Одлазак из фотеље једина казна у Шумама Српске

Добровољни одлазак из фотеље је очигледно максимална казна за сав минус који су направила шумска газдинства у Српској, и то чак њих 18 од укупно 26. Најгоре су пословали директори у газдинствима Романија Соколац, Врбања Котор Варош и у Дринићу.

Република Српска 14.09.2019 | 19:35
Одлазак из фотеље једина казна у Шумама Српске
Шуме Српске су направиле губитак од 2,6 милиона марака само за првих неколико мјесеци ове године. Ипак, за најгоре пословање комплетног предузећа у историји, не поставља се питање одговорности ни генералног директора ни управе предузећа Шуме Српске.

Како су навели из Владе Српске, свјесну су проблма крађе дрвних сортимента. Докази о шумској крађи су изгледа закључани у ладицама овог јавног предузећа, с обзиром на то да су сви извјештаји о стању на терену, према законској обавези, послати управо на адресу Шума Српске. Инспекторат Републике Српске је у прошлој години, кроз 264 случаја, одузео шумске дрвне сортименте у вриједности од 182 хиљаде марака широм Српске. Док је за првих шест мјесеци ове године одузето шумске грађе која вриједи 65 хиљада конветибилних марака. Доказе о шумској крађи забиљежила је и камера БН телевизије, на подручју Бронзаног Мајдана у Бањалуци.

Из опозиције поручују да је скандалозна изјава Радована Вишковића у којој директорима нуди да сами оду, како се не би истраживао њихов криминал.
Најгоре у свему је што је Влада Српске свјесна колико новца је извучено из предузећа Шуме Српске, али нема храброст да се ухвати у коштац с тим проблемима, поручује народни посланик Небојша Вукановић.

Информација о стању у шумарству Српске, која је усвојена на недавној тематској сједници Владе Српске, показала је да је акумулирани губитак 40 милиона марака, што показује све менаџерске способносности како свих управа овог предузећа, тако и Владе Српске која је дозволила да се на продаји готових производа губи, а не добија.



БН ТВ

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ

14.09.2019 17:48

Узмеш милион марака и одеш даље без икакве санкције.Гдје то има?Ми стварно нисмо нормално друштво и све што ће нам се дешавати у скорој будућности смо заслужили јер смо ми томе сами кумовали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

14.09.2019 18:50

Сва ова фама око сума има за циљ да најбоља газдинства преузму директори из СНСД-а јер једино електропривреда и суме јос имају зиве паре, а иду избори и треба их купити. Зиви били па видјели, газдинство које је сад у минусу 100 хиљада за годину це бити у минусу милион марака

Name

Рука Црномањаста

14.09.2019 20:26

те суме су народне а политицки дзабаљебароси арце узимају колико им треба не само у сумама него гдје год могу странке су зло умјесто да оформе тим пистених и струцних људи странке убијају народ е зато народ све висе и висе одлази свијецом це тразит ко це им изац на изборе

Name

ШУМАР

14.09.2019 20:39

Из овога се може закључити да ако украдеш милион марака из шумског газдинства и послујеш негативно премијер ти каже да би било заиста лијепо и фино да сам поднесеш оставку. А ако украдеш милон марака из шумског газдинства и послујеш позитивно ником ништа остајеш у фотељи као успјешан директор и још те похвале.

Name

Днк

14.09.2019 21:26

КАО ПРВО,ОВО НЕМА ВЕЗЕ СА НЕГАТИВНИМ ПОСЛОВАЊЕМ, ЦИЉ ЈЕ САСВИМ ДРУГИ! КАО ДРУГО , ОД 18 ДИРЕКТОРА ГУБИТАША, 16 ЊИХ СУ ДИРЕКТНО ИЗ СНСД-А А 2 СУ ИЗ ДЕМОСА АЛИ СУ ПРИКРИВЕНИ СНСД-ОВЦИ! СВЕ ЈЕ ЈАСНО!

Name

Министар

15.09.2019 04:58

Треба организовази рефедендум и изјаснити се о мом предлогу. Суме Српске треба расформирати као предузеце а саме суме подјелити градјанима. Док постоје Суме Српске оне послују са минусом. Минус це се намирити из насег пореза. Онда је и народу и дрзави боље да то поклоне градјанима. Градјани неце пословати са минусом а плацаце порез на некретнине. Сви би били у плусу. Ја имам 5 хектара суме и не послујем са минусом. Сјецем своју суму и опет на то плацам порез тј рекет сумама Српске. И мени се исплати а они у минусу.

Name

Хеецеговац

14.09.2019 17:54

Неће они отићи из фотеља, преће на боља радна мјеста! Малом лопову скидају главу а великом капу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

15.09.2019 06:10

зивио снсд и баја додик наравно

Name

Директ

15.09.2019 16:39

Неце то без смјене.

Name

Упамтите!

14.09.2019 18:15

Када се буде исло на дугогодисњу робију, уз обавезно намирење свих врста губитака - тада це доци до опоравка друства. До тада рапидно пропадамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

15.09.2019 06:11

јеси ли ти нормалан ко?????

Name

Директ

15.09.2019 12:18

То се назалост никада неце десити, јер онај ко украде милионе, никакав му није проблем дати милион да купи правду.

Name

Робин Худ

14.09.2019 18:33

Како наиван захтјев..."ко је у губитку нека сам поднесе оставку"...... Чињеница да се у 99% газдинстава врши "бар мали" дио безакоња....или ког закона, а има ли га Боже??? Постоји ли искрен и озбиљан механизам,контроле,санкција и кривичне одговорности,да ли је коначно коме и стало до тог???? Познато је да су се многи обогатили"посјетили" постали "нестварно важни и паметни" ...па чак и посланици....ко ли их је бирао,јадна нам мајка???? Добро смо у опште и "нека ентитетска" цјелина....вјероватно не стижу све и коме продат????? Бог је велики!

ОДГОВОРИТЕ
Name

..

14.09.2019 21:36

Ма каква контрола какве оставке!.У М.Граду директор Попадић (демос)ради шта му се ћефне, нико га не смије дирати због Чубре, у Рибнику директор Жељо има своја 2 камиона и бренту и најбољу робу узима себи, у Шипову директор ( снсд) има своје шумске тракторе, у И.Дрвару је комлет Шпирићева екипа и ту директор Бијељац(снсд) и поред неколико кривичних пријава и даље краде навелико и сви ћуте! Вишковића иначе нико не .ебе ни 5 %!

Name

АК

14.09.2019 18:50

Куд' ћеш горе од одласка из фотеље!? Не треба њима гора казна. Знају да одговарати пред Судом неће, самим тим у затвор не могу, тако да им се ништа горе од смјене не може десити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мркоња

15.09.2019 08:42

Слазем се да је најгоре стање у Мркоњиц Граду, нас директор Попадиц ради ста хоце и цитав град прица о његовом лоповлуку. Замислите да је сад он узео и спискове од пензионера и синдикатс па распоредјује дрва за пензионере и синдикате како бих добио и ту гласаце, јер их висе нема него у Лисини. Да не прицам о томе како даје на страну и дрва и трупце око 40% а наси домаци купци немају како бих се сто висе обогатио. По граду се прица а знамо и ми радници како он и психицки није добар, и једва цекамо да он оде.

Name

А

14.09.2019 18:59

Фоца . Праве дуплексе по Србији. Кад це то на дјело

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсија

14.09.2019 19:03

Они су их изабрали иплацали и сад нек иду. Узроке о слабом пословању нико не испитује и како их онда мозе казњавати, У сваком селу се зна ко узива привелегије и продаје суму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

14.09.2019 19:42

Ако их и истјерају они су се намлатили пара да не морају висе радити ни њихова дјеца. У Фоци техницки директор сумског газдинства Маглиц Милан Вуковиц и сеф радне јединице Ранко Стојановиц су одговорно тврдим најбогатиљи људи на опстини, а и сире. Њих двојица сваки дан зараде (цитај украду) нецију годисњу плату. Најорганизованија су криминална група у Фоци и сире. Богатство се мјери становима у Фоци, Новом Саду, викендицама односно ранцевима на периферији Фоце, луксузним возилима и баснословним кесом. Уцјеном и рекетирањем превозника свакодневно зарадјују додатни кес, а није им страно ни пијано бахацење по локалним ресторанима гдје се прездиру храном и пицем. Назалост ни ген. директор Стојановиц им не мозе ниста, јер су се толико обогатили и осилили да је то страсно. Ако икад буде правне дрзаве и буде се контролисало поријекло имовине, ова двојица це на виседеценијске казне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј

14.09.2019 21:44

не мозе И'м ниста. ПА тај стојановиц је милионер дирецтор.

Name

Сале

15.09.2019 06:16

никад је неце ни бити јер ко управља са том дрзавом просто сумњам

Name

Узалуд

15.09.2019 05:51

Живи били па видјели, од 18 прозваних, оставке неће поднијети ни њих петоро, јер знају шта губе, а са друге стране, тај губитак није 2,6 милиона него вишеструко већи. Питајте људе из Српских шума. Зар ово није довољно да ревизија уђе у шуме. Губитак је тако преко 20 милиона. Вријеме ће показати. То предузеће је пренадувано као изллизани балон, који сваког тренутка треба да пукне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јелена

15.09.2019 06:41

Све је то власт дозволила и ти у уредима српске шуме.Одгајају криминалце као што су они. Уништавају такве ресурсе. Умјесто да запосле људе и да могу зивјети од рада. Ту има и посла, било би и радника.Овако криминалци по сумама и фотељама раде што хоће. Раде то пред очима људи и несмијеш ништа ни рећи. Хтјела сам разговарати у шумама српске. Једва су ме примили. И онда нису ме ни чули шта их питам. Тразили су да бројим стабла и доказујем да су моја. Те да се обратим лугару у мјесној заједници. А рекла сам им да тај лугар даје свима зелено свјетло и не излази из биртије од силних дрвосјеча и њихових чашњавања. И то се треба звати нечијом домовином. Страшно, страшније не мозе бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Платон

15.09.2019 07:13

Директоре сумских газдинстава поставља предсједникОО СНСД а и он постаје највеце зло по газдинство. Ако му се директор супростави у крадји он га смјени. Тако је у Сокоцу. Газдинство сумско у Сокоцу нема директора вец 5 година само вд, цим цовјек хоце да заустави пљацку и уведе ред смјењен је . Овај садасњи директор је то схватио на вријеме. Ако хоцете ред у Сумама за директора поставите г. Јагодица јер рогатицко газдинство никад није било у губитку. Ако је интерсе владе рјесење постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

15.09.2019 08:08

А ПРОШЛИ ДИРЕКТОР ШГ "ЧЕМЕРНИЦА"КНЕЖЕВО ЧЕДО ВУКОВИЋ /СНСД/ ДВА СТАНА ЈЕДАН У БАЊАЛУЦИ А ЈЕДАН У СРБИЈИ, А ЈОШ КАО НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОСТАВИО МАЊАК У ОПШТИНИ ОКО 15 МИЛИОНА КМ . НЕДА ТАТА СВОГ ЧЛАНА ПОШТЕНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

15.09.2019 08:49

Циљано спомињу само три газдинства,док о Рибнику упорно ћуте,и ако је тамо мањак највећи у Шумама,преко 640 000.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Мичић

15.09.2019 08:58

У нормалним државама крадљивце одмакну од пара и материјалних добара..Код нас једино "вукови чувају овце" односно Власт задужује доказане крадљивце финансијском и материјалном имовином..и онда нам неко крив кад нас поткрадају...Несхватљиво али истинито ..На крају је Миле идговоран за сву крађу неби без његовог благослова могло тако да се краде..

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

15.09.2019 09:04

Та амнестији криминала јединствени примјер у свијету .... хахаха будале

ОДГОВОРИТЕ