домаћих Велибор Ђурић имао је две добре шансе, чак и погодио пречку, али човјек одлуке био је Демир Пецо.

Крилни играч Радника одлично се намјестио на неких двадесетак метара од гола и сјајним ударцем под пречку постигао погодак за вођство 1:0.

Зрињски је у наставку покушао да узврати, имао неколико полуприлика и прилика, попут ударца Гојковића након корнера у 77. минуту, док је Радник пријерио из контранапада.

У финишу утакмице Зрињски је имао потпуну иницијативу и преко 70 одсто посјед лопте, али Радник је знао како да се одбрани.

Екипа Младена Жижовића послије три везена пораза уписала је трећу побједу заредом и сада заузима пету позицију на табели.

Бабић успјешан у тренерском дебију на клупи Челика. Зеничани минималним резултатом славили против Младости из Добоја код Какња.

Челик је, у дебију свог новог тренера Марка Бабића, у 8. колу Премијер лиге БиХ, поразио комшијску Младост из Добоја код Какња с минималних 1:0.

Стријелац побједоносног гола био је Харис Дилавер у 60. минути.

Бабић је, због освојена три бода, могао бити више задовољан од свог колеге Ибре Рахимића, који је такође имао деби у повратку послије двије године на клупу Младости.

"Прије свега, честитам Челику на побједи. Мислим да смо одиграли доста квалитетну утакмицу, с обзиром да смо имали доста кажњених и повријеђених играча", казао је Рахимић, који је напоменуо како је само три дана с екипом те да је задовољан како је његов млади тим одиграо меч у Зеници.

Рахимић сматра да његова екипа има перспективу те да ће, када им се врате искуснији играчи, бити пуно бољи и да ће освајати и бодове, који су данас припали Челику.

"Знали смо да нас чека тешка утакмица, тренер који зна шта жели... Мало смо се распитали и знали смо да играју јако чврсто. Морам похвалити све моје играче, који су се заиста борили и ја им честитам на побједи. Било је фаза када смо се, заиста, спашавали, али захваљујући њиховом залагању успјели смо побиједити", казао је нови тренер Челика Бабић.

Њему је ово био и уопште тренерски деби на клупи неког сениорског тима, јер је до сада био само помоћни тренер.

Он је најавио како и њих очекује још пуно посла, али је нагласио како им ова побједа пуно значи због укупне атмосфере око екипе и клуба.

"Ако наставимо овим путем, да сви играчи дају све од себе и да желе да побиједе, онда ћемо сви бити задовољни", истакао је Бабић, који је додао како се данас видјела велика енергија код његовог тима.

Челик је сада након непотпуног 8. кола, са 12 бодова шести, а Младост предзадња, на 11. мјесту с пет бодова.

Прекиди коштали Борац, комичан аутогол на крају! Слобода из два прекида, практично без уигране акције, савладала Борац.

Упркос бројним проблемима, фудбалери Слободе надиграли су Борац и славили 3:1 (2:1), а оба гола постигли су из прекида, док је трећи аутогол Небојше Рунића, и то какав!

Домаћи су френетично отворили сусрет на "Тушњу", а штајк који је трајао током репрезентативне паузе, као да је ујединио изабранике Милета Лазаревића.

СЛОБОДА - БОРАЦ 3:1 (2:1)
/Пршеш 9, Бекрић 19 пен, Рунић 90+4 - Вујаклија 21/

Бодрени са више од 3.000 навијача, повели су у раној фази меча.

Већ у деветом минуту Омар Пршеш одлично је извео слободан ударац, голман Борца није успио добро да интервенише с обзиром да је био покривен и касно је кренуо на лопту, а она му је одсјела иза леђа.

Само десет минута касније било је 2:0.

Денис Чомор неспретно је реаговао у свом шеснаестерцу, однио лопту руком, а једанаестерац је у нови гол Тузлака претворио Самир Бекрић.

Ипак, само минут касније Срђан Вујаклија успио је да смањи Борчев заостатак и очекивало се да играчи из Бањалуке у наставку мечу, физички свакако спремнији, успију избјећи пораз.

Али, то се није десило.

Тузлаци су одиграли одлично у дефанзиви, не дозволивши Бањалучанима да постигну изједначујући гол.

Најближи томе био је капитен Борца Стојан Врањеш, који је главом погодио стативу, да би прије трећег гола Тузлаци имали двије добре прилике, али је Лучић успио интервенисати и спасити свој гол.

Ипак, до краја је и трећа лопта завршила у његовој мрежи.

Штопер "црвено-плавих" Небојша Рунић неспретно је реаговао, упутио јаку лопту ка свом голу, она је прелетјела истрчалог Лучића и завршила у голу Борца, 3:1.

Слобода је са ова три бода престигла Борац на табели.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 8. КОЛО:

Субота: 

Вележ - Жељезничар 1:1 (1:0)
/Брандао 25 – Бојо 59/

Челик – Младост 1:0 (0:0)
/Дилавер 62/

Радник – Зрињски 1:0 (0:0)
/Пецо 62/

Слобода - Борац 3:1 (2:1)
/Пршеш 9, Бекрић 19 пен, Рунић 90+4 аг - Вујаклија 21/

Недјеља:

Широки Бријег - Тузла сити (19.30)
Сарајево - Звијезда 09

ТАБЕЛА: Жељезничар 16, Тузла сити (-1) 14, Сарајево (-1) 14, Зрињски 13, Радник 12, Слобода 12, Челик12, Борац 11‚ Широки Бријег (-1) 7, Младост 5, Вележ 5, Звијезда 09 (-1) 3.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар