Вучић кадетима: Ви сте гарант мирне будућности

Свечаност поводом промоције најмлађих официра Војске Србије одржана је данас испред Дома Народне скупштине Србије.

Србија 14.09.2019 | 13:04
Вучић кадетима: Ви сте гарант мирне будућности
Кадети завршних година Војне академије и Медицинског факултета ВМА указом председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића данас су ступили у официрски строј као најмлађи потпоручници Војске Србије.

После напорног рада и пуно одрицања, наше студије смо привели крају и стекли многа корисна знања и вештине које ћемо применити у очувању мира и слободе Србије, изјавио је данас најбољи кадет Војне академије Стефан Милићевић.

- Стојим данас испред људи који су одабрали тежак, али частан позив официра. Могу да кажем у име свих нас који данас постајемо официри да ћемо постављене задатке изцвршавати одговорно и часно - рекао је он на свечаности.

Надлетела су три авиона "миг-29" а затим и три авиона "орао", а потом је уследио и налет три авиона "супергалеб г4". Приказан је и нови хеликоптер Х-145М, а затим су у пару надлетели хеликоптери Ми-17. Летачки програм завршен налетом хеликоптера "гама".

После обраћања председника Србије, почео је свечани дефиле припадника Војске Србије.

- Спремни смо да одвратимо сваки покушај угрожавања наших граница, нашег народа - рекао је председник Србије

Осим председника Србије Александра Вучића, ту је и комплетно државно и војно руководство, као и бројни гости из земље и иностранства.

Међу њима су премијерка Ана Брнабић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, министри у Влади Србије Александар Вулин, Небојша Стефановић, Александар Антић, Ненад Поповић, Златибор Лончар, Зоран Ðорђевић, Јадранка Јоксимовић, Вања Удовичић.

Током промоције најмлађих официра Војске Србије и данас ће, у појединим деловима дана, за саобраћај бити затворене поједине централне улице до 14.30 сати.

Према протоколу свечаности, планирано је да најбољим кадетима Војне академије буду уручене официрске сабље, а најбољим кадетима Медицинског факултета Војномедицинске академије парадни бодежи.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар