ИТА - Јуве стао у Фиренци: Први бод за "Виолу"!

Фиорентина је у суботу ремизирала са Јувентусом (0:0) на отварању трећег кола Серије А, иако је по приказаној игри заслужила сва три бода.  Миленковић је овог пута могао са Роналдом: Фиорентина зауставила Јувентус и узела први бод! Без голова на Артемио Франкију!

Фудбал 14.09.2019 | 21:10
ИТА - Јуве стао у Фиренци: Први бод за "Виолу"!
Осмоструки узастопни шампион Италије је послије двије и по године заустављен у Фиренци!

Торински црно-бијели, који су у суботу носили "црвено-бијеле" дресове (!?), нису много показали на стадиону "Артемио Франки" и не би било незаслужено да је Фиорентина освојила сва три бода, умјесто једног!

И то првог ове сезоне...

ФИОРЕНТИНА - ЈУВЕНТУС 0:0

У првих 45 минута "љубичасти" су имали много зрелије шансе послије удараца Федерика Кијезе у 16. и Хенрика Далберта у 41. минуту, али се резултат није мијењао.

Међутим, мијењали су се, и то принудно, стартери у екипи Јувеа с обзиром да се у осмом и 44. минуту повриједили Даглас Коста и Миралем Пјанић. 

Зато је тренер гостију Маурицио Сари, који је први пут био на клупи торинског клуба због упале плућа, гурнуо у ватру Федерика Бернардескија и Родрига Бентакура.

И у наставку је екипа Винћенцо Монтеле имала више од игре на стадиону "Артемио Франки" и доста солидних шанси попут оне из 65. минута када је Кијеза шутирао изнад пречке из врло изгледне ситуације.

Голман "бјанконера" Војћех Шћешни је такође дао велики допринос ремију након ударца репрезентативца Србије Николе Миленковића у 79. минуту, 

Једину шансу у другом полувремену за Јуве упропастио је Сами Кедира послије контранапада када је одлучио да асистира Бернандескију умјесто да шутира према голу "виоле"...

Фиорентина је осим првог бода у сезони, изједначила и негативни клупски рекорд - 17. утакмица узастопно без побједе што је несумњиво разочарало домаће навијаче, који су до посљедњег мјеста испунили стадион у Фиренци и приредили спектакуларну представу.

Пре само неколико дана Никола Миленковић, у дресу репрезентације Србије, није могао никако против Кристијана Роналда и Португалије. Дошла је субота, дерби италијанске Серије А, у којој је Фиорентина са Миленковићем у одбрани зауставила Јувентус са Роналдом у нападу – 0:0.

Мреже се на Артемио Франки стадиону нису тресле, мада је шанси било. Фиорентина је тиме у 3. колу Серије А дошла до првог бода у сезони, док Јувентус први пут – није победио.

Ипак, Љубичасти могу да буду само делом задовољни. Оним делом што нису изгубили од шампиона. Али, њихов низ без победе се наставља. Ово је 17. узастопна утакмица, још од фебруара Фиорентина не зна за тријумф у првенству.

Поред тога, био је домаћи тим опаснији, имао је далеко више удараца на гол од Јувентуса, а у офанзиви је био у последњих 20 минута, мада је највише претио из прекида.

Шампион – недоречен. Тренеру Сарију некако не лежи стадион у Фиренци, ту је и са Наполијем знао да упише киксеве...

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар