На помолу огроман скандал!

Лалатовић у Нишу поменуо намештене утакмице! Речи које је тренер Војводине приликом искључења са утакмице против Радничког у Нишу упутио некоме на трибинама, могле би да отворе Пандорину кутију српског фудбала.  Официр за интегритет ФСС: Хитна реакција, Лалатовић треба да достави доказе! Иван Петрић, официр за интегритет Фудбалског савеза Србије, рекао је да понашање Ненада Лалатовића током меча Раднички - Војводина захтева хитну реакцију надлежних органа и позвао тренера да достави доказе за тврдње о намештању мечева.

Фудбал 15.09.2019 | 00:10
На помолу огроман скандал!
О намештеним утакмицама у домаћем првенству спекулише се годинама, па и деценијама.

Некада се много говорило о игрању "три за три", када поједини тимови у оквиру сезоне пусте један другог да победе, а последњих година се на друштвеним мрежама и међу навијачима дискутује о спорним судијским одлукама, "склањању" противничкој екипи (тако да без муке дође до бодова) и "затварању" утакмица (унапред договореним исходима).

Међу непосредним актерима таквих утакмица све време је владала "омерта", илити завет ћутања, а надлежни органи слегали су раменима на питања новинара, констатацијом да без материјалних доказа не могу ништа да ураде.

Било је, додуше, изјава да је "првенство регуларније него што је било".



Међутим, оно што је у афекту изговорио Ненад Лалатовић, тренер Војводине, могло би да покрене ствари у правцу отклањања проблема који су већ дуго, дуго видљиви већини љубитеља фудбала.

Док је након искључења са утакмице против Радничког - коју су "лале" добиле резултатом 2:1 - напуштао терен, Лалатовић се претећи, уз гестикулације, обраћа једном или неколицини људи на трибинама.

"Овога ми крста, видећеш шта ћу да урадим! Сваку намештену утакмицу, све ћу да кажем", може се јасно "прочитати" са његових усана.

Лалатовић је прошле сезоне предводио Раднички до другог места на табели Суперлиге и пласмана у квалификације за Лигу Европе, а онда преузео Војводину.

Нишлије су после 30 кола, уочи плеј-офа, имале чак 21 бод више од трећепласираног Партизана, из чијег табора је било јавног довођења у питање регуларности утакмица Радничког.

"Не желим ничије успехе да умањим, али постоји статистика где је Реал са Нишаве бољи од Реала из Мадрида... Видели сте у Шпанији, али и осталим лигама, колико има изненађења. Код нас су она немогућа. Имамо два тима у Суперлиги који не могу по 40 утакмица да изгубе", рекао је Владимир Стојковић у интервјуу уочи Нове године.

Официр за интегритет ФСС: Хитна реакција, Лалатовић треба да достави доказе! Иван Петрић, официр за интегритет Фудбалског савеза Србије, рекао је да понашање Ненада Лалатовића током меча Раднички - Војводина захтева хитну реакцију надлежних органа и позвао тренера да достави доказе за тврдње о намештању мечева.

Тренер Војводине Ненад Лалатовић искључен је у полувремену утакмице против Радничког због непристојног понашања и свађе са навијачима. Он је у једном тренутку видно изнервиран поручио неком на трибинама "да ће испричати све о намештеним утакмицама".

Та изјава Лалатовића одјекнула је попут "бомбе", а одмах је реаговао и Фудбалски савез Србије.

Иван Петрић, официр за интегритет Фудбалског савеза Србије навео је да је неопходна хитна реакција надлежних органа.

"То што је урадио Лалатовић захтева хитну рекацију надлежних органа Фудбалског савеза Србије, односно покретање дисциплинског поступка. Понашаћемо се одговорно и у складу са прописима. Очекујемо од Лалатовића да у писаној изјави објасни све што је рекао и да достави доказе за тврдње о намештању утакмица", рекао је Иван Петрић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар