ДК: Башић и Бркић нису издржали, Чеси воде 2:0!

Прву побједу за госте у Градској арени “Хусејин Смајловић” у Зеници остварио је Јонас Фројтек, који је с поразио Мирзу Башића, док је Јиржи Весели био бољи од Томислава Бркића.

Тенис 14.09.2019 | 21:40
ДК: Башић и Бркић нису издржали, Чеси воде 2:0!
Тениска репрезентација Босне и Херцеговине губи 0:2 након првог меча од Чешке у оквиру 1. кола Прве еуро-афричке зоне Дејвис купа.

Прву побједу за госте у Градској арени “Хусејин Смајловић” у Зеници остварио је Јонас Фројтек, који је с поразио Мирзу Башића 2-0 (7:5, 6:4).

Башић је добио први сервис, а затим, на сервис Фројтека, повео с 2:0. Фројтек је ипак изједначио на 2:2, а први је пут на овом мечу повео при резултату 5:6.

Прилику за ново изједначење и останак у првом сету, бх. тенисер није искористио мада је на свој сервис имао вођство 30:0 те три пута и предност. Чех се сваки пут успио вратити те први сет ријешити у своју корист резултатом 5:7.

Други сет, након 0:15 и 15:30 за Фројтека, ипак је почео вођством Башића од 3:0, који је поново имао први сервис те повео с 1:0. На сервис Фројтека, повео је с 40:0 и уз само један изгубљени поен повео с 2:0. Трећи гејм, на свој сервис, Башић је добио без изгубљеног поена.

Међутим, Фројтек се поново буди те на свој сервис смањује на 1:3. Башић је добио свој сервис и повео с 4:1, али поново није издржао.

Фројтек је добио наредних пет гемова те други сет ријешио у своју корист резултатом 6:4, а тиме и меч с укупних 2-0 у сетовима.

У другом данашњем синглу, Томислав Бркић поражен је од Јиржија Веселог, такође максималним резултатом (2:6, 6:7).

Сутра, другог дана, на програму су дублови, када ће од 13.00 сати Башић и Бркић играти против чешког пара Јири Лехек - Томислав Мачак.

Након дубла, сутра слиједе и преостали сингл мечеви, у којима се састају: Башић - Весели те Бркић - Форејтек.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар