ШПА: Мадрид дочекао Азара, умјесто феште паника!

Маестрални Реал трајао 45 минута, уследили су мучење и стрепња! Реал водио 3:0, али је на крају једва победио Леванте 3:2 и мечу 4. кола Примере. Играо Лука Јовић, видели смо и Едена Азара.  Против Левантеа 3:2.

Фудбал 14.09.2019 | 18:35
ШПА: Мадрид дочекао Азара, умјесто феште паника!
Бод против Ваљадолида, па још један у судару са Виљареалом, већ после три кола у Примери почело је да се прича о кризи на стадиону “Сантјаго Бернабеу“. А те приче неће утихнути ни после победе над Левантеом од 3:2, јер је Краљевски клуб упркос импресивном почетку у режији Карима Бенземе на крају стрепео за победу.

На почетку, деловало је да ће бити лагана шетња до бодова. Бенземи је било довољно само пола сата да два пута матира Ајтора Фернандеза и још када је у тим тренуцима одлично Каземиро ћушнуо лопту на пас Винисијуса за 3:0 чинило се да ће мадридска публика коначно одгледати представу какву воли. И само се чекало да Еден Азар, 93 дана након промоције, упише дебитантски наступ у дресу Краљевског клуба и додатно зачини лепршаву игру изабраника Зинедина Зидана.

Испоставило се ипак да овај Реал заиста има проблем и да нису те приче о кризи само на новинским ступцима. Још више их има у главама играча. Да ли због недостатка или претераног самопоуздања није ни битно, али уместо да у наставку Реал публику части још понеким поготком – благе назнаке панике и добрано испражњене трибине много пре но што се меч заврши.

Мадриђани просто не толеришу просек, а Реалови играчи су у другом полувремену изгледали као медиокритети. Еден Азар је у 60. минуту коначно крочио на терен, али ровит после повреде због које није играо три недеље није баш изгледао као појачање од 100.000.000 евра и играч око кога ће се градити нова генерација Краљевског клуба. Један добар соло продор и ударац који је скинуо Фернандез, неколико изгубљених лопти уз очигледан утисак да Белгијанци и те како фале утакмице у ногама.

Није међутим Азар разлог Реалове стрепње. Везни ред без Луке Модрића, Иска и Марка Асенсија није имао контролу над игром. Штоперски тандем Серхио Рамос – Рафаел Варан је закаснио код гола Борхе Мајорала, код поготка Мелера нико није покрио другу стативу...

Леванте се вратио у живот и да није било Тиба Куртое међу стативама не би Реал ни узео три бода. Очајно Мадриђани бране прекиде, Кампања је у другом минуту судијске надокнаде био близу, али је Куртоа сјајно реаговао и парадом извадио лопту већ виђену у мрежи. Истина, имао је и Реал још раније неколико зицера, али од Краљевског клуба очекује се више. Много више.

Поменућемо само још да је Лука Јовић у 83. минуту одменио Бензему, али није добио праву лопту да постигне првенмац у Реаловом дресу.

На не баш испуњеном "Сантјагу Бернабеу" (60.000 навијача) Реал је дочекао Леванте и деловало је да су Мадриђани сложили коцкице. После 45. минута "краљевски" клуб је водио 3:0 и гост је био пред катастрофом.

Реал је, ИПАК, на крају стрепео за сва три бода – 3:2 (3:0)!

Карим Бензема је са свега шест минута, у 25. и 31, донео капиталну предност мадридском великану. Прво му је Карвахал послао са десног крила изванредан центаршут, а Француски нападач лепим скоком и трзајем главе послао лопту у мрежу.

Није се дуго чекало да му шансу "на тацни" припреми Џејмс Родригез. Овај пут је Бензема био у незадрживом продору кроз средину.

Реал је до краја полувремена постигао још један погодак и заиста је све деловало на убедљив тријумф домаћина. Жуниор Винисиус је побегао по десној страни, угледао је слободног Каземира у средини и након лепе акције двојице Бразилаца на семафору је исписано убедљивих 3:0 за "беле".

Али…

Проблеми су наступили у другом полувремену. Већ у 49. минуту Леванте је смањио вођство противника. Недопустиво лоше реаговала је одбрана Реала, оставивши Борху Мајорала да лопту упућену са леве стране само скрене у мрежу.

Драма је настала у последњих 15 минута, када је Леванте постигао још један погодак и озбиљно запретио домаћину да ће да му "откине" два бода. После корнера и кратке комбинације, Кампања је послао лопту на "другу стативе", где се искрао Гонгало Мелеро и главом смањио на 2:3.

Међутим, Леванте није имао снаге и умећа да направи подвиг и стигне 0:3 на "Бернабеу". Остао је без бодова, иако је залагањем у другом  делу заслужио барем један.

Еден Азар је добио прилику у 61. минуту, а Лука Јовић у 83.

Реал после четири одигране утакмице има осам бодова, колико и Атлетик Билбао на трећем месту. Атлетико Мадрид је први са све три победе…

РЕЗУЛТАТИ 4. КОЛА:

у суботу:

Реал – Леванте 3:2 (3:0)
/Бензема 25, 31, Каземиро 40 – Мајорал 49, Мелеро 75/

Леганес – Виљареал 0:3 (0:2)
/Морено 26, 90+3, Силва 39аг/

Реал Сосиједад – Атлетико Мадрид 18.30

Барселона – Валенсија 21.00

у недељу:

Еибар – Еспањол 12.00
Алавес – Севиља 14.00
Селта – Гранада 16.00
Ваљадолид – Осасуна 18.30

Бетис – Хетафе 21.00

у петак:

Мајорка – Атлетик 0:0

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар